Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

«Ύστερα φέρνει ο φούρνος την πυρά...»

Με αυτή τη φράση σχολίασε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, κληθείς να τοποθετηθεί επί των εσσωκομματικών εξελίξεων του ΔΗΚΟ! Και έχει απόλυτο δίκιο!

Ο Μάριος Κάρογιαν έκανε τις επιλογές του: όποιος διαφωνεί απομονώνεται, κι αν στην απομόνωσή του είναι «ενοχλητικός»... διαγράφεται!!

Όσοι αντιλαμβάνονται το παιχνίδι που παίζεται στο εσωτερικό μέτωπο, εύκολα καταλαβαίνουν πως η ηγεσία του ΔΗΚΟ, έχει καταστήσει το κόμμα Δούρειο Ίππο του ΑΚΕΛ. Περί τούτου θα μπορούσαν να γραφούν πολλά:

- Έχει το ΔΗΚΟ την ίδια αξιοπρέπεια, με αυτήν του 2004;

- Υπάρχει στο κόμμα εναλλακτική πολιτική γραμμή, αντιπαραβάλλοντας τις ακελικές διολισθήσεις;

- Έχει το κόμμα σήμερα την ίδια ποιότητα στελεχών, μετά τη διαγραφή των Κουλία & Κολοκασίδη, ή την αποστασιοποίηση του Α. Αγγελίδη;

Κι ακόμα:

Πόσο δημοκρατική διαδικασία τηρήθηκε κατά τη διαγραφή των Κουλία & Κολοκασίδη, όταν ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΑ δεν παραπέμφθηκαν οι «κατηγορούμενοι» στο Πειθαρχικό, προκειμένου να έχουν το δικαίωμα της υπεράσπισης του εαυτού τους;

Και τέλος:

Θα μάζευε το ΔΗΚΟ, το 16% αν οι δυο «αποστάτες» δε συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο των βουλευτικών; Όχι ασφαλώς! Ε, τότε πως τους διαγράφει το κόμμα, 2 βδομάδες μετά τις εκλογές, όταν μάλιστα υπό τις περιστάσεις, το ΔΗΚΟ άξιζε πολύ χαμηλότερου αποτελέσματος;

Δεν είμαστε ΔΗΚΟϊκοί, όμως αναγνωρίζουμε τον (αναγκαστικά) ρυθμιστικό ρόλο που παίζει το κόμμα στη διαμόρφωση του εσωτερικού πολιτικού σκηνικού. Κυρίως δε, για τις προεδρικές εκλογές του 2013.

Γι΄αυτό τοποθετούμαστε δημόσια:

Το ΔΗΚΟ στην παρούσα φάση και υπό την υφιστάμενη ηγεσία, δεν έχει να επιδείξει καμμία διαφοροποίηση από την αντεθνική στάση του ΑΚΕΛ, ούτε είναι ικανό να αντιπαραβάλει εναλλακτική πρόταση στα σύγχρονα ζητήματα. Και φυσικά, είναι ανήμπορο να πρωταγωνιστήσει στη δημιουργία του τρίτου πόλου, που θα κτυπούσε το φιλοανανικό ΔΗΣΑΚΕΛΙΣΜΟ.

Και η ευθύνη βαραίνει τους έως τώρα επιβιώσαντες «απορριπτικούς» εντός του κόμματος. Και οφείλουν είτε να μεταστρέψουν το εσσοκομματικό ισοζύγιο δυνάμεων απομακρύνοντας τον επικίνδυνο Αρμένη και τη φατρία του, είτε να... παραιτηθούν!!


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ