Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

Οδός Ισταμπούλ-Δήμος Λάρνακας

Στις 22 Ιανουαρίου 2009 η Παναθηναϊκή και Ελληνική Φωνή κατήγγειλε την ύπαρξη οδού στον Δήμο Λάρνακας με την ονομασία Ισταμπούλ. Πιο συγκεκριμένα σε αυτό εδώ το ιστολόγιο γράφτηκε το ακόλουθο κείμενο:

Οδός Ινσταμπούλ



Σε πρόσφατη μου επίσκεψη σε γνωστό μου στην Λάρνακα με μεγάλη αγανάκτιση διαπίστωσα ότι υπάρχει οδός Ινσταμπούλ στον ΑΚΕΛοκρατούμενο αυτό δήμο. Αυτό είναι μια συνέχεια από το εμετικό πανό που ανάρτησαν και κατά το παρελθόν οι οπαδοί της Ομόνοιας και διερωτόμαστε πραγματικά αν έχουν οποιαδήποτε σχέση τα δύο αυτά συμβάντα....

Αλήθεια κύριοι στις δημοτικές αρχές της Λάρνακας, γιατί μισάτε κάθε τι Ελληνικό και επεδεικνύετε τόση λαγνεία για τα Τουρκικά; Γνωρίζεται κύριοι ότι η Βασιλεύουσα του Ελληνισμού και του Χριστιανισμού λεηλατήθηκε και οι κάτοικοι σφαγιάστηκαν το 1453 από τους Τούρκους; Αν δεν σας λέει κάτι αυτό να σας θυμήσω ότι κάτι παρόμοιο έγινε και στην Κύπρο το 1974. Αρκετoί δημότες σας υπήρξαν και αυτοί πρόσφυγες. Γνωρίζετε ότι το όνομα της Κωνσταντινούπολης αλλάχθηκε όπως και τα ονόματα όλων των χωριών στην βόρεια Κύπρο; Θα αρχίσεται να τα χρησιμοποιείτε και αυτά. Αλήθεια οι Δημοτικοί Σύμβουλοι των αυτοαποκαλούμενων "πατριωτικών" κομμάτων ΔΗΣΥ και ΕΥΡΩΚΟ γιατί δεν αντέδρασαν στο θέμα αυτό. Γιατί δεν έκανα εκδηλώσεις διαμαρτυρίας αφού γνώριζαν την ονομασία αυτή. Εκτός και αν η ονομασία δόθηκε σε συνεδρία του δημοτικού συμβουλίου εν απουσία τους.

Θα λάβουμε ποτέ τις απαντήσεις που θέλουμε;
Μετά από αυτό αναγνώστες του ιστολογίου μας αλλά και εγώ προσωπικά αποστείλαμε επώνυμες επιστολές διαμαρτυρίας προς το Δημοτικό Συμβούλιου του Δήμου Λάρνακας ζητώντας την αλλαγή του ονόματος της συγκεκριμένης οδού. Μάθαμε ακόμη από κάτοικο της οδού ότι προ πενταετίας περίπου οι γείτονες έκαναν επίσης διαβήματα για αλλαγή της εμετικής αυτής ονομασίας. Ούτε οι κάτοικοι αλλά ούτε και οι αναγνώστες του ιστολογίου αυτού έλαβαν την οποιαδήποτε απάντηση από τον Δήμαρχο Λάρνακας.

Πριν λίγες μέρες έτυχε να περνάω και πάλι από την συγκεκριμένη περιοχή και είδα με έκπληξη ότι η οδός εξακολουθεί να ονομάζεται με το προκλητικό αυτό όνομα και ο Δήμος Λάρνακας συνεχίζει να αγνοεί τις επιστολές διαμαρτυρίας που δέχεται από τους πολίτες του.

Μετά από όλα αυτά υπάρχει σκέψη για διοργάνωση εκδήλωσης διαμαρτυρίας από ομάδα πολιτών που αντιδρά στην ύπαρξη αυτού του ονόματος. Θα σας ενημερώσουμε στο άμεσο μέλλον για τις λεπτομέριες αυτής της διαμαρτυρίας.

Μέχρι τότε ο καθένας μπορεί να στείλει επιστολές διαμαρτυρίας στο ηλεκτρονικό ταχυδρομίο του Δήμου Λάρνακας στο municipality@larnaka.com .