Τρίτη 18 Αυγούστου 2009

Αληθεύει η πιο κάτω καταγγελία;

Στη Λεμεσό, υπάρχει η συνοικία Άγιος Αντώνιος. Η συνοικία αυτή κατοικείται από τούρκους, οι οποίοι μετά την διάνοιξη των οδοφραγμάτων και κυρίως μετά την ανάληψη της προεδρίας από τον Χριστόφια, αυξήθηκαν ραγδαίως. Σύμφωνα με τις προσεγγίσεις πολιτικών αναλυτών, οι οποίοι μπορούν να δουν πιο μακριά από ότι μπορεί να δει ή να φανταστεί ο κ. Χριστόφιας και τα επιτελεία του, οι τούρκοι αυτοί ετοιμάζονται για τη δημιουργία τουρκικού θύλακα, εντός των ελεύθερων περιοχών για να είναι έτοιμοι να δημιουργήσουν, κατά τον δεδομένο χρόνο, προβοκατόρικο επεισόδιο, το οποίο θα είναι η αφορμή για την επέλαση του τουρκικού στρατού στις ελεύθερες περιοχές. Αυτό το σενάριο θα τεθεί σε ενέργεια σε περίπτωση κατά την οποία δεν ευδοκιμήσει το σενάριο της βελούδινης κατάκτησης, δηλ. της κατάκτησης της ελεύθερης Κύπρου, συνεπεία της δημογραφικής αποσύνθεσης του Ελληνικού πληθυσμού.
Εκεί λοιπόν στον Άγιο Αντώνιο, δίπλα από τον μουσουλμανικό μιναρέ, διατηρεί ταβερνάκι ένας τούρκος ο οποίος διατηρεί καλές σχέσεις με Έλληνες. Στις 12 Αυγούστου, ημέρα Τετάρτη, επισκέφτηκαν τον συγκεκριμένο τούρκο, 6 συμπατριώτες μας, γνωστοί του. Σε κάποια στιγμή επέδραμαν στην ταβέρνα 15 τούρκοι, μελαψών αποχρώσεων και αγρίων διαθέσεων, οι οποίοι άρχισαν να βρίζουν τον ταβερνιάρη και να τον απειλούν, σπάζοντας ταυτόχρονα αντικείμενα που ευρίσκοντο στην ταβέρνα.
Οι συμπατριώτες μας, με ήρεμο τρόπο, ζήτησαν εξηγήσεις από τους επιτιθέμενους αλλά αυτοί αναζητούσαν αφορμή για επεισόδιο και ο πλέον άγριος από αυτούς απευθυνόμενος σε ένα από την ομάδα των συμπατριωτών μας τον κάλεσε με άγριο ύφος να μην τον «στραβοκοιτάζει» και στην συνέχεια και οι 15 τούρκοι επιτέθηκαν απρόκλητα στον συμπατριώτη μας. Οι διαθέσεις τους ήσαν άγριες και η επίθεση τους θύμιζε κάτι από την σκηνή Τάσου Ισαάκ. Οι 3 από τους 6 Έλληνες προσέτρεξαν προς υποστήριξη του φίλου τους και αναπόδραστα το επεισόδιο πήρε διαστάσεις. Η σύγκρουση υπήρξε σφοδρή και από αυτήν εξήλθαν σοβαρά τραυματισμένοι 4 τούρκοι. Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, κάποιοι από τους τούρκους τράβηξαν μαχαίρι και επιτίθοντο με ρόπαλα, σιδερένιους λοστούς και σούβλες. Οι Έλληνες απλά υπερασπίζοντο τη ζωή τους.
Ωστόσο υπήρξε και συνέχεια. Με εμπλοκή των αστυνομικών αρχών. Ο ταβερνιάρης, ο οποίος διατηρεί καλές σχέσεις με την αστυνομία, ευθύς μετά την επέμβαση των 15 τούρκων στην ταβέρνα του, κάλεσε την αστυνομία, η οποία όμως αφίχθη στο μέρος, αφού οι τούρκοι έφαγαν το ξύλο. Η αστυνομία την επαύριον κάλεσε τους συμπατριώτες μας στον αστυνομικό σταθμό και ζήτησε εξηγήσεις. Αφού ο επί καθήκοντι υπαστυνόμος άκουσε το περιστατικό κάλεσε τους Έλληνες να δώσουν κατάθεση άφοβα, αφού, όπως τους είπε, τελούσαν σε αυτοάμυνα. Οι Έλληνες εν τη αφελεία τους κατέθεσαν. Ωστόσο προς μεγάλη τους κατάπληξη, μετά το πέρας της κατάθεσης τους ο συγκεκριμένος υπαστυνόμος τους δήλωσε ότι τελούν υπό σύλληψη. Τους έθεσε δε υπό κράτηση από η ώρα 8 την πρωία της Πέμπτης, 13 Αυγούστου μέχρι την 22 ώρα της ίδιας ημέρας και τους άφησε ελεύθερους αφού τους κατηγόρησε πρώτα. Τώρα οι συμπατριώτες μας αντιμετωπίζουν την κατηγορία της επίθεσης κα της βαριάς σωματικής βλάβης. Σημειώνεται δε ότι ο τούρκος ταβερνιάρης τώρα …«ποιεί την νήσσαν» και δηλώνει ότι δεν είδε τίποτα. Φοβάται, βλέπετε, τα αντίποινα των ομοεθνών του.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας η αστυνομία ενήργησε τοιουτοτρόπως προς καταστολή κάθε διάθεσης των Ελλήνων για αντίσταση εναντίον των τούρκων ακόμη κι όταν αυτοί δέχονται επίθεση. Όλη αυτή η σπουδή είναι ενταγμένη στο ...πνεύμα της ‘’ειρηνικής συνύπαρξης’’ μας με τους τούρκους. Αυτό το επεισόδιο καταγράφεται ως σημειολογία αυτού του οποίου μέλλει να ακολουθήσει μετά την (διά)λυση. Εάν η αστυνομία της Κυπριακής δημοκρατίας ενήργησε ως ανωτέρω μπορεί κάποιος να φανταστεί πως θα ενεργήσει η αστυνομία του υπό εκκόλαψη υβριδιακού κρατιδίου της « Νέας Κύπρου».