Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Να τιμωρηθούν οι ένοχοι της τραγωδίας στο Μαρί!




Όλος ο Κυπριακός Ελληνισμός ακόμη βιώνει το δράμα που έγινε την προηγούμενη Δευτέρα στην Ναυτική βάση "Ευάγγελος Φλωράκης" στο Μαρί. Μια τραγωδία που άφησε πίσω της 13 λεβέντες των σωμάτων ασφαλείας νεκρούς, δεκάδες τραυματίες, την πλήρη καταστροφή του ναυτικού της Εθνικής Φρουράς και την πλήρη καταστροφή της μεγαλύτερης επένδυσης του κράτους και σημαντικότερο σταθμό παραγωγής ενέργειας του τόπου.

Αιτία του περιστατικού αυτού σύμφωνα με τα όσα διαρρέουν στα ΜΜΕ είναι η εγκληματική αμέλεια των υπευθύνων. Το γεγονός αυτό έφερε την παραίτηση του Αρχηγού του ΓΕΕΦ και του Υπουργού Άμυνας και τον λαό να ζητεί περισσότερες ευθύνες και να θέλει την άμεση παραδειγματική τιμωρία όλων των υπευθύνων για αυτή την κατάσταση. Για αυτό το λόγο και καθημερινά χιλιάδες απλοί πολίτες βρίσκονται έξω από το προεδρικό μέγαρο για να διαδηλώσουν ακομμάτιστα!

Το πένθος από τον χαμό των ανθρώπινων ζωών, μετά τις αποκαλύψεις περί εγκληματικής ανθρώπινης αμέλειας από τα υψηλά στρώματα της πολιτικής ηγεσίας, μετατρέπεται σιγά σιγά σε οργή και κάθε νύχτα ο παλμός του κόσμου στις πλατείες γίνεται και πιο δυνατός. Δυστυχώς όμως μόνο η Κυβέρνηση και οι πιστοί ακόλουθοι της δεν μπορούν να καταλάβουν την λαϊκή κατακραυγή! Μάλιστα προσπαθούν να την πλήξουν με προβοκάτσιες όπως έγινε την Τρίτη έξω από το Προεδρικό και χρησιμοποιώντας την αστυνομία πνίγοντας τον κόσμο στα χημικά και συλλαμβάνοντας αθώους πολίτες!


Σαν να μην έφτανε ο πόνος ολοκλήρου του Ελληνικού Κυπριακού λαού, ο Πρόεδρος Χριστόφιας στο διάγγελμα του προς τον λαό όταν επιτέλους αποφάσισε να σταματήσει το κρυφτούλι και να μιλήσει, εκτός από το γεγονός ότι "ξέχασε" να απολογηθεί προς τον λαό του, κατάφερε να μπλέξει στο γεγονός την ΕΟΚΑ Β' και το Πραξικόπημα, αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά ότι βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου και ότι μοναδικός στόχος του είναι η συσπείρωση των ΑΚΕΛικών, ακόμη και να χρειαστεί να πνίξει την Κύπρο στο αίμα. Αυτό αποδεικνύει και η διοργάνωση αντιδιαδήλωσης από "υποστηρικτές του Χριστόφια" ενάντια στον αγανακτισμένο λαό που βρίσκεται κάθε βράδυ έξω από το προεδρικό! Αυτός είναι ο στόχος του Προεδρικού;

Η φονική έκρηξη στο Μαρί δυστυχώς επιβεβαίωσε της ανησυχίες του ιστολογίου, το οποίο εδώ και καιρό κατήγγειλε ότι η αποδόμηση της Εθνικής Φρουράς είναι σε εξέλιξη και το τέλος της δεν θα αργήσει να φτάσει. Στις 2 Αυγούστου 2010 έγινε το ιστολόγιο έγραφε: "Έχοντας λάβει σοβαρά υπόψη όλα τα πιο πάνω οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι το τέλος της ένδοξης Εθνικής Φρουράς δεν είναι μακριά. Δυστυχώς η μεταχείριση που τυγχάνει το στράτευμα μας είναι πολύ λίγη σε σχέση με τις ανάγκες ενός σύγχρονου στρατεύματος. Ίσως κάποιοι να προσπαθούν να εφαρμόσουν από τώρα τον πάγιο στόχο τους για αποστρατιωτικοποίηση του τόπου διαλύοντας αρχικά την Εθνική Φρουρά. Αγνοώντας πάντα τους κινδύνους που κρύβει μια τέτοια ενέργεια."

Οι πρώτοι που θλίβονται από την κατάντια της πολιτικής ηγεσίας του τόπου είναι όσοι κατά καιρούς έχουμε καταγγείλει τις δραματικές συνέπειες για τον τόπο που έρχονται. Ο Δημήτρης Χριστόφιας έχει αποτύχει πλήρως σε όλους τους τομείς και οφείλει έστω και μια φορά να ακούσει την βούληση του λαού και να παραιτηθεί. Το ίδιο οφείλει να πράξει και η επιτροπή άμυνας της βουλής. Η πολιτεία οφείλει να τιμωρήσει παραδειγματικά τους ένοχους της δολοφονικής ανικανότητας τους! Ο αγώνας για την δικαίωση δεν σταματά αλλά συνεχίζει να εντατικοποιείται. Και η δικαίωση θα έρθει!


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

από ανθρώπους που δεν ξέρουν τι θα πει η λέξη "ντροπή", τι περιμένεις;