Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

ΠΟΡΕΙΑ ΜΝΗΜΗΣ ΙΣΑΑΚ – ΣΟΛΩΜΟΥ


Κυριακή 09 Αυγούστου 2009
Συμπληρώνονται φέτος 13 χρόνια από την θυσία του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού στη μαρτυρική γη της Αμμοχώστου.
Η Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ- Σολωμού που συστάθηκε πρόσφατα και απαρτίζεται από ανθρώπους που ανήκουν στον χώρο της μοτοσικλέτας, σκοπεύει να προσδώσει μαζικότητα στην φετινή πορεία των μοτοσικλετιστών για την προβολή της θυσίας των δύο ηρώων.
Στην προσπάθεια μας αυτή, θεωρούμε πολύτιμη τη συμμετοχή του κάθε μοτοσικλετιστή, τη συνεισφορά των οργανωμένων συνόλων αλλά και του απλού Έλληνα Κύπριου.
Πιστεύουμε πως η διατήρηση της συλλογικής μνήμης αποτελεί σημαντικό όπλο στον κρίσιμο αγώνα που διεξάγει σήμερα ο κυπριακός ελληνισμός για την εθνική του επιβίωση στις πατρογονικές εστίες.
Αύγουστος 1996 - Αύγουστος 2009
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Πρώτη αντίπαλος η Σπάρτα Πράγας


Η φετεινή ευρωπαϊκή περιπέτεια του Παναθηναϊκού αρχίζει από ένα γνώριμο μέρος. Αντίπαλος η γνώριμη από την περσινή πορεία Σπάρτα Πράγας, την οποία και αποκλείσαμε με δύο νίκες. Άλλες δύο νίκες επί της Σπάρτα μετράμε και στην δεύτερη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Ληγκ την περίοδο 2001-02.

Η Σπάρτα Πράγας ιδρύθηκε το 1893 και σήμερα αποτελεί την κατά τεκμήριο κορυφαία ομάδα της Τσεχίας.

Τίτλοι:
Πρωταθλήματα Τσεχίας 10
Πρωταθλήματα Τσεχοσλοβακίας 24
Κύπελλα Τσεχίας 5
Κύπελλα Τσεχοσλοβακίας 12

Στα αγωνιστικά θέματα, η Σπάρτα είναι μια καλή ομάδα, η οποία όμως σε καμμιά περίπτωση δεν μπορεί να ανησυχεί ένα σοβαρό Παναθηναϊκό.

Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στην Πράγα στις 28 ή 29 Ιουλίου και ο επαναληπτικός στο Ο.Α.Κ.Α. στις 4 ή 5 Αυγούστου.

Αποδόμηση Εθνικής Φρουράς ή ανικανότητα;


Διαβάσαμε σήμερα στην εβδομαδίαια εφημερίδα το "Κυπριακό Ποντίκι" ότι το κεντρικό στρατηγείο του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς, το οποίο θα λειτουργήσει σε περίπτωση σύρραξης βρέθηκε παραβιασμένο και αποψιλωμένο από εξοπλισμό!

Πιο συγκεκριμένα αξιωματικοί της Εθνικής Φρουράς που πήγαν να επιθεωρήσουν τον χώρο στα πλαίσια άσκησης διέκρινα τις χοντρές μεταλλικές πόρτες του στρατηγείου παραβιασμένες με οξυγόνο. Από τον χώρο έλειπαν κρεβάτια, γραφεία, συστήματα κλιματισμού, ακόμα και καλώδια απαραίτητα για την λειτουργία του στρατηγείου!

Άλλα στελέχη της ένδοξης Ε.Φ. βρήκαν παραβιασμένες και τις πόρτες του μυστικού στρατηγείου του Πυροβολικού και το στρατηγείο λεηλατημένο!

Η απορία που δημιουργείται είναι πως γίνεται τα στρατηγεία αυτά να είναι αφρούρητα και στο έλεος του οποιουδήποτε; Το σοκ έρχεται και πάλι από την εφημερίδα το "Κυπριακό Ποντίκι" που αποκαλύπτει ότι από τον καιρό που ανέλαβε την εξουσία ο Πρόεδρος Χριστόφιας τα στρατηγεία έπαψαν να φρουρούνται!!!

Σε άλλο δημοσίευμα εξάλλου από την εφημερίδα "Αλήθεια," ο πρόεδρος της Ψυχιατρικής Εταιρείας Κύπρου, νευρολόγος ψυχίατρος Νεόφυτος Παπανεοφύτου καταγγέλει ότι οι αρμόδιοι του υπουργείου Άμυνας για τη φυγοστρατία καθώς παραχωρούν απαλλαγές με μόνο δικαιολογητικό το απλό άγχος!!!

Ο Δρ. Παπανεοφύτου συμπλήρωσε ότι από τους 100 απαλλαγέντες αν εξεταστούν από ψυχιάτρους, τουλάχιστον οι 97 δεν θα είναι δικαιολογημένοι για απαλλαγή. Ακόμη για ακόμη μια φορά έθεσε τις ψυχιατρικές υπηρεσίες στην διάθεση του Υπουργείου Άμυνας, με την ελπίδα να πάψουν να τους αγνοούν γιατί μπορούν να βοηθήσουν πραγματικά το πρόβλημα.

Αυτά αν προστεθούν στις παλαιότερες ανησυχίες που δημοσιεύτηκαν από το ιστολόγιο μας, δημιουργούν την εντύπωση σε όλους ότι η Κυβέρνηση Χριστόφια ή έχει σαν στόχο την αποδόμηση της ένδοξης Εθνικής Φρουράς ή είναι ανίκανη να την διαχειρηστεί..