Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2008

Στους 16 με Βιγιαρεάλ

Σήμερα η κληρωτίδα στην Νυόν της Ελβετίας έφερε για αντίπαλο του Παναθηναϊκού στους 16 του Τσάμπιονς Ληγκ την Βιγιαρεάλ. Πρώτος αγώνας στην Ισπανία στις 25 Φεβρουαρίου και επαναληπτικός 10 Μαρτίου στο ΟΑΚΑ.

Ακολουθεί η σκιαγράφηση του αντιπάλου με τα μάτια του www.sport24.gr :


Η Βιγιαρεάλ αποτελεί τη νέα πρόκληση του Παναθηναϊκού στο δρόμο για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι "πράσινοι" αναμετρώνται για πρώτη φορά στην ιστορία τους με τα "κίτρινα υποβρύχια".


Πρόκειται για έναν σύλλογο που κατάφερε χάρη στην σκληρή δουλειά και την υποδειγματική διαχείριση του να εκτοξευθεί στο "ρετιρέ" του ισπανικού πρωταθλήματος, παρότι δεν εδρεύει σε μεγάλη πόλη.

Ο Χιλιανός Μανουέλ Πελεγκρίνι παραμένει για πέμπτη σεζόν (μακροβιότερος και πιο πετυχημένος τεχνικός στην Πριμέρα Ντιβιζιόν) στον πάγκο φιλοδοξώντας μετά την καθιέρωση στην ελίτ του ισπανικού ποδοσφαίρου να οδηγήσει τους "κίτρινους" και στην κατάκτηση τίτλων.

Η Βιγιαρεάλ βρίσκεται στην 4η θέση του ισπανικού πρωταθλήματος, με απολογισμό μέχρι στιγμής 8 νίκες, 5 ισοπαλίες και 2 ήττες. Στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ αγωνίστηκε για δεύτερη φορά.

Σε έξι αγώνες πέτυχε δύο νίκες (1-0 την Σέλτικ, 6-3 την Άαλμποργκ), τρεις ισοπαλίες (0-0 εντός και εκτός έδρας με Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και 2-2 εκτός έδρας με Άαλμποργκ) και μία ήττα στο φινάλε της φάσης των "32" εκτός έδρας από τη Σέλτικ (2-0).

Η σκληροτράχηλη Βιγιαρεάλ αντλεί μεγάλη δύναμη από το κέντρο της, όπου δεσπόζουν μεγάλης κλάσης ποδοσφαιριστές, όπως είναι οι Ιμπαγκάσα, Πιρές, Μάρκος Σένα (αρχηγός) και Καθόρλα (σ.σ. κατάφερε να τον διατηρήσει στο ρόστερ της). Στην γραμμή πυρός ξεχωρίζει ο Τζουζέπε Ρόσι και ο Χοσέμπα Γιορέντε. Εντύπωση προκαλεί ο τρόπος με τον αμύνεται αλλά και στη συνέχεια βγαίνει στην κόντρα δείγμα της φιλοσοφίας του Πελεγκρίνι.

Την περυσινή περίοδο κατέλαβε την δεύτερη θέση στην Ισπανία πραγματοποιώντας εντυπωσιακές εμφανίσεις στον δεύτερο γύρο.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ: 1923
ΤΙΤΛΟΙ: -
ΕΔΡΑ: ΕΛ ΜΑΔΡΙΓΑΛ
ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ: 21.700
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΜΑΝΟΥΕΛ ΠΕΛΕΓΚΡΙΝΙ
ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΥΣΙΝΗ ΣΕΖΟΝ: 2η
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ: www.villarrealcf.es

ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

ΑΠΟΚΤΗΘΗΚΑΝ: Ιμπαγκάσα (μέσος), Εντμίλσον (αμυντικός), Γιορέντε (επιθετικός), Αλτιντορ (επιθετικός)

ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ: Φελίπε Μανοέλ (αμυντικός), Μάρκος (μέσος), Εσκουδέρο (μέσος), Χοσέμι (αμυντικός), Σομόσα (μέσος), Τόμασον (επιθετικός), Γιόναθαν Περέιρα (επιθετικός), Μαβούμπα (μέσος)

ΡΟΣΤΕΡ
ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ
1. Σεμπαστιάν Βιέρα
13. Ντιέγκο Λόπες
26. Χουάν Κάρλος

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ
2. Γκονσάλο Ροντρίγκεθ
3. Εντμίλσον
4. Ντιέγκο Γκοντίν
5. Ζοάν Καπντεβίλα
12. Πασκάλ Σιγκάν
17. Χάβι Βέντα
18. Άνχελ Λόπες
20. Φαμπρίτσιο Φουέντες
30. Εντού

ΜΕΣΟΙ
6. Σεμπαστιάν Εγκούρεν
7. Ρομπέρ Πιρές
8. Σάντι Καθόρλα
10. Κάνι
11. Αριέλ Ιμπαγκάσα
14. Ματίας Φερνάντες
19. Μάρκος Σένα
21. Μπρούνο

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ
9. Γκιγέρμο Φράνκο
15. Νιχάτ Καχβετσί
16. Χοσέμπα Γιορέντε
22. Τζουζέπε Ρόσι

Δεν υπάρχουν σχόλια: