Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2009

ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ Η ΑΜΥΝΑ


Την Πέμπτη το βράδυ είδαμε ακόμη μια φορά τα τελευταία χρόνια την άμυνα του Παναθηναϊκού να κάνει παιδαριώδη λάθη και στην ουσία να καταστρέφει όλη την εικόνα της ομάδας. Κατάφερε να βαρύνει περισσότερο το ήδη βαρύ κλίμα που επικρατούσε στο γήπεδο από τον θάνατο των δύο οπαδών της ομάδας την Δευτέρα.Δυστυχώς η αμυντική λειτουργία του Παναθηναϊκού επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά αυτά που λέγαμε από εδώ ότι η ομάδα μας με την ομάδα που διαθέτει φέτος μπορεί και θα κατακτήσει το πρωτάθλημα, αλλά με την άμυνα που διαθέτει θα δυσκολευτεί να σταθεί καλά στην Ευρώπη και δεν θα μπορέσει να μας χαρίσει χαρές όπως μας έχει συνηθίζει στην ιστορία της.

Σε γενικές γραμμές η ομάδα έδειξε να έχει κάποιες αδυναμίες που ίσως της στοιχήσουν σε δύσκολα ευρωπαϊκά ματς. Παρ' όλα αυτά έδειξε ότι διαθέτει παίκτες μεγάλης κλάσης που θα την βοηθήσουν στο ντόπιο πρωτάθλημα. Και είναι φανερό ότι με τις μονάδες και την ομάδα που έχει με σοβαρότητα θα κατακτήσει το πρωτάθλημα. Και ας μην ξεχνάμε ότι διοίκηση, τεχνική ηγεσία, παίκτες και οπαδοί έχουμε σαν πρώτο στόχο φέτος την κατάκτηση του πρωταθλήματος...

http://enwtikos-13.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%91%CE%9D%CE%91%CE%98%CE%97%CE%9D%CE%91%CE%AA%CE%9A%CE%9F%CE%A3

Στον αγώνα με την Γαλατασαράι είδαμε τους Τούρκους να βρίσκονται μπροστά στο σκορ με γκολ 100% προϊόν "δώρου" από το λάθος του Μαρίνου, που δεν συνεννοήθηκε σωστά με τον τερματοφύλακα της ομάδας Γκαλίνοβιτς. Ο Μαρίνος στην πρεμιέρα του σε ευρωπαϊκά ματς έδειξε ότι του λείπει η εμπειρία και για αυτό προήλθε το λάθος αυτό. Ο Γκαλίνοβιτς που αποδοκιμάστηκε από τον κόσμο, επιβεβαιώνει τις ανησυχίες μας εδώ και χρόνια ότι ο Παναθηναϊκός χρειάζεται κάποιο τερματοφύλακα καλύτερο και πιο σταθερό από τον Κροάτη. Ο Τεν Κάτε δείχνει πλέον να καταλαβαίνει ότι η αστάθεια του Γκαλίνοβιτς μόνο καλό δεν κάνει στην ομάδα και τον άφησε εκτός αποστολής για τον αυριανό αγώνα με τον Άρη στο ΟΑΚΑ.

Το δεύτερο και τρίτο γκολ που δεχθήκαμε πάλι από παιδαριώδη λάθη με το κέντρο της άμυνας να μην ανεβαίνει σωστά να παίξει το τεχνικό οφσάιντ και τον Γκαλίνοβιτς να αντιδρά πολύ αργά αντίστοιχα.

Άλλα στοιχεία του παιχνιδιού είναι ότι ενώ το σκορ ήταν 0-2, η ομάδα με την είσοδο στον αγώνα του Σωτήρη Νίνη και του Αντώνη Πετρόπουλου ανέβασε στροφές και δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες πετυχαίνοντας ένα γκολ και χάνοντας αρκετές άλλες. Ευχάριστο για ένα προπονητή η ομάδα του να δημιουργεί πολλές ευκαιρίες, δύσαρεστο όμως να αστοχεί σε πολλές ευκαιρίες. Πάντως η ομάδα κινήθηκε σε καλά επίπεδα επιθετικά παρά την απουσία του Σισέ.

Παρά το γεγονός ότι από εδώ έχουμε τονίσει ότι στόχος είναι το πρωτάθλημα και ότι η ευρωπαϊκή πορεία της ομάδας δεν μας απασχολεί και ιδιαίτερα ενοχληθήκαμε από τον τρόπο που χάσαμε και από το γεγονός ότι χάσαμε στην Αθήνα από τουρκική ομάδα. Τώρα ευελπιστούμε ότι η ομάδα θα συνεχίσει τις νίκες στο πρωτάθλημα και θα πάρει ρεβάνς για την ήττα στον αγώνα της Κωνσταντινούπολης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: