Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2009

Αποδόμηση Εθνικής Φρουράς ή ανικανότητα;


Διαβάσαμε σήμερα στην εβδομαδίαια εφημερίδα το "Κυπριακό Ποντίκι" ότι το κεντρικό στρατηγείο του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς, το οποίο θα λειτουργήσει σε περίπτωση σύρραξης βρέθηκε παραβιασμένο και αποψιλωμένο από εξοπλισμό!

Πιο συγκεκριμένα αξιωματικοί της Εθνικής Φρουράς που πήγαν να επιθεωρήσουν τον χώρο στα πλαίσια άσκησης διέκρινα τις χοντρές μεταλλικές πόρτες του στρατηγείου παραβιασμένες με οξυγόνο. Από τον χώρο έλειπαν κρεβάτια, γραφεία, συστήματα κλιματισμού, ακόμα και καλώδια απαραίτητα για την λειτουργία του στρατηγείου!

Άλλα στελέχη της ένδοξης Ε.Φ. βρήκαν παραβιασμένες και τις πόρτες του μυστικού στρατηγείου του Πυροβολικού και το στρατηγείο λεηλατημένο!

Η απορία που δημιουργείται είναι πως γίνεται τα στρατηγεία αυτά να είναι αφρούρητα και στο έλεος του οποιουδήποτε; Το σοκ έρχεται και πάλι από την εφημερίδα το "Κυπριακό Ποντίκι" που αποκαλύπτει ότι από τον καιρό που ανέλαβε την εξουσία ο Πρόεδρος Χριστόφιας τα στρατηγεία έπαψαν να φρουρούνται!!!

Σε άλλο δημοσίευμα εξάλλου από την εφημερίδα "Αλήθεια," ο πρόεδρος της Ψυχιατρικής Εταιρείας Κύπρου, νευρολόγος ψυχίατρος Νεόφυτος Παπανεοφύτου καταγγέλει ότι οι αρμόδιοι του υπουργείου Άμυνας για τη φυγοστρατία καθώς παραχωρούν απαλλαγές με μόνο δικαιολογητικό το απλό άγχος!!!

Ο Δρ. Παπανεοφύτου συμπλήρωσε ότι από τους 100 απαλλαγέντες αν εξεταστούν από ψυχιάτρους, τουλάχιστον οι 97 δεν θα είναι δικαιολογημένοι για απαλλαγή. Ακόμη για ακόμη μια φορά έθεσε τις ψυχιατρικές υπηρεσίες στην διάθεση του Υπουργείου Άμυνας, με την ελπίδα να πάψουν να τους αγνοούν γιατί μπορούν να βοηθήσουν πραγματικά το πρόβλημα.

Αυτά αν προστεθούν στις παλαιότερες ανησυχίες που δημοσιεύτηκαν από το ιστολόγιο μας, δημιουργούν την εντύπωση σε όλους ότι η Κυβέρνηση Χριστόφια ή έχει σαν στόχο την αποδόμηση της ένδοξης Εθνικής Φρουράς ή είναι ανίκανη να την διαχειρηστεί..

Δεν υπάρχουν σχόλια: