Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Όμηρος του Ντάουνερ κατάντησε η κυβέρνηση..


Οι τελευταίες εξελίξεις στο ζήτημα των δημοσιευθέντων εγγράφων του Αλεξάντερ Ντάουνερ, προκαλούν το δημόσιο αίσθημα, ιδιαίτερα λόγω της αμήχανης θέσης στην οποία βρίσκεται η κυβέρνηση.

Η υπόθεση με τις αποκαλύψεις των εγγράφων του ΟΗΕ από το Φιλελεύθερο, τον ΑΝΤ1 και από την πρόσφατη έκδοση «Σημαδεμένη Τράπουλα» έχει δύο πτυχές:

Αφ’ ενός, η κυπριακή κοινή γνώμη πληροφορείται εμπεριστατωμένα για τη μεροληπτική στάση του Ειδικού Συμβούλου του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Αλ. Ντάουνερ, υπέρ των τουρκικών θέσεων. Πέραν τούτων, η κοινή γνώμη ενημερώνεται με έγγραφες αποδείξεις για την υποχωρητικότητα Χριστόφια στις «διαπραγματεύσεις» και των παρεμβάσεων Ντάουνερ προς υποστήριξη των ξένων συμφερόντων, μέσω της ομοσπονδοποίησης της Κύπρου. Ως εκ τούτου, η επικείμενη συζήτηση στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής του θέματος υπό τον τίτλο «το πλήγμα θεσμών και προσώπων που εκπροσωπούν της κυπριακή πολιτεία, όπως αποκαλύπτεται μέσα από τα διαρρεύσαντα έγγραφα Ντάουνερ» κρίνεται ως απολύτως φυσιολογική, για ένα κράτος που σέβεται τον εαυτό του και τους θεσμούς του.

Αφ’ ετέρου, στην επιστολή της, η αξιωματούχος του ΟΗΕ Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, κάνει λόγο για κλαπέντα έγγραφα και την χρήση αυτών, ζητώντας από τον Πρόεδρο Χριστόφια να ενεργήσει στη βάση νομοθεσίας και να λειτουργήσει ανάλογα. Και ο κ. Χριστόφιας, ως πιστό στρατιωτάκι παρέπεμψε την επιστολή στο Γενικό Εισαγγελέα. Ως εκ τούτου, τίθεται ζήτημα από το ΔΗΣΑΚΕΛ, κατά πόσον είναι θεμιτό να συζητηθεί το θέμα στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής, ενόσω εκκρεμεί η γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα. Και ακόμα, ο ΔΗΣΥ, διά στόματος Πουργουρίδη, αποκλείει τη συζήτηση στη Βουλή με αντικείμενο έγγραφα, τα οποία έχουν κλαπεί...

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος Χριστόφιας, έχοντας στο μυαλό του την έκθεση Μπαν Κι Μουν για το Κυπρακό, τρέμει στην ιδέα ότι θα του καταλογιστούν ευθύνες για το αδιέξοδο των «δικοινοτικών συνομιλιών», εφ’ όσον κατά τις θεωρίες της κλοπής των εγγράφων, αυτή έλαβε χώρα στην Κύπρο, με στόχο να ναυαγήσουν οι συνομιλίες. Ταυτόχρονα, κατά τη συνεδρία της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής την ερχόμενη Πέμπτη, αναμένεται να ελεγχθεί ο κ. Χριστόφιας, λόγω της ανοχής που επέδειξε στους προκλητικούς χαραχτηρισμούς Ντάουνερ προς τα θεσμικά όργανα και προσωπικότητες της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Και ερωτούμε ανοικτά τον Πρόεδρο Χριστόφια:

Ποια η εθνική μας αξιοπρέπεια και προστασία των θεσμών του κράτους που εκπροσωπεί;

Ενώ η μεροληπτική στάση Ντάουνερ υπέρ Ταλάτ είχε δημοσιοποιηθεί από το 2009, ο κ. Χριστόφιας ουδέν έπραξε. Όλη η Κύπρος γνωρίζει ότι αξιωματούχοι του ΟΗΕ υποτιμούν τους θεσμούς του κράτους μας, αναβαθμίζοντας το ψευδοκράτος. Ξεχνούμε την επίσκεψη Μπαν Κι Μουν στο «Προεδρικό» του Ταλάτ, υπό τη σκιά της κατάπτυστης σημαίας του Αττίλα; Διαμαρτυρήθηκε ο Πρόεδρος; ΌΧΙ!!

Ο κ. Χριστόφιας αποτελεί την προσωποποίηση του νεοραγιαδισμού. Πιστό παπαγαλάκι των εγγλέζων (εξ’ άλλου πριμοδότησε την παραμονή των βρετανικών κατοχικών βάσεων για άλλες 2 γενεές) παίζει το ρόλο του στο κουκλοθέατρο των διαπραγματεύσεων. Υπάρχει κανένας Έλληνας Κύπριος που δεν αντιλαμβάνεται ότι οι «διαπραγματεύσεις» είναι στημένες και δεν οδηγούν πουθενά;

Και επιτέλους, δεν καταλαβαίνει ο Πρόεδρος ότι με την Τριμερή Συνάντηση με το Γ.Γ του ΟΗΕ επισημοποιεί διεθνώς την εξίσωση της παράνομης τουρκανταρσίας με τη νομιμότητα;

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ