Κυριακή 23 Αυγούστου 2009

Πολιτική Άμυνα Κύπρου

Με την δραματική αύξηση των κινδύνων που απειλούν τη σύγχρονη κοινωνία, τις ιδιαίτερες συνθήκες που περνά σήμερα η Κύπρος, αλλά και με βάση τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον τομέα της προστασίας των πολιτών, ο ρόλος της Πολιτικής Άμυνας έχει καταστεί σημαντικός.

Η Πολιτική Άμυνα είναι σήμερα μια οργανωμένη Δύναμη σε όλες τις ελεύθερες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας. Επιδίωξη της Δύναμης παραμένει πάντα η αύξηση των δυνατοτήτων προσφοράς των υπηρεσιών της, εάν και όταν απαιτηθεί, με την βελτίωση της εκπαίδευσης , τον εξοπλισμό της με τα απαιτούμενα μέσα, την εκπόνηση και το συνεχή εκσυγχρονισμό των σχεδίων πολιτικής άμυνας και τη διαφώτιση του πληθυσμού σε θέματα πολιτικής άμυνας.

Η κύρια αποστολή της Δύναμης Πολιτικής Άμυνας είναι η εκτέλεση διαφόρων ανθρωπιστικών έργων που αποσκοπούν στο να προστατεύσουν τον άμαχο πληθυσμό και τις περιουσίες τους από τους κινδύνους και να τον βοηθήσουν να ανακάμψει από τις άμεσες επιπτώσεις συμφορών ή εχθροπραξιών, καθώς και η προσφορά των αναγκαίων συνθηκών για την επιβίωση των πολιτών σε αυτές τις περιπτώσεις και η διατήρηση του ηθικού του άμαχου πληθυσμού σε ψηλό επίπεδο.

Στον ακόλουθο σύνδεσμο μπορεί ο καθένας μας να βρει και το έντυπο αίτησης για ένταξη στην δύναμη της Πολιτικής Άμυνας.
http://www.moi.gov.cy/moi/cd/cd.nsf/dmlapplications_gr/dmlapplications_gr?OpenDocument

Ποδαρικό με το δεξί


Η ομάδα μας πέρασε ένα εύκολο απόγευμα στο Παγκρήτιο στάδιο κερδίζοντας τον Εργοτέλη με 3-0. Τα γκολ της ομάδας πέτυχε ο Σισέ (9΄) και ο Λέτο (40΄&90΄+). Η απόδοση της ομάδας κυμάνθηκε σε καλά επίπεδα κατά το πρώτο μέρος και σε μέτρια το δεύτερο μέρος. Παρ' όλα αυτά έδειχνε να ελέγχει τον αγώνα σε όλη την διάρκεια του.

Πιο αναλυτικά ο Χενκ Τεν Κάτε παρέταξε την ομάδα με τον Γκαλίνοβιτς τερματοφύλακα, τον Μπιάρσμιρ δεξί οπισθοφύλακα, τον Δάρλα αριστερό και κεντρικό αμυντικό δίδυμο τον Βύντρα και τον Σαριέγκι. Αμυντικά χαφ ήταν ο Ζιλμπέρτο μαζί με τον Καραγκούνη (ο οποίος είχε πιο ελεύθερο ρόλο), δεξί εξτρέμ ήταν ο Σαλπιγγίδης, αριστερό ο Λέτο, πίσω από τον επιθετικό ο Χριστοδουλόπουλος και κορυφή στην επίθεση ο Σισέ. Ο Σισέ κατά διαστήματα άλλαζε θέσεις με τον Σαλπιγγίδη.

Γενικά συμπεράσματα από τον αγώνα:
1. Ο Παναθηναϊκός έδειξέ κάποιο στοιχείο που μας έλειπε τα τελευταία χρόνια και χαροποίησε τους οπαδούς τους. Ο Παναθηναϊκός έδειξε ότι μπορεί να παίρνει την νίκη απέναντι σε μικρομεσαίες ομάδες ακόμη και άμα δεν παίξει καλή μπάλα.
2. Ο Λέτο έδειξε να βρίσκεται σε μεγάλη φόρμα και ο προπονητής της ομάδας πρέπει να επενδύσει σε αυτό.
3. Ο Σισέ επιτέλους βρήκε δίκτυα και ελπίζουμε σε συνέχεια σκοραρίσματος και στους επόμενους αγώνες του Παναθηναϊκού.
4. Το στήσιμο της ομάδας με 2 επιτελικούς μέσους βοήθησε στην καλή κυκλοφορία της μπάλας κατά το πρώτο ημίχρονο.
5. Η ομάδα αν και δεν κινδύνευσε να χάσει το ματς σε κανένα σημείο του εμφάνισε και πάλι αμυντικά κενά. Αυτά καλύφθηκαν κάπως με την είσοδο του Σιμάο στο παιχνίδι.
6. Η επανεμφάνιση του Δάρλα έδειξε στον προπονητή ότι μπορεί να είναι μια καλή εναλακτική λύση για το πρωτάθλημα.
7. Ο Μπιάρσμιρ ενώ έδειξε εξαιρετικά στοιχεία αμυντικού ποδοσφαιριστή φαίνεται ότι δεν μπορεί να βοηθήσει σαν δεξί μπακ καθώς δεν προωθείται συχνά. Επιβάλλεται η χρησιμοποίηση του στην φυσική του θέση.
8. Ο τραυματισμός του Γιώργου Καραγκούνη δυστυχώς δεν θα του επιτρέψει να αγωνιστεί στον επαναληπτικό της Μαδρίτης την Τρίτη.

Το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος έγινε. Τώρα ευελπιστούμε σε ανάλογη συνέχεια και στα υπόλοιπα 29 ματς που απομένουν.

Καίγεται η Βορειοανατολική Αττική


Σε μια επανάληψη του μαύρου καλοκαιριού του 2007 εξελίσσεται δυστυχώς το φετεινό καλοκαίρι στην Μητροπολιτική Ελλάδα. Πυρκαγιές εμφανίστηκαν από το τις τελευταίες ώρες σε πολλά σημεία της χώρας...

Μεγαλύτερη έκταση έχει η καταστροφική πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στην Αττική, σε Μαραθώνα, Ντράφι, Παλλήνη, Ανω και Κάτω Σούλι, Πικέρμι, Παλαιά Πεντέλη, Αγιο Στέφανο, Διόνυσο και Παλλήνη. Χιλιάδες στρέματα γης και αρκετά καμένα σπίτια άφησε μέχρι τώρα πίσω της η πύρινη λαίλαπα. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που γίνονται από τους άνδρες της Πυροσβεστικής μέχρι τώρα δεν έχει καταστεί εφικτό να τεθεί η πυρκαγιά κάτω υπό έλεγχο. Αυτό οφείλεται στους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή.

Η απορία που δημιουργείται στο μέσο Έλληνα πολίτη είναι ότι ενώ η Κυβέρνηση γνωρίζει αρκετά καλά ότι τα δάση της Ελλάδας κάθε χρόνο είναι στο στόχαστρο των εμπρηστών, είτε για λόγους οικοπεδοποίηση των εκτάσεων αυτών, είτε εξυπηρετώντας σχέδια για ξένες μυστικές υπηρεσίες εν τούτοις η Κυβέρνηση δεν φρόντισε να προστατεύσει τα δάση αυτά, βάζοντας ομάδες να προσέχουν τα δάση αυτά.

Μόνη λύση είναι να ακολουθηθεί το παράδειγμα του 2007 όπου ομάδες εθελοντών αμέσως μετά την κατάσβεση των πυρκαγιών αυτών έκαναν εναλλάξ περιπολίες στα πράσινα μέρη, μη επιτρέποντας την έναρξη κάποιας άλλης πυρκαγιάς στα μέρη αυτά.

Επίσης οδηγίες προς τους κατοίκους σπιτιών, στα οποία πλησιάζει φωτιά, μετέδωσε εκ νέου η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, λόγω της συνεχιζόμενης κατάστασης των μεγάλων δασικών πυρκαγιών που έχουν εκδηλωθεί σε όλη τη χώρα και ειδικότερα στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Αττικής.

Αν η πυρκαγιά πλησιάζει το σπίτι σας:

- Διατηρήστε την ψυχραιμία σας.

- Απομακρύνετε αμέσως όλα τα εύφλεκτα υλικά από τον περίγυρο του κτίσματος και μεταφέρετέ τα σε κλειστούς και προφυλαγμένους χώρους.

- Μαζέψτε άμεσα όλες τις τέντες που έχετε ανοίξει στα μπαλκόνια και τα παράθυρα του κτίσματος.

- Κλείστε καλά όλες τις πόρτες και τα παράθυρα και φράξτε όλες τις χαραμάδες με βρεγμένα πανιά για να μην μπει καπνός και καύτρες στο εσωτερικό του κτιρίου.

- Αν η διαφυγή σας είναι πλήρως εξασφαλισμένη απομακρυνθείτε από τον χώρο, σύμφωνα με τις οδηγίες που θα σας δοθούν από τις κατά τόπους αρμόδιες αρχές.

- Εάν η διαφυγή σας δεν είναι πλήρως εξασφαλισμένη, μην επιχειρείτε την εγκατάλειψη του χώρου σας. Η πιθανότητα επιβίωσης σε ένα οικοδόμημα κατασκευασμένο από άφλεκτα υλικά είναι μεγάλη, ενώ αντίθετα είναι μικρή μέσα σε αυτοκίνητο, το οποίο βρίσκεται σε καπνούς και φλόγες.

- Αν παραμείνετε στο σπίτι, μπείτε μέσα σε αυτό μαζί με όλη την οικογένεια σας και συγκεντρωθείτε όλοι μαζί σε ένα χώρο.

- Μόλις περάσει η πυρκαγιά βγείτε έξω από το σπίτι σας και σβήστε αμέσως τις μικροεστίες που παραμένουν.

- Αν αποφασιστεί εκκένωση της περιοχής ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες και τις διαδρομές που θα σας δοθούν.