Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2010

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΞΕΝΗ ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ


Στις 5 Μαϊου με έκπληξη ακούσαμε την είδηση, ότι η Αστυνομία Κύπρου προέβει στην φασιστική σύλληψη του δικηγόρου Ξενή Ξενοφώντος στις 6.30 το πρωί της ίδιας μέρας. Κατά την σύλληψη του Ξενή, η Αστυνομία προχώρησε σε κατάσχεση του ηλεκτρονικού υπολογιστή του αλλά και του υπολογιστή της συζύγου του!!!

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Αστυνομίας η σύλληψη έγινε με την κατηγορία ότι ο δικηγόρος ήταν ο διαχειριστής του αντιπολιτευτικού ιστολογίου christofias-watch στο οποίο υπήρξε σχόλιο από αναγνώστη (!!!) το οποίο απειλούσε τον δημοσιογράφο και αυτοαποκαλούμενο ως ιστορικό Μακάριο Δρουσιώτη. Μάλιστα η επίσημη αστυνομία αναφέρει ότι απόδειξη για την εμπλοκή του Ξενή στο ιστολόγιο αυτό υπήρξε ο εντοπισμό του ΙΡ του υπολογιστή του μετά από παρακολούθηση του στην γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης facebook!!!

Τώρα κατά πόσο είναι νόμιμο να παρακολουθεί χωρίς ένταλμα η αστυνομική δύναμη, τις επικοινωνίες του κάθε πολίτη ο καθένας μπορεί να το καταλάβει. Εκτός και αν ο νόμος περί του απόρρητου της επικοινωνίας που υπάρχει δεν ισχύει σε αυτή την περίπτωση... Το περίεργο (αν και δεν είναι και τόσο περίεργο) της υπόθεσης αυτής είναι και το γεγονός ότι βάση της καταγγελίας της Αστυνομίας ο εντοπισμός της επικοινωνίας του Ξενή με το ιστολόγιο έγινε μέρες πριν το επίμαχο σχόλιο που κατήγγειλε ο "εξάωρος" δημοσιογράφος.

Η σύλληψη αυτή όπως ήταν φυσικό έχει προκαλέσει και αρκετές αντιδράσεις από τους δημοκρατικούς πολίτες της Κύπρου, οι οποίοι καταδίκασαν την πολιτική αυτή σύλληψη. Αμέσως όμως η αστυνομία έκανε προσπάθεια να διαψεύσει ότι η σύλληψη Ξενοφώντος έγινε με πολιτικά κριτήρια. Η εφημερίδα Χαραυγή στις 6 Μαϊου όμως δείχνει την πραγματική αιτία.
"ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΣΤΟ CHRISTOFIAS-WATCH" ήταν ο τίτλος του σχετικού δημοσιεύματος. Οπόταν ο καθένας πάλι μπορεί να καταλάβει την πραγματική αιτία για την προσπάθεια σπίλωσης του ονόματος του κατηγορουμένου.

Μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε από την σύλληψη αυτή, ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας τοποθετήθηκε αναφέροντας ότι στην υπόθεση αυτή δεν υπάρχει κάποιο αδίκημα. Παρ' όλα αυτά η Αστυνομία εξακολουθεί να κρατά τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και να μην τους επιστρέφει στους κατόχους τους, προκαλώντας τους έτσι σημαντικά προβλήματα στην δουλειά τους αλλά και στις προσωπικές τους επικοινωνίες. Δηλαδή εκτός από την προσπάθεια σπίλωσης του ονόματος και φίμωσης της αντίθετης άποψης η Κυβέρνηση Χριστόφια φαίνεται να προσπαθεί να επηρεάσει και όσους αντιδρούν στην κακή πολιτική του προσωπικά και επαγγελματικά προβλήματα!!!

Ο λαός της Κύπρου όμως αντιδρά σε κάθε είδους φασιστική και αντιδημοκρατική πράξη γίνει, από όπου και αν προέρχεται. Έτσι ούτε τώρα μπορεί να δεκτεί τις σταλινιστικές μεθόδους του Προέδρου Χριστόφια που φαίνεται να νοσταλγεί τα χρόνια που υπήρξε φοιτητής σε πανεπιστήμιο της Σοβιετικής Ενώσεως.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι εντυποσιακό πως κατάφερε ο Τάσσος να βγάλει προς τα έξω την ίδια κοινή φασιστική εθνικοσοσιαλιστική ιδεολογία των Δρασιτών και των Αγωνιτών. Μόνο ένα κεφάλι όπως του Τάσσου (σοβαρομιλώ) θα μπορούσε να καταφέρει αυτό το πράγμα.

ΕΝΩΤΙΚΟΣ13 είπε...

1ο. Σε κανένα σημείο του κειμένου δεν κάνω αναφορά στην ιδεολογία της ΕΔΕΚ για να υπάρχει ταύτιση απόψεων. Οπόταν ότι λες είναι ξεκάθαρα γέννημα της φαντασίας σου.
2ο. Δεν βλέπω να γίνεται κανένα σχόλιο για την πολιτική και συνεπώς παράνομη σύλληψη κάποιου πολίτη της Κυπριακής Δημοκρατίας που είναι και το περιεχόμενο του κειμένου. Προφανώς επί αυτού υπάρχει έλλειψη επιχειρημάτων ή το αίσθημα της ενοχής από μέρους σας.
3ο. Προσωπικά δεν είμαι ούτε φασίστας ούτε εθνικοσοσιαλιστής όπως αναφέρεις. Για τον Αγώνα και την ΕΔΕΚ δεν είμαι εγώ αρμόδιος να αναφέρω. Και μιας και έχεις κάνει αναφορά για φασισμό, φασισμός είναι οι συλλήψεις και οι παρακολουθήσεις ατόμων με μόνο κριτήριο τις πολιτικές τους πεποιθήσεις.
4ο. Ουδεμία σχέση έχω με τον μακαρίτη Πρόεδρο Τάσσο Παπαδόπουλο. Ούτε υπήρξα ποτέ υποστηρικτής του ή ψηφοφόρος του. Ο καθένας μπορεί να το δει αυτό ρίχνοντας απλά μια ματιά σε παλαιότερα κείμενα μου που κατηγορούν και τον Τάσσο για τις διακοινοτικές συνομιλίες, για το διπλό δημοψήφισμα το 2004 κλπ. Και τα γραπτά είναι αυτά που μένουν πάντα.

ΥΓ. Περιμένω και τοποθέτηση σου κατά πόσο συμφωνείς ή όχι με την φασιστική πολιτική σύλληψη του Ξενή Ξενοφώντος.
ΥΓ2. Τον Ξενή Ξενοφώντος ουδέποτε τον έχω συναντήσει ή έχω συνομιλήσει μαζί τους.