Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009

Τιμητική Φραγκίσκου Αλβέρτη


Ο επίλογος μιας μεγάλης πορείας γράφεται αύριο βράδυ στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Ο μεγάλος Φραγκίσκος Αλβέρτης δίνει τον τελευταίο του αγώνα ως καλαθοσφαιριστής και αναμένεται να τιμηθεί από 20.000 πράσινους οπαδούς που θα γεμίσουν τον γήπεδο.

Ο μέχρι πρότινος αρχηγός του καλαθοσφαιρικού Παναθηναϊκού γεννήθηκε στις 11 Νοεμβρίου 1974 στην Αθήνα. Την πρώτη του επαφή με την καλαθόσφαιρα την είχε με την ομάδα της Γλυφάδας και από το 1990 μέχρι και την περσινή αγωνιστική περίοδο φόρεσε και τίμησε την φανέλα του Παναθηναϊκού. Κατά την καριέρα του ο "Φράγκι" τίμησε και την φανέλα με το εθνόσημο με την οποία αγωνίστηκε συνολικά 155 φορές!!!

Διακρίσεις:
-11 πρωταθλήματα Ελλάδος
-8 κύπελα Ελλάδος
-5 κύπελα πρωταθλητριών Ευρώπης
-1 διηπειρωτικό
-διετέλεσε Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμοιβομένων Καλαθοσφαιριστών
-το 2008 έγινε μέλος της λίστας με τις 50 πιο σημαντικές προσωπικότητες της Ευρωλίγκα (50 Greatest Euroleague Contributors) ως ένας από τους 35 πιο σημαντικούς μπασκετμπολίστες που έχουν αγωνιστεί σε αυτή.

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός Α.Ο. αναγνωρίζοντας την προσφορά του Αλβέρτη του έδωσε το δικαίωμα να συνεχίσει να προσφέρει στην ομάδα της καρδιάς του και για τα επόμενα χρόνια από το πόστο του γενικού αρχηγού του τμήματος. Ακόμη διοργανώνει αύριο αγώνα προς τιμή του αρχηγού με αντίπαλο την φιναλίστ της Ευρωλίγκας Τσσκα Μόσχας. Στο παιχνίδι αυτό θα αποσυρθεί η φανέλα με τον αριθμό 4, η οποία από δω και μπρος θα αναρτάται στην οροφή του κλειστού του ΟΑΚΑ.

Αύριο στις 7μμ ας δώσουν όλοι το παρόν τους στο αποχαιρετιστήριο πάρτι του αρχηγού μας.
Φράγκι πάντα θα είσαι ένας από εμάς... Σ' ευχαριστούμε για όσα μας χάρισες...