Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009

Απίστευτο: Καταγγελία για πνευματική τρομοκρατία!!!


Όλα τα περιμέναμε από την Κυβέρνηση του Δημήτρη Χριστόφια. Το τελευταίο όμως που είδαμε στο φως της δημοσιότητας δεν το περιμέναμε να συμβεί ποτέ. Πιο συγκεκριμένα κατά τον τελευταίο καιρό άτομα που ανήκουν στο ΑΚΕΛ καταγγέλουν ότι στις μέρες μας γίνεται προσπάθεια για να τρομοκρατηθούν πνευματικά οι Κυβερνώντες!!! Αυτή η καταγγελία έγινε με αφορμή την αποχώρηση του επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας που διορίστηκε από τον Πρόεδρο Χριστόφια Τουμάζο Τσιελεπή, από την εκπομπή του ΑΝΤ1 "Μέρα Μεσημέρι".

Την Τρίτη το μεσημέρι ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ευθυμίου του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 διοργάνωσε εκδήλωση με διάφορους νομικούς καλεσμένους. Εκτός από τον Τουμάζο Τσιελεπή στο πάνελ βρίσκονταν ο Κρις Τριανταφυλλίδης (σύμβουλος του Προέδρου του ΔΗ.ΣΥ.), ο Χρίστος Κληρίδης (πρώην βουλευτής), ο Γιώργος Χριστοδούλου και ο Λουκής Λουκαϊδης (πρώην δικαστής του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων). Κατά την διάρκεια της συζήτησης ο κύριος Τσιελεπής φωτογράφιζε το γεγονός ότι οι συνομιλίες διεξάγονται με βάση το σχέδιο Ανάν και όλοι οι υπόλοιποι καλεσμένοι υποστήριζαν και τεκμηρίωναν τους λάθους χειρισμούς από πλευράς της κυβέρνησης Χριστόφια. Σε αυτό το σημείο ο κύριος Τσιελεπής νοιώθοντας εμφανώς στριμωγμένος αποφάσισε να αποχωρήσει από το στούντιο του ΑΝΤ1 πριν η εκπομπή να φτάσει στο τέλος της.

Αυτό που ακολούθησε από την Τρίτη και μετά ήταν πραγματικά απίστευτο στα μάτια του μέσου Κύπριου πολίτη. Οι γνωστοί Ανανικοί κύκλοι άρχισαν να φωνάζουν για τα δήθεν στημένα πάνελ και για προσπάθεια φίμωσης και υπόσκαψης του Προέδρου της Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα στήριξη στον Τουμάζο Τσιελεπή παρείχαν ο Πρόεδρος του ΔΗ.ΣΥ. Νίκος Αναστασιάδης (παρά το γεγονός ότι στο πάνελ βρισκόταν και σύμβουλος του), ο βουλευτής του ΔΗ.ΣΥ. Χρήστος Στυλιανίδης, η εφημερίδα Αλήθεια, η εφημερίδα Πολίτης και ασφαλώς το ΑΚΕΛ και το εκφραστικό του όργανο Χαραυγή.

Ο ισχυρισμός ότι το πάνελ ήταν στημένο δεν ανταποκρίνεται σε κανένα σημείο στην πραγματικότητα καθώς ο κύριος Τσιελεπής γνώριζε εκ των προτέρων τους υπόλοιπους παρεβρισκομένους και μάλιστα είχε την έγκριση της Κυβέρνησης να συμμετάσχει σε αυτό (εφημερίδα Κυπριακό Ποντίκι). Ακόμη, η καταγγελία ισχυρίζεται ότι γίνεται προσπάθεια φίμωσης του Τσιελεπή μέσω της αμφισβήτησης των ακαδημαϊκών του προσόντων. Πάντως εδώ και μέρες ο κύριος Τσιελεπής καλείται να παρουσιάσει τα πτυχία του και δεν το πράττει. Γιατί άραγε; Πάντως εμείς ανατρέξαμε στην ιστοσελίδα του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου και παρατηρήσαμε ότι ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας δεν ανήκει σε αυτό. Οπόταν δικαιολογημένα δημιουργείται το ερώτημα. Τελικά είναι νομικός ή όχι;

Με όλα τα πιο πάνω δικαιολογημένα μας γεννιούνται οι απορίες πως μπορεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να έχει συμβούλους με μη εξειδικευμένα προσόντα και που όταν τα βρίσκουν δύσκολα στις διάφορες συζητήσεις να χάνουν την ψυχραιμία τους; Έτσι θα διαπραγματευτούν σωστά το Κυπριακό;

Μιας και η αναφορά γίνεται με κύριο επιχείρημα την πνευματική τρομοκρατία, η Παναθηναϊκή και Ελληνική Φωνή σας παρουσιάζει πραγματικές περιπτώσεις πνευματικής τρομοκρατίας που έγιναν στην Κύπρο από τον Μάρτιο του 2008.
Περίπτωση 1: Το καθεστώς Χριστόφια συλλαμβάνει άτομα που μοιράζουν πολιτικά φυλλάδια στην παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου 2008. (Εορτές ανακήρυξης της Δημοκρατίας(;)).
Περίπτωση 2: Η συμπεριφορά του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού απέναντι σε καθηγήτρια του κατεχόμενου Γυμνασίου του Ριζοκαρπάσου (Χούντα είναι θα περάσει ) αλλά και απέναντι στην Ζήνα Πουλλή.
Περίπτωση 3: Οι απειλές που δέχονται διάφοροι συμπολίτες μας από την "Επαγρύπνιση" του ΑΚΕΛ έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο.
Περίπτωση 4: Ο επίτιμος Πρόεδρος της ΕΔΕΚ κύριος Βάσος Λυσσαρίδης έκανε καταγγελία για πνευματική τρομοκρατία απέναντι του.
Περίπτωση 5: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε ειρωνικά σχόλια ενάντια στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β'.
Περίπτωση 6: Όποιος διαφωνεί με τους χειρισμούς Χριστόφια χαρακτηρίζεται ως απορριπτικός, ακροδεξιός, υποστηρικτής της διχοτόμισης, υποσκάπτης ακόμη και σαν άτομο που επιδιώκει την βίαιη ανατροπή του Προέδρου!!!


ΚΥΡΙΟΙ ΑΝΑΝΙΣΤΕΣ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΝ ΑΣΚΕΙΤΑΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ!!!