Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

9 λόγοι γιατί να παραιτηθεί ο Χριστόφιας


1. Από τα τέσσερα κόμματα που υποστήριξαν την υποψηφιότητα του, μόνο το ΑΚΕΛ έμεινε να τον υποστηρίζει. Και οι πληροφορίες λένε ότι ακόμη και εκεί υπάρχουν αντιδράσεις. Όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν την συντριπτική πλειοψηφία του λαού να θέλει την άμεση αποχώρηση του Χριστόφια από την Προεδρία!
2. Η οικονομία του τόπου βρίσκεται σε χειρότερη μοίρα από ότι ήταν μετά την βάρβαρη τουρκική εισβολή και η χρεοκοπία είναι πιο πιθανή από ποτέ. Η ανεργία από το 2008 έχει υπερδιπλασιαστεί (έφτασε το 8%!!!)και μετά την τραγωδία στο Μαρί αναμένεται να αυξηθεί κατα πολύ περισσότερο. Το κόστος ζωής των πολιτών της Κύπρου έφτασε σε πολύ τρομακτικά επίπεδα. Τρόφιμα, καύσιμα και όχι μόνο ακριβαίνουν καθημερινά!
3. Κατάφερε με τους αδέξιους χειρισμούς του και την ανικανότητα των ατόμων που έχει διορίσει να καταστρέψει την μισή ενεργειακή δυνατότητα του τόπου. Με αυτό τον τρόπο κατάφερε να υποχρεώσει τους πολίτες του να υποστούν τις συνεχείς διακοπές ρεύματος περιορίζοντας τις εργασιακές τους δυνατότητες και μειόνοντας κατά πολύ την ποιότητα ζωής του.
4. Ενώ έχουν περάσει περίπου 3,5 βδομάδες από την τραγωδία στο Μαρί εξακολουθεί να μην έχει λάβει ούτε ένα μέτρο για την βελτίωση της κατάστασης. Μάλιστα φροντίζει να τα βάζει με όλους και με όλα και απορρίπτει σημαντικές και πολύ βοηθητικές προτάσεις για βοήθεια από εταίρους μας στην ΕΕ! Οι χειρισμοί του έκαναν τον λαό να πιστεύει ότι ούτε αυτή την φορά θα έχουμε την τιμωρία των ενόχων για την έκρηξη στην ναυτική βάση "Ευάγγελος Φλωράκης"!
5. Η αξιοκρατία έχει καταπατηθεί αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια. Στενοί συνεργάτες του Δημήτρη Χριστόφια πιάστηκαν να ευνοούν "δικά" τους άτομα σε διάφορες θέσεις (Άντρος Κυπριανού, Βάσος Γεωργίου, Μολέσκης, Κυρίτσης). Αυτό φυσιολογικά οδηγεί στην έντονη αμφισβήτηση των θεσμών από τους πολίτες του κράτους.
6. Στο εθνικό μας θέμα προβαίνει συνεχώς σε γενναίες προσφορές χωρίς να μπορεί να κερδίσει τίποτα. Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να πει στον λαό του να μην περιμένει ατόφια ελευθερία! Δεν φτάνουν όλα αυτά όπου σταθεί κατηγορεί τους Έλληνες, δίνοντας έμμεσα συγχωροχάρτι στους Τούρκους. Αυτό το αποδεικνύουν οι δηλώσεις περί εισβολής της Ελλάδος στην Κύπρο, η αναφορά για ένα βιντεάκι του youtube.
7. Επειδή είναι ανίκανος να τεκμηριώσει και να δικαιολογήσει στον λαό του τις πράξεις του, προσπαθεί με κάθε τρόπο να οδηγήσει τον λαό του σε εμφύλια σύγκρουση. Η αναφορά σε ΕΟΚΑ Β' κλπ χωρίς να υπάρχει κάποιος λόγος αλλά και προσπάθησε να φέρει σε σύγκρουση τον "στρατό" της ΕΔΟΝ με τους διαμαρτυρόμενους πολίτες. Ευτυχώς οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες είναι συνειδητοποιημένοι και δεν αντέδρασαν στις προβοκατόρικες ενέργειες ορισμένων!
8. Η πολιτική για φιλίες με τις αραβικές χώρες αγνοώντας τους ευρωπαίους εταίρους μας έχει αποτύχει πλήρως, δυσαρεστώντας τόσο την ΕΕ αλλά και τους Κύπριους πολίτες που βλέπουν πολλούς λαθρομετανάστες να χαρακτηρίζονται πολιτικοί πρόσφυγες και να λαμβάνουν μεγάλα επιδόματα εις βάρος τους.
9. Η Κυπριακή Δημοκρατία μόνο δημοκρατικά δεν λειτουργεί. Επί προεδρίας Χριστόφια, το καθεστώς συλλαμβάνει πολίτες που μοιράζουν φυλλάδια αντιπολιτευτικού- αντιομοσπονδιακού χαρακτήρα, συλλαμβάνει πολίτες επειδή φώναξαν κάποια συνθήματα, συνέλαβε πολίτη για "συμμετοχή" του σε ιστολόγιο αντιπολιτευόμενο στην κυβέρνηση και τέλος "Επαγρύπνηση" και ΚΥΠ έχουν εντατικοποιήσει πολύ τις παρακολουθήσεις πολιτών που διαφωνούν με τους χειρισμούς Χριστόφια!

ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ!!! ΑΠΕΤΥΧΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ!