Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Νεκρός άντρας του Λιμενικού Σώματος

Χθες το πρωί Ρώσος πολιτής ενημέρωσε στην υποδοχή παραλιακού ξενοδοχείου της Πάφου ότι το ιστιοφόρο σκάφος που επέβαινε μαζί με την οικογένεια του αναποδογυρίστηκε και ότι έφτασε κολυμπώντας μέχρι την ακτή για να καλέσει βοήθεια.

Τότε κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες αστυνομικές αρχές για ανεύρεση της συζύγου και των δύο ανήλικων παιδιών του. Τα δύο παιδιά διασώθηκαν ενώ η τύχη της συζύγου εξακολουθεί να αγνοείται.

Κατά την επιχείρηση του λιμενικού σώματος φουσκωτό σκάφος με δύο άντρες αναποδογυρίστηκε με αποτέλεσμα ο ένας εκ των δύο επιβατών να πνιγεί. Ο εκλιπών ήταν μόλις 29 ετών. Ο άλλος άντρας του λιμενικού που ήταν στο σκάφος ευτυχώς διασώθηκε.

Σύμφωνα με τον σημερινό τύπο, η επιχείρηση στήθηκε ερασιτεχνικά με αποτέλεσμα να μειωθεί αισθητά η πιθανότητα επιτυχίας της. Έκπληξη προκαλεί και το γεγονός ότι οι δύο αστυνομική που ήταν στο ναυάγιο έφεραν στολή με άρβυλα και όχι την ενδεδειγμένη στολή του δύτη. Οι καταγγελίες λένε ότι δεν το σκάφος το οποίο επέβαινε η πολιτεία δεν προμήθευσε το λιμενικό σώμα με τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Σύμφωνα με άλλες καταγγελίες που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα από τις πλείστες εφημερίδες της Κύπρου το σκάφος ήταν ακατάλληλο και χρειαζόταν αντικατάσταση εδώ και αρκετά χρόνια ή σύμφωνα με άλλες πηγές έπρεπε να έχει ένα ειδικό εξοπλισμό που δεν επιτρέπει στο σκάφος να αναποδογυριστεί. Αυτό όμως αγνοήθηκε κατά την παραγγελία του σκάφους λόγω κόστους.

Το πιο πάνω γεγονός μας φέρνει στην μνήμη τον πρόσφατο θάνατο έφεδρου αξιωματικού της Εθνικής Φρουράς που επέβαινε ακατάλληλο όχημα. Τα συνεχόμενα προβλήματα που βλέπουμε μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι για τους κυβερνώντες (και ισχύει για όλες τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις) είναι σημαντικότερη η αγορά και η αναβάθμιση των αυτοκινήτων πολυτελείας που επεμβαίνουν από την ασφάλεια και την σωστή λειτουργία των σωμάτων ασφαλείας. Τουλάχιστον αυτό δείχνει και η πρόσφατη ανανέωση του στόλου του Προέδρου.

ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΣΤΟΝ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΑΝΔΡΕΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΥΓ. Αλήθεια πότε θα σταματήσει να αναβάλλεται η εγκατάσταση και χρήση αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών, που ψηφίστηκε το Δεκέμβριο του 2008 και έπρεπε να τεθεί σε ισχύ το Μάρτιο του 2009. Πόσα άτομα πρέπει να θρηνήσουμε ακόμη;