Κυριακή 23 Αυγούστου 2009

Ποδαρικό με το δεξί


Η ομάδα μας πέρασε ένα εύκολο απόγευμα στο Παγκρήτιο στάδιο κερδίζοντας τον Εργοτέλη με 3-0. Τα γκολ της ομάδας πέτυχε ο Σισέ (9΄) και ο Λέτο (40΄&90΄+). Η απόδοση της ομάδας κυμάνθηκε σε καλά επίπεδα κατά το πρώτο μέρος και σε μέτρια το δεύτερο μέρος. Παρ' όλα αυτά έδειχνε να ελέγχει τον αγώνα σε όλη την διάρκεια του.

Πιο αναλυτικά ο Χενκ Τεν Κάτε παρέταξε την ομάδα με τον Γκαλίνοβιτς τερματοφύλακα, τον Μπιάρσμιρ δεξί οπισθοφύλακα, τον Δάρλα αριστερό και κεντρικό αμυντικό δίδυμο τον Βύντρα και τον Σαριέγκι. Αμυντικά χαφ ήταν ο Ζιλμπέρτο μαζί με τον Καραγκούνη (ο οποίος είχε πιο ελεύθερο ρόλο), δεξί εξτρέμ ήταν ο Σαλπιγγίδης, αριστερό ο Λέτο, πίσω από τον επιθετικό ο Χριστοδουλόπουλος και κορυφή στην επίθεση ο Σισέ. Ο Σισέ κατά διαστήματα άλλαζε θέσεις με τον Σαλπιγγίδη.

Γενικά συμπεράσματα από τον αγώνα:
1. Ο Παναθηναϊκός έδειξέ κάποιο στοιχείο που μας έλειπε τα τελευταία χρόνια και χαροποίησε τους οπαδούς τους. Ο Παναθηναϊκός έδειξε ότι μπορεί να παίρνει την νίκη απέναντι σε μικρομεσαίες ομάδες ακόμη και άμα δεν παίξει καλή μπάλα.
2. Ο Λέτο έδειξε να βρίσκεται σε μεγάλη φόρμα και ο προπονητής της ομάδας πρέπει να επενδύσει σε αυτό.
3. Ο Σισέ επιτέλους βρήκε δίκτυα και ελπίζουμε σε συνέχεια σκοραρίσματος και στους επόμενους αγώνες του Παναθηναϊκού.
4. Το στήσιμο της ομάδας με 2 επιτελικούς μέσους βοήθησε στην καλή κυκλοφορία της μπάλας κατά το πρώτο ημίχρονο.
5. Η ομάδα αν και δεν κινδύνευσε να χάσει το ματς σε κανένα σημείο του εμφάνισε και πάλι αμυντικά κενά. Αυτά καλύφθηκαν κάπως με την είσοδο του Σιμάο στο παιχνίδι.
6. Η επανεμφάνιση του Δάρλα έδειξε στον προπονητή ότι μπορεί να είναι μια καλή εναλακτική λύση για το πρωτάθλημα.
7. Ο Μπιάρσμιρ ενώ έδειξε εξαιρετικά στοιχεία αμυντικού ποδοσφαιριστή φαίνεται ότι δεν μπορεί να βοηθήσει σαν δεξί μπακ καθώς δεν προωθείται συχνά. Επιβάλλεται η χρησιμοποίηση του στην φυσική του θέση.
8. Ο τραυματισμός του Γιώργου Καραγκούνη δυστυχώς δεν θα του επιτρέψει να αγωνιστεί στον επαναληπτικό της Μαδρίτης την Τρίτη.

Το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος έγινε. Τώρα ευελπιστούμε σε ανάλογη συνέχεια και στα υπόλοιπα 29 ματς που απομένουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: