Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 2011: ΤΙ ΜΑΣ ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ;


Το ιστολόγιο αυτό από τις πρώτες μέρες της ύπαρξης του (τέλος 2008) στήριξε ότι στον Παναθηναϊκό θα έπρεπε να υπάρξει ενότητα και ότι η ΠΑΕ θα έπρεπε να μεταβιβαστεί ομαλά στην ομάδα επιχειρηματιών που συγκρότησαν την Παναθηναϊκή Ενωτική Κίνηση (ΠΕΚ) τον Ιανουάριο του 2008! Υποστήριξα ακόμη την αναγκαιότητα να δωθούν χρήματα και να βρεθεί κάποιο άτομο να αναλάβει να τρέξει τα θέματα του Ερασιτέχνη, ο οποίος εδώ και χρόνια δείχνει να αργοπεθαίνει, γεγονός που αποτελεί ντροπή για την ιστορία του μεγαλύτερου συλλόγου της χώρας!

Δυστυχώς σε κάποια θέματα φαίνεται να έχω παραπλανηθεί και έκανα λάθος εκτιμήσεις. Όπως και όλος ο κόσμος του Παναθηναϊκού! Κάνοντας μια σύντομη αναφορά των γεγονότων θα προσπαθήσω να αναλύσω τι έφταιξε και βρισκόμαστε σε αυτή την κατάσταση σήμερα και τι πιστεύω ότι πρέπει να γίνει για να σώσουμε τον Παναθηναϊκό μας!

Στο θέμα της ΠΑΕ τον τελευταίο καιρό είχαμε την αποχώρηση του Προέδρου Νικόλα Πατέρα και του εκ των βασικών μετόχων Ανδρέα Βγενόπουλου. Ο Πατέρας δήλωσε ότι αν δεν υπάρξει ενότητα και στήριξη τότε θα παραιτηθεί. Και ενώ όλοι άρχισαν να στηρίζουν την παραμονή του (Βαρδινογιάννης, Γιαννακόπουλοι, Θύρα 13) ήρθε η ανακοίνωση για αποχώρηση του Βγενόπουλου που ανάγκασε και τον Νικόλα Πατέρα σε οριστική παραίτηση! Προσωπικά πιστεύω ότι ο Πατέρας που ήθελε απλά να κερδίσει την στήριξη όλων, βρέθηκε δεμένος να επιμείνει στην παραίτηση του. Χωρίς αυτό να του δίνει άλλοθι που εγκατέληψε την ομάδα σε μια πολύ κρίσιμη καμπή! Κύριε Πατέρα, ο καλός καραβοκύρης στις φουρτούνες φαίνεται!

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος εκτός από την έκπληξη προκάλεσε και τον θυμό προς τον κόσμο της ομάδας, καθώς η αποχώρηση του αυτή ήταν εντελώς αντίθετη με όσα διακύρηττε τόσο καιρό στον κόσμο της ομάδας! Ενώ ο Βγενόπουλος έδινε συνεντεύξεις για το πλάνο του για απόκτηση του πλεοψηφικού πακέτου της ΠΑΕ, στην κρίσιμη στιγμή την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια, δείχνοντας ότι είναι πολύ λίγος για να υπηρετήσει τον Παναθηναϊκό από κάποιο διοικητικό πόστο. Υπενθυμίζουμε ότι παρά τις δεσμεύσεις του από τον Ιανουάριο του 2008 για την οικονομική ενίσχυση του Ερασιτέχνη. Ελπίζω έστω και την υστάτη να δώσει τα λεφτά που υποσχέθηκε στον Ερασιτέχνη, αν θέλει να μετριάσει τις δικαιολογημένες αντιδράσεις προς το πρόσωπο του.

Σημαντικό πρόβλημα υπάρχει και με το αγωνιστικό κομμάτι της ομάδας, η οποία από πρωταθλήτρια που ήταν άρχισε να δείχνει σημάδια αποσύνθεσης! Σε αυτό το κομμάτι εκτός από τους ποδοσφαιριστές και την τεχνική ηγεσία, μεγάλη ευθύνη φέρει και ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Γιάννης Βαρδινογιάννης, γιατί υπό την ηγεσία του άφησε την ομάδα με Πρόεδρο βιτρίνα (Κωνσταντόπουλος) και διότι ο προγραμματισμός που έγινε αντί να ισχυροποιήσει παραπάνω την ήδη δυνατή ομάδα, την αποσυντόνισε. Μάλιστα, προχώρησε λίγο παραπάνω πετώντας το μπαλάκι στον Νικόλα Πατέρα μετά την έναρξη του πρωταθλήματος!

Ευθύνη φέρουν και οι αδερφοί Γιαννακόπουλοι, οι οποίοι ήταν από την αρχή γνώστες των γεγονότων του καλοκαιριού και παρά το γεγονός ότι όλοι έβλεπαν λάθος χειρισμούς αυτοί σιωπούσαν και στήριζαν τους χειρισμούς Βαρδινογιάννη! Το χειρότερο από όλα ήταν ότι ο Δημήτρης Παύλου Γιαννακόπουλος μπήκε σε ευθεία διαμάχη με τον κόσμο της ομάδας, στέλνοντας εξώδικα γεγονός που έβαζε λάδι στην φωτιά και αύξανε τον διχασμό στην ομάδα! Ευτυχώς για τον σύλλογο, η καλαθοσφαιρική ομάδα του Παναθηναϊκού έχει τα λιγότερα προβλήματα από όλα τα τμήματα του συλλόγου και δείχνει και πάλι έτοιμη να κατακτήσει τίτλους, γεγονός που πρέπει να το πιστώσουμε στους Γιαννακόπουλους!

Όπως αποδεικνύεται για την κατάσταση τεράστια ευθύνη έχουν όλοι οι μεγαλομέτοχοι της ΠΑΕ. Και η ιστορία της ομάδας ζητά εξηγήσεις από όλους! Όμως, η ιστορία και η ζωή συνεχίζεται και ο σύλλογος πρέπει να κοιτάξει και το μέλλον του. Ένα μέλλον που πρέπει να είναι αντάξιο της πλούσιας ιστορίας του! Το 2011 μας βρήκε με την πετοσφαιρική ομάδα ανδρών και γυναικών και το τμήμα υδατοσφαίρισης να αντιμετωπίζουν τεράστια οικονομικά προβλήματα! Δυσοίωνα είναι όπως προανάφερα και τα δεδομένα στο ποδοσφαιρικό τμήμα!

Ξανακάνω κάλεσμα στον κόσμο της ομάδας να σώσουμε τον Παναθηναϊκό μας (κείμενο 5 Δεκεμβρίου 2010)! Το μέλλον του συλλόγου είναι στα χέρια του τεράστιου κόσμου της! Όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να σώσουμε την ομάδα της καρδιάς μας!

ΕΛΛΑΣ - ΕΥΡΩΠΗ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ!