Σάββατο 8 Αυγούστου 2009

Δελτίο τύπου Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.


Με προβληματισμό παρακολουθούμε την παράταξη της ΔΗ.ΠΑ.Κ.Φ. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ να δηλώνει φέτος,για πρώτη φορά,ότι θα παραστεί στο μνημόσυνο των ηρωομαρτύρων Ισαάκ και Σολωμού.Θα θέλαμε να ξεκαθαρισουμε ότι τo μνημόσυνο διοργανώνεται από τις οικογένειες των ηρώων και ανατίθεται στον Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π. και την Α.Κ.Μ. Ε.Φ.Ε.Ν. για την διεκπεραίωση του.Οπόταν αν σέβονται τις οικογένειες των ηρώων θα αναφέρουν και την θέληση τους και να μην αυτοπαρουσιάζονται ως διοργανωτές.

Αναρωτιόμαστε ακόμη γιατί κατά παλαιότερους προγραμματισμούς των εκδηλώσεων της Ε.Φ.Ε.Κ. Αθήνας απέρριπτε την πρόταση του ΔΡΑΣΙΣ Κ.Ε.Σ. για να παραστούμε σαν Ε.Φ.Ε.Κ. και όχι σαν Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π.,θέλοντας να προσδώσουμε μαζικότητα στην αποτίμηση φόρου τιμής, και τι ηταν αυτό που τους απέτρεπε να έρχονται τα τελευταία χρόνια.
Επίσης ως φοιτητική νεολαία κόμματος που συμμετέχει στην κυβέρνηση ουδέποτε καταδίκασε τους χειρισμούς Χριστόφια και τους άσεμνους χαρακτηρισμούς προς τέτοιου είδους εκδηλώσεις.

Ως δεύτερο στάδιο αναθεώρησης της στάσης τους θα πρέπει να αποχωρήσουν και από την επιτροπή επαναπροσέγγισης, επιτροπή που οι ίδιοι δημιούργησαν, καθώς δεν γίνεται να αποδίδεις φόρο τιμής στους δολοφονηθέντες Τάσο Ισαάκ και Σολωμό Σολωμού από τους Τούρκους της Κύπρου και τους Γκρίζους Λύκους από την μια και από την άλλη να κάνεις φιλίες με τους δολοφόνους τους.
Το μήνυμα των ηρώων είναι συλλογικό και δεν είναι για να το καπηλεύετε ο οποιοσδήποτε,σεβόμενος το μήνυμα όμως πρέπει να έχεις και μια ξεκάθαρη θέση επ'αυτού χωρις να κοροϊδεύεις τους φοιτητές και να κρατάς στάση διπλοπροσωπίας.

Ελπίζουμε να ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες παρατάξεις αποδίδοντας μαζικότητα στην απόδοση τιμής στους σύγχρονους ηρωομάρτυρες μας,αφού πρώτα ξεκαθαρίσουν τη στάση τους, χωρίς να εμπαίζουν με τους φοιτητές για ψηφοθηρικούς λόγους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: