Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ Η ΑΜΥΝΑ


Την Πέμπτη το βράδυ είδαμε ακόμη μια φορά τα τελευταία χρόνια την άμυνα του Παναθηναϊκού να κάνει παιδαριώδη λάθη και στην ουσία να καταστρέφει όλη την εικόνα της ομάδας. Κατάφερε να βαρύνει περισσότερο το ήδη βαρύ κλίμα που επικρατούσε στο γήπεδο από τον θάνατο των δύο οπαδών της ομάδας την Δευτέρα.Δυστυχώς η αμυντική λειτουργία του Παναθηναϊκού επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά αυτά που λέγαμε από εδώ ότι η ομάδα μας με την ομάδα που διαθέτει φέτος μπορεί και θα κατακτήσει το πρωτάθλημα, αλλά με την άμυνα που διαθέτει θα δυσκολευτεί να σταθεί καλά στην Ευρώπη και δεν θα μπορέσει να μας χαρίσει χαρές όπως μας έχει συνηθίζει στην ιστορία της.

Σε γενικές γραμμές η ομάδα έδειξε να έχει κάποιες αδυναμίες που ίσως της στοιχήσουν σε δύσκολα ευρωπαϊκά ματς. Παρ' όλα αυτά έδειξε ότι διαθέτει παίκτες μεγάλης κλάσης που θα την βοηθήσουν στο ντόπιο πρωτάθλημα. Και είναι φανερό ότι με τις μονάδες και την ομάδα που έχει με σοβαρότητα θα κατακτήσει το πρωτάθλημα. Και ας μην ξεχνάμε ότι διοίκηση, τεχνική ηγεσία, παίκτες και οπαδοί έχουμε σαν πρώτο στόχο φέτος την κατάκτηση του πρωταθλήματος...

http://enwtikos-13.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%91%CE%9D%CE%91%CE%98%CE%97%CE%9D%CE%91%CE%AA%CE%9A%CE%9F%CE%A3

Στον αγώνα με την Γαλατασαράι είδαμε τους Τούρκους να βρίσκονται μπροστά στο σκορ με γκολ 100% προϊόν "δώρου" από το λάθος του Μαρίνου, που δεν συνεννοήθηκε σωστά με τον τερματοφύλακα της ομάδας Γκαλίνοβιτς. Ο Μαρίνος στην πρεμιέρα του σε ευρωπαϊκά ματς έδειξε ότι του λείπει η εμπειρία και για αυτό προήλθε το λάθος αυτό. Ο Γκαλίνοβιτς που αποδοκιμάστηκε από τον κόσμο, επιβεβαιώνει τις ανησυχίες μας εδώ και χρόνια ότι ο Παναθηναϊκός χρειάζεται κάποιο τερματοφύλακα καλύτερο και πιο σταθερό από τον Κροάτη. Ο Τεν Κάτε δείχνει πλέον να καταλαβαίνει ότι η αστάθεια του Γκαλίνοβιτς μόνο καλό δεν κάνει στην ομάδα και τον άφησε εκτός αποστολής για τον αυριανό αγώνα με τον Άρη στο ΟΑΚΑ.

Το δεύτερο και τρίτο γκολ που δεχθήκαμε πάλι από παιδαριώδη λάθη με το κέντρο της άμυνας να μην ανεβαίνει σωστά να παίξει το τεχνικό οφσάιντ και τον Γκαλίνοβιτς να αντιδρά πολύ αργά αντίστοιχα.

Άλλα στοιχεία του παιχνιδιού είναι ότι ενώ το σκορ ήταν 0-2, η ομάδα με την είσοδο στον αγώνα του Σωτήρη Νίνη και του Αντώνη Πετρόπουλου ανέβασε στροφές και δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες πετυχαίνοντας ένα γκολ και χάνοντας αρκετές άλλες. Ευχάριστο για ένα προπονητή η ομάδα του να δημιουργεί πολλές ευκαιρίες, δύσαρεστο όμως να αστοχεί σε πολλές ευκαιρίες. Πάντως η ομάδα κινήθηκε σε καλά επίπεδα επιθετικά παρά την απουσία του Σισέ.

Παρά το γεγονός ότι από εδώ έχουμε τονίσει ότι στόχος είναι το πρωτάθλημα και ότι η ευρωπαϊκή πορεία της ομάδας δεν μας απασχολεί και ιδιαίτερα ενοχληθήκαμε από τον τρόπο που χάσαμε και από το γεγονός ότι χάσαμε στην Αθήνα από τουρκική ομάδα. Τώρα ευελπιστούμε ότι η ομάδα θα συνεχίσει τις νίκες στο πρωτάθλημα και θα πάρει ρεβάνς για την ήττα στον αγώνα της Κωνσταντινούπολης.

Οι πικροί καρποί της πολιτικής τους

19/09/2009

Oι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και η προεδρεύουσα χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης οφείλουν, αν μη τι άλλο, να σεβαστούν τις αρχές πάνω στις οποίες έχει οικοδομηθεί η Ε.Ε. και τις παραδεδεγμένες αρχές του διεθνούς δικαίου, και να συμπεριφέρονται σύμφωνα με αυτές. Οφείλουν να γνωρίζουν ότι η κατοχή, το εθνικό ξεκαθάρισμα, ο εποικισμός, η προσφυγοποίηση, οι δολοφονίες αμάχων, αποτελούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται και να τιμωρούνται. Δεν νοείται, ενώπιον αυτών των εγκλημάτων, οι Ευρωπαίοι εταίροι να πλένουν τας χείρας ως Πόντιοι Πιλάτοι και να παραπέμπουν προς λύση... στις συνομιλίες Χριστόφια-Ταλάτ. Αυτά τα εγκλήματα δεν διευθετούνται μέσω συνομιλιών. Παραπέμπονται στα διεθνή ποινικά δικαστήρια. Και δεν υπάρχουν δύο ταχυτήτων εγκληματίες. Ο Σαντάμ Χουσεΐν και ο Μιλόσεβιτς δεν μπορούν να θανατώνονται, και οι πρωθυπουργοί και οι στρατιωτικοί ηγέτες της Τουρκίας να χαϊδεύονται και να τους στρώνεται χαλί να περάσουν στην οικογένεια των πολιτισμένων χωρών.
Ρωτήθηκε προχθές η σουηδική προεδρία, από την ευρωβουλευτή Ελένη Θεοχάρους, για την παρουσία των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων στην Κύπρο. Και ως απάντηση παρέπεμψε στις συνομιλίες Χριστόφια-Ταλάτ! Ρωτήθηκε και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τον εποικισμό της κατεχόμενης Κύπρου από Τούρκους εποίκους και πάλιν παρέπεμψε στις ενδοκυπριακές συνομιλίες.
Αυτή η συμπεριφορά είναι πολιτικά ανήθικη. Συγκαλύπτει τα τουρκικά εγκλήματα και τα παραπέμπει προς λύση ενώπιον των ηγετών των δύο κοινοτήτων.
Αλλά εάν η συμπεριφορά των Ευρωπαίων είναι πολιτικά ανήθικη, η πολιτική των Κυπρίων ηγετών είναι εγκληματικά ανεύθυνη. Διότι αυτοί πρόσφεραν ευκαιρίες και άλλοθι στους Ευρωπαίους να συμπεριφέρονται όπως συμπεριφέρονται. Όταν Πρόεδροι της Κυπριακής Δημοκρατίας χαρακτηρίζουν τους Τούρκους εποίκους «παράνομους μετανάστες» και αποδέχονται την παραμονή μεγάλου αριθμού εξ αυτών στην Κυπριακή Δημοκρατία, τότε είναι φυσικό οι ξένοι να συμπεριφέρονται ανάλογα.
Δυστυχώς, η επίσημη πολιτική του κυπριακού κράτους και της ελληνοκυπριακής πλευράς έδωσε προσχήματα, ώστε τα τεράστια εγκλήματα που διέπραξε η Τουρκία σε βάρος του κυπριακού Ελληνισμού, να αντιμετωπίζονται ως δικοινοτική διαφορά. Η ηθελημένη συγκαταβατικότητα, με την οποία η ηγεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας και της ελληνοκυπριακής πλευράς αντιμετωπίζουν τα τουρκικά εγκλήματα και η μέχρι τώρα πολιτική έχουν καταστρέψει ολοσχερώς κάθε βάση διεκδίκησης του δικαίου μας και συμβάλλουν σκανδαλωδώς στην αποενοχοποίηση της Τουρκίας.
Η κυπριακή κυβέρνηση αποφεύγει να καταδικάσει τα εγκλήματα της Τουρκίας. Έχει βάλει στο ράφι τις δολοφονίες αμάχων, το συνεχιζόμενο εποικισμό, τη συνεχιζόμενη κατοχή και αναβάθμιση των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής, και σιωπηρά έχει διαμηνύσει σε όλη τη διεθνή κοινότητα ότι όλα παραγράφονται και όλα τα εγκλήματα αποτελούν δικοινοτική διαφορά, που θα επιλυθούν στο τραπέζι των συνομιλιών Χριστόφια-Ταλάτ.
Οι ηγέτες μας είναι οι πρώτοι διδάξαντες την αποενοχοποίηση της Τουρκίας και των εγκλημάτων της.
Και η εθνική υπόθεση συλλέγει τους πικρούς καρπούς της ανεύθυνης πολιτικής τους.

Πηγή: η Σημερινή