Σάββατο 8 Αυγούστου 2009

Αντίπαλος η Ατλέτικο Μαδρίτης


Η κλήρωση του 4ου προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Ληγκ έφερε για αντίπαλο της ομάδας μας τον θεωρητικά πιο δυνατό αντίπαλο την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης ιδρύθηκε το 1903 και έχει σαν έδρα το καυτό Βιθέντε Καλδερόν(εικόνα). Έχει κατακτήσει 9 πρωταθλήματα Ισπανίας, 9 Κύπελλα Ισπανίας, 1 διηπερωτικό Κύπελλο, 1 κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης, 1 πρωτάθλημα β' κατηγορίας Ισπανίας, 3 σούπερ καπ Ισπανίας και 4 τοπικά πρωταθλήματα Μαδρίτης. Τελευταίοι τίτλοι της ομάδας ήταν το πρωτάθλημα β' κατηγορίας την χρονιά 2001-2 και το νταμπλ του 1996.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης διαθέτει ίσως το καλύτερο επιθετικό δίδυμο στον κόσμο, με τους Φορλάν και Αγκουέρο να έχουν πετύχει συνολικά 49 γκολ κατά την περσινή χρονιά. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτοί οι ποδοσφαιριστές βρίσκονται στο στόχαστρο των κορυφαίων ομάδων της ηπείρου (Τσέλσι, Μπαρτσελόνα κλπ).

Ο Παναθηναϊκός έχει αγωνιστεί ακόμη μια φορά με την Ατλέτικο Μαδρίτης πριν 2 χρόνια στο Κύπελλο αγώνα και ηττήθηκε με 2-1 με γκολ στις καθυστερήσεις. Ο αγώνας ήταν βαθμολογικά αδιάφορος και για τις δύο ομάδες.

Η κλήρωση για την ομάδα μας είναι αρκετά δύσκολη. Παρ' όλα αυτά ο Παναθηναϊκός έχει αποδείξει ότι άμα είναι σοβαρός και πειθαρχημένος μπορεί να κοιτάξει στα μάτια όλες τις ομάδες. Με σοβαρότητα η ομάδα μπορεί να κτυπήσει και τους αστέρες της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ο πρώτος αγώνας θα γίνει την Τετάρτη 19 Αυγούστου στο ΟΑΚΑ και ο επαναληπτικός την Τρίτη 25 Αυγούστου στο Βιθέντε Καλδερόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: