Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

Οι πικροί καρποί της πολιτικής τους

19/09/2009

Oι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και η προεδρεύουσα χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης οφείλουν, αν μη τι άλλο, να σεβαστούν τις αρχές πάνω στις οποίες έχει οικοδομηθεί η Ε.Ε. και τις παραδεδεγμένες αρχές του διεθνούς δικαίου, και να συμπεριφέρονται σύμφωνα με αυτές. Οφείλουν να γνωρίζουν ότι η κατοχή, το εθνικό ξεκαθάρισμα, ο εποικισμός, η προσφυγοποίηση, οι δολοφονίες αμάχων, αποτελούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται και να τιμωρούνται. Δεν νοείται, ενώπιον αυτών των εγκλημάτων, οι Ευρωπαίοι εταίροι να πλένουν τας χείρας ως Πόντιοι Πιλάτοι και να παραπέμπουν προς λύση... στις συνομιλίες Χριστόφια-Ταλάτ. Αυτά τα εγκλήματα δεν διευθετούνται μέσω συνομιλιών. Παραπέμπονται στα διεθνή ποινικά δικαστήρια. Και δεν υπάρχουν δύο ταχυτήτων εγκληματίες. Ο Σαντάμ Χουσεΐν και ο Μιλόσεβιτς δεν μπορούν να θανατώνονται, και οι πρωθυπουργοί και οι στρατιωτικοί ηγέτες της Τουρκίας να χαϊδεύονται και να τους στρώνεται χαλί να περάσουν στην οικογένεια των πολιτισμένων χωρών.
Ρωτήθηκε προχθές η σουηδική προεδρία, από την ευρωβουλευτή Ελένη Θεοχάρους, για την παρουσία των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων στην Κύπρο. Και ως απάντηση παρέπεμψε στις συνομιλίες Χριστόφια-Ταλάτ! Ρωτήθηκε και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τον εποικισμό της κατεχόμενης Κύπρου από Τούρκους εποίκους και πάλιν παρέπεμψε στις ενδοκυπριακές συνομιλίες.
Αυτή η συμπεριφορά είναι πολιτικά ανήθικη. Συγκαλύπτει τα τουρκικά εγκλήματα και τα παραπέμπει προς λύση ενώπιον των ηγετών των δύο κοινοτήτων.
Αλλά εάν η συμπεριφορά των Ευρωπαίων είναι πολιτικά ανήθικη, η πολιτική των Κυπρίων ηγετών είναι εγκληματικά ανεύθυνη. Διότι αυτοί πρόσφεραν ευκαιρίες και άλλοθι στους Ευρωπαίους να συμπεριφέρονται όπως συμπεριφέρονται. Όταν Πρόεδροι της Κυπριακής Δημοκρατίας χαρακτηρίζουν τους Τούρκους εποίκους «παράνομους μετανάστες» και αποδέχονται την παραμονή μεγάλου αριθμού εξ αυτών στην Κυπριακή Δημοκρατία, τότε είναι φυσικό οι ξένοι να συμπεριφέρονται ανάλογα.
Δυστυχώς, η επίσημη πολιτική του κυπριακού κράτους και της ελληνοκυπριακής πλευράς έδωσε προσχήματα, ώστε τα τεράστια εγκλήματα που διέπραξε η Τουρκία σε βάρος του κυπριακού Ελληνισμού, να αντιμετωπίζονται ως δικοινοτική διαφορά. Η ηθελημένη συγκαταβατικότητα, με την οποία η ηγεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας και της ελληνοκυπριακής πλευράς αντιμετωπίζουν τα τουρκικά εγκλήματα και η μέχρι τώρα πολιτική έχουν καταστρέψει ολοσχερώς κάθε βάση διεκδίκησης του δικαίου μας και συμβάλλουν σκανδαλωδώς στην αποενοχοποίηση της Τουρκίας.
Η κυπριακή κυβέρνηση αποφεύγει να καταδικάσει τα εγκλήματα της Τουρκίας. Έχει βάλει στο ράφι τις δολοφονίες αμάχων, το συνεχιζόμενο εποικισμό, τη συνεχιζόμενη κατοχή και αναβάθμιση των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής, και σιωπηρά έχει διαμηνύσει σε όλη τη διεθνή κοινότητα ότι όλα παραγράφονται και όλα τα εγκλήματα αποτελούν δικοινοτική διαφορά, που θα επιλυθούν στο τραπέζι των συνομιλιών Χριστόφια-Ταλάτ.
Οι ηγέτες μας είναι οι πρώτοι διδάξαντες την αποενοχοποίηση της Τουρκίας και των εγκλημάτων της.
Και η εθνική υπόθεση συλλέγει τους πικρούς καρπούς της ανεύθυνης πολιτικής τους.

Πηγή: η Σημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: