Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2008

Στο σφυρί στρατόπεδο της Ε.Φ.;


Χθες κατά την συνεδρία της Βουλής ο Βουλευτής Σωτήρης Σαμψων κατήγγειλε ότι η Κυβέρνηση προτείθεται να δώσει στρατόπεδο στο κέντρο της Λευκωσίας για δημιουργία ξενοδοχειακού συγκροτήματος.



Βγάζουν στο σφυρί στρατόπεδο της Ε.Φ.;

Εκατέρωθεν βολές για το θέμα στρατοπέδου
19/12/2008 | ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΑΛΙΣΤΡΑΤΛΗ

Συνέχεια είχαμε χθες στη συζήτηση στη Βουλή αλλά και από αέρος μετά τις καταγγελίες σε βάρος των κυβερνώντων από το βουλευτή του ΔΗΣΥ Σωτήρη Σαμψών ότι η Κυβέρνηση προωθεί τη μετατροπή στρατοπέδου στο κέντρο της Λευκωσίας σε μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα πολυτελείας.
Παράλληλα, τόσο ο κ. Σαμψών αλλά και άλλοι βουλευτές μέλη της Επιτροπής Άμυνας επέκριναν το Υπουργείο Άμυνας ότι προχωρεί σε αναδιάρθρωση της Εθνικής Φρουράς και μείωση της στρατιωτικής θητείας, χωρίς να έχει ενημερωθεί η Βουλή.
Χθες το πρωί, ο κ. Σαμψών σε δηλώσεις του στο Γ΄ Πρόγραμμα του Ραδιοφώνου του ΡΙΚ επανέλαβε τις καταγγελίες του για τη μετατροπή του Στρατοπέδου, λέγοντας πως η κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται να παραχωρήσει το στρατόπεδο σε ξένους, προσθέτοντας ότι εγείρονται πολλά ερωτήματα και προβληματισμοί και αναφέρθηκε και στις προθέσεις του αρμόδιου Υπουργείου για την αναδιάρθρωση της Εθνικής Φρουράς.
Όπως είναι γνωστό, ο βουλευτής του ΔΗΣΥ και Αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας Σωτήρης Σαμψών, στην προχθεσινή ομιλία του στην Ολομέλεια, κατήγγειλε τους κυβερνώντες ότι «βγάζουν στο σφυρί την Εθνική Φρουρά και συγκεκριμένα έχουν καταλήξει και σε συμφωνία με ξένους επενδυτές να τους πωλήσουν ακόμα και στρατόπεδο για ανάπτυξη».
Στις από αέρος δηλώσεις του για το συγκεκριμένο θέμα, ο κ. Σαμψών είπε ότι «δημιουργείται μία κατάσταση γενικότερη αυτήν τη στιγμή, που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα, ερωτηματικά και προβληματισμούς στα μέλη της Επιτροπής Άμυνας και στα κόμματα», σημείωσε.

Στην από αέρος συζήτηση για το θέμα που ηγέρθη αναφορικά με την παραχώρηση του στρατοπέδου σε ξένους επενδυτές, με παρέμβασή του ο βουλευτής του ΔΗΚΟ και μέλος της Επιτροπής Άμυνας, Φύτος Κωνσταντίνου, είπε ότι «οι καταγγελίες Σαμψών εγείρουν σοβαρές ανησυχίες και το θέμα θα πρέπει να ερευνηθεί». Ο κ. Κωνσταντίνου επιβεβαίωσε παλαιότερες συζητήσεις ότι κατά καιρούς γίνονταν προσπάθειες αξιοποίησης του συγκεκριμένου στρατοπέδου όπου επρόκειτο να ανεγερθεί το Υπουργείο Άμυνας και το ΓΕΕΦ.


Ο Νίκος Κατσουρίδης
Σε παρέμβασή του στην από αέρος συζήτηση, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Νίκος Κατσουρίδης τόνισε ότι σε καμία περίπτωση η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να ξεπουλήσει κρατική περιουσία, διαψεύδοντας με τη δήλωσή του αυτή τους ισχυρισμούς του βουλευτή του ΔΗΣΥ Σωτήρη Σαμψών. Ξεκαθαρίζοντας ο κ. Κατσουρίδης είπε ότι «είναι διαφορετικό να καταγγέλλει κάποιος ότι ξεπουλήθηκε κρατική γη από του να καταγγέλλει ότι γίνονται σκέψεις για αξιοποίηση κάποιας περιοχής».

«Πρώτος ο ΔΗΣΥ»
Εξάλλου, σε συζήτηση στο ΡΙΚ, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Άριστος Αριστοτέλους αποκάλυψε ότι ο πρώτος που εισηγήθηκε την πώληση στρατοπέδων και την αξιοποίηση των χρημάτων για κοινωνικούς σκοπούς, είναι βουλευτής του ΔΗΣΥ. Αυτό, είπε, είναι καταγραμμένο στα πρακτικά της Βουλής.
Επιβεβαιώνει ο Χάσικος
Την απόφαση για αξιοποίηση του στρατοπέδου επιβεβαίωσε και ο πρώην Υπουργός Άμυνας Σωκράτης Χάσικος. Μιλώντας χθες στην Ολομέλεια της Βουλής,ο κ. Χάσικος αναφέρθηκε σε παλαιότερα σχέδια αξιοποίησης του συγκεκριμένου στρατοπέδου, αλλά με την προϋπόθεση να ανεγερθεί εκεί το Υπουργείο Άμυνας και το ΓΕΕΦ. Ωστόσο, σε παρέμβασή του στο Γ΄ Πρόγραμμα του Ραδιοφώνου του ΡΙΚ κατά τη διάρκεια της από αέρος συζήτησης, εξέφρασε τους προβληματισμούς του για τις προθέσεις της κυβέρνησης να αξιοποιήσει το στρατόπεδο και κατά ποιον τρόπο.

http://www.sigmalive.com/simerini/news/local/103445


Οι απαντήσεις που δόθησαν από τα στελέχη του ΑΚΕΛ άφησαν το θέμα να αιωρείται καθώς δεν διαψεύδουν τους ισχυρισμούς του κυρίου Σαμψών αλλά αντίθετα προσπαθούν να μετατοπίσουν τις ευθύνες στον ΔΗΣΥ ότι πρώτος πρότεινε κάτι τέτοιο αλλά και να δικαιολογήσουν το θέμα αυτό.

Πρόκειται για ακόμη μια ενέργεια που επιβεβαιώνει τους φόβους μας ότι στόχος της Κυβέρνησης είναι η σταδιακή αποδόμηση της Εθνικής Φρουράς.
Πιο αναλυτικά η Κυβέρνηση Χριστόφια μέχρι σήμερα:
1. Ακύρωσε την στρατιωτική άσκηση Νικηφόρος.
2. Είχαμε τις δηλώσεις του Υπουργού Άμυνας που αμφισβητούν το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα Κυπρου και Ελλάδας.
3. Γίνονται προσπάθειες για μείωση της θητείας των κληρωτών ενώ επιτροπή που κλήθηκε να την διερευνήσει πριν δύο χρόνια την έκρινε ως ανεφάρμοστη.
4. Η δήλωση του Χριστόφια ότι απαιτείται να ενισχυόμαστε όχι αμυντικά αλλά στον διπλωματικό τομέα.
5. Προσπάθειες να τοποθετηθούν κάμερες στην πράσινη γραμμή αντί ανθρώπινου προσωπικού.
6. Λεφτά που δίνει ο φορολογούμενος πολίτης για την άμυνα να μην καταλήγουν τελικά στην άμυνα.
7. Η εδώ και χρόνια απραξία όσο αφορά την αγορά καινούριου εξοπλισμού για την Ε.Φ..
(για κάποια από τα πιο πάνω σημεία ευθύνη έχει και η Κυβέρνηση του μακαριστού Τάσσου Παπαδόπουλου).

Περιμένουμε απαντήσεις από το ΑΚΕΛ για το τι προτίθεται να κάνει το συγκεκριμένο στρατόπεδο και για τους στόχους τους σχετικά με την Εθνική Φρουρά. Περιμένουμε από τον ΔΗΣΥ να μας απαντήσει αν όντως ήταν το πρώτο κόμμα που πρότεινε την πώληση του στρατοπέδου και αν συμμερίζεται την απόφαση αυτή.

Στους 16 με Βιγιαρεάλ

Σήμερα η κληρωτίδα στην Νυόν της Ελβετίας έφερε για αντίπαλο του Παναθηναϊκού στους 16 του Τσάμπιονς Ληγκ την Βιγιαρεάλ. Πρώτος αγώνας στην Ισπανία στις 25 Φεβρουαρίου και επαναληπτικός 10 Μαρτίου στο ΟΑΚΑ.

Ακολουθεί η σκιαγράφηση του αντιπάλου με τα μάτια του www.sport24.gr :


Η Βιγιαρεάλ αποτελεί τη νέα πρόκληση του Παναθηναϊκού στο δρόμο για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι "πράσινοι" αναμετρώνται για πρώτη φορά στην ιστορία τους με τα "κίτρινα υποβρύχια".


Πρόκειται για έναν σύλλογο που κατάφερε χάρη στην σκληρή δουλειά και την υποδειγματική διαχείριση του να εκτοξευθεί στο "ρετιρέ" του ισπανικού πρωταθλήματος, παρότι δεν εδρεύει σε μεγάλη πόλη.

Ο Χιλιανός Μανουέλ Πελεγκρίνι παραμένει για πέμπτη σεζόν (μακροβιότερος και πιο πετυχημένος τεχνικός στην Πριμέρα Ντιβιζιόν) στον πάγκο φιλοδοξώντας μετά την καθιέρωση στην ελίτ του ισπανικού ποδοσφαίρου να οδηγήσει τους "κίτρινους" και στην κατάκτηση τίτλων.

Η Βιγιαρεάλ βρίσκεται στην 4η θέση του ισπανικού πρωταθλήματος, με απολογισμό μέχρι στιγμής 8 νίκες, 5 ισοπαλίες και 2 ήττες. Στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ αγωνίστηκε για δεύτερη φορά.

Σε έξι αγώνες πέτυχε δύο νίκες (1-0 την Σέλτικ, 6-3 την Άαλμποργκ), τρεις ισοπαλίες (0-0 εντός και εκτός έδρας με Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και 2-2 εκτός έδρας με Άαλμποργκ) και μία ήττα στο φινάλε της φάσης των "32" εκτός έδρας από τη Σέλτικ (2-0).

Η σκληροτράχηλη Βιγιαρεάλ αντλεί μεγάλη δύναμη από το κέντρο της, όπου δεσπόζουν μεγάλης κλάσης ποδοσφαιριστές, όπως είναι οι Ιμπαγκάσα, Πιρές, Μάρκος Σένα (αρχηγός) και Καθόρλα (σ.σ. κατάφερε να τον διατηρήσει στο ρόστερ της). Στην γραμμή πυρός ξεχωρίζει ο Τζουζέπε Ρόσι και ο Χοσέμπα Γιορέντε. Εντύπωση προκαλεί ο τρόπος με τον αμύνεται αλλά και στη συνέχεια βγαίνει στην κόντρα δείγμα της φιλοσοφίας του Πελεγκρίνι.

Την περυσινή περίοδο κατέλαβε την δεύτερη θέση στην Ισπανία πραγματοποιώντας εντυπωσιακές εμφανίσεις στον δεύτερο γύρο.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ: 1923
ΤΙΤΛΟΙ: -
ΕΔΡΑ: ΕΛ ΜΑΔΡΙΓΑΛ
ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ: 21.700
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΜΑΝΟΥΕΛ ΠΕΛΕΓΚΡΙΝΙ
ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΥΣΙΝΗ ΣΕΖΟΝ: 2η
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ: www.villarrealcf.es

ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

ΑΠΟΚΤΗΘΗΚΑΝ: Ιμπαγκάσα (μέσος), Εντμίλσον (αμυντικός), Γιορέντε (επιθετικός), Αλτιντορ (επιθετικός)

ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ: Φελίπε Μανοέλ (αμυντικός), Μάρκος (μέσος), Εσκουδέρο (μέσος), Χοσέμι (αμυντικός), Σομόσα (μέσος), Τόμασον (επιθετικός), Γιόναθαν Περέιρα (επιθετικός), Μαβούμπα (μέσος)

ΡΟΣΤΕΡ
ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ
1. Σεμπαστιάν Βιέρα
13. Ντιέγκο Λόπες
26. Χουάν Κάρλος

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ
2. Γκονσάλο Ροντρίγκεθ
3. Εντμίλσον
4. Ντιέγκο Γκοντίν
5. Ζοάν Καπντεβίλα
12. Πασκάλ Σιγκάν
17. Χάβι Βέντα
18. Άνχελ Λόπες
20. Φαμπρίτσιο Φουέντες
30. Εντού

ΜΕΣΟΙ
6. Σεμπαστιάν Εγκούρεν
7. Ρομπέρ Πιρές
8. Σάντι Καθόρλα
10. Κάνι
11. Αριέλ Ιμπαγκάσα
14. Ματίας Φερνάντες
19. Μάρκος Σένα
21. Μπρούνο

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ
9. Γκιγέρμο Φράνκο
15. Νιχάτ Καχβετσί
16. Χοσέμπα Γιορέντε
22. Τζουζέπε Ρόσι