Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Ο λαός ξύπνησε και απαιτεί!


Από την 11η Ιουλίου που έγινε η τραγωδία στην Κύπρο, ξεκίνησε αυθόρμητα από τους νέους της Κύπρου ένα καινούριο κίνημα*. Ένα κίνημα που μαζεύεται κάθε βράδυ έξω από το προεδρικό μέγαρο αλλά και σε διάφορες πλατείες των άλλων πόλεων του νησιού μας! Η κινητοποίηση αυτή των πολιτών είχε ως αποκορύφωμα την προηγούμενη Δευτέρα και την σύναξη 30.000 πολιτών που διαμαρτύρονταν για την κατάσταση.

Κάθε μέρα έξω από το Προεδρικό Μέγαρο βλέπουμε πολίτες κάθε ηλικίας, προερχόμενοι από κάθε ιδεολογικοπολιτικό χώρο και ανεξαρτήτου κοινωνικής τάξης, να έρχονται στο προεδρικό και να απαιτούν την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων για την δολοφονία των 13 ηρώων μας στο Μαρί, αλλά και την άμεση παραίτηση της κυβέρνησης Χριστόφια, η αδράνεια της οποίας έφερε και αυτή την μεγάλη καταστροφή.

Η κυβέρνηση βλέποντας την τεράστια έκταση που παίρνει η αγανάκτηση του λαού, προσπαθεί με νύχια και με δόντια να πλήξει την προσπάθεια αυτή, προσπαθώντας να κρατηθεί στην εξουσία με κάθε τρόπο. Αρχικά, λέγοντας ότι ελάχιστοι ήταν οι πολίτες που διαδήλωσαν, στην συνέχεια με προβοκατόρικες μεθόδους, στην συνέχεια μιλώντας για πραξικοπηματίες και τέλος βλέποντας υποκινητές πίσω από την εκδήλωση κόμματα της αντιπολίτευσης. Σίγουρα κάποιοι κύκλοι σε κόμματα θα προσπάθησαν να το εκμεταλλευτούν. Όμως, ο κόσμος τους έχει καταλάβει και τους περιφρονεί.

Οι ανεύθυνοι στα υψηλά στρώματα της κυβερνήσεως μέχρι και επεισόδια μεταξύ των πολιτών του κράτους προσπάθησαν να δημιουργήσουν, βάζοντας υποστηρικτές του ΑΚΕΛ να περάσουν μέσα από την διαδήλωση των διαμαρτυρομένων. Όμως, δεν πέτυχαν τον σκοπό τους διότι οι πολίτες έξω από το Προεδρικό δεν έχουν να χωρίσουν τίποτε με τον απλό ψηφοφόρο του ΑΚΕΛ αλλά και οποιουδήποτε άλλου κόμματος. Όλοι μαζί θα κληθούμε να πληρώσουμε την ζημιά της ανεπάρκειας της πολιτικής μας ηγεσίας! Το πρόβλημα είναι η πολιτική ηγεσία στο σύνολο της!

Έχω ακούσει από πολλούς φίλους μου οι οποίοι ουδέποτε πάτησαν το πόδι τους έξω από το Προεδρικό να λένε ότι στόχος της διαμαρτυρίας είναι προσωπικά ο Χριστόφιας. Ουδέν αναληθέστερο. Ο Χριστόφιας απλά έτυχε να είναι αυτός σήμερα ο επικεφαλής αυτού του σάπιου κατεστημένου. Στόχος είναι να αρχίσει επιτέλους να υπάρχει τιμωρία για τους ενόχους και να αλλάξει η πολιτική της ευνοιοκρατίας που οδηγεί τον τόπο σε τέτοιες τραγωδίες!

Ο λαός θα συνεχίσει τον αγώνα του μέχρι την τελική του δικαίωση. Μέχρι πότε μπορείτε να τον αγνοείται κύριοι στα κόμματα;

*κίνημα: μτφ στάση για ανατροπή κοινωνικού ή πολιτικού καθεστώτος

Δεν υπάρχουν σχόλια: