Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2008

Κλήρωση ομίλων του Τσάμπιονς Ληγκ


Η ομάδα μας μετά τον συγκολιστικό δεύτερο γύρο των ομίλων του Τσάμπιονς Ληγκ μπαίνει την Παρασκευή το μεσημέρι στην κλήρωση για την φάση των 16. Έτσι θα προσπαθήσω να αναλύσω τους υποψήφιους αντιπάλους μας με βάση τα λίγα που είδα φέτος από τις ομάδες αυτές. Δεν μπορώ όμως να έχω ολοκληρωμένη εικόνα.

Υποψήφιοι αντίπαλοι:

Τσέλσι: Είναι η περσινή φιναλίστ και φέτος με κανονικό προπονητή στον πάγκο της δείχνει πιο σταθερή και πιο αξιόπιστη από την περσινή χρονιά. Φέτος δεν αρκείται στον να κλείνεται και δεν είναι λίγες οι φορές που ανοίγεται. Η φυγή του Ντρογκμπά που διαδίδεται μπορεί να δημιουργήσει κάποια προβλήματα στην ομάδα αλλά δεν θα σταματήσει να είναι πανίσχυρη. Καλό θα ήταν να την αποφεύγαμε.

Σπόρτινγκ: Μια καλή ομάδα με στοιχείο της την καλή άμυνα. Στον όμιλο της δέχθηκε γκολ μόνο από την Μπαρτσελόνα(άσχετα αν έβαλε πολλά η Μπάρτσα) και αυτό είναι το φετεινό της όπλο. Παρά το γεγονός ότι είναι καλή ομάδα σε καμμιά περίπτωση δεν φοβίζει τον Παναθηναϊκό της Ευρώπης.

Ατλέτικο Μ.: Σπουδαία ομάδα κυρίως μεσοεπιθετικά. Έχει στην σύνδεση της μερικούς από τους κορυφαίους επιθετικούς στον κόσμο οι οποίοι έχουν δέσει και μαζί μπορούν να κάνουν σπουδαία πράγματα. Δεν έχει καμμιά σχέση με την περσινή ομάδα που είχαμε αντίπαλο στους ομίλους του UEFA.

Βιγιαρεάλ: Μια ομάδα που χωρίς να εντυπωσιάζει ξέρει να παίρνει αποτελέσματα. Παρ' όλα αυτά δεν αποτελεί ομάδα με τα κύρια ισπανικά χαρακτηριστικά.

Λυόν: Μια ομάδα που τα τελευταία χρόνια αποτελεί μια από τις καλές δυνάμεις της διοργάνωσεις. Αυτό οφείλεται στα πολλά λεφτά που επενδύθηκαν. Παρόλα αυτά η Λυόν δεν έχει καμμιά σχέση με την ομάδα που ξέραμε προ τριετίας που υπήρξε φόβητρο. Τώρα είναι μια πολύ καλή ομάδα που μπορείς να το παλέψεις μαζί της.

Άρσεναλ: Μια ομάδα με πολλούς νεαρούς ποδοσφαιριστές που ακόμη ψάχνει να βρει την ταυτότητα της. Η αποχώρηση αρκετών πρωτοκλασάτων της παικτών που ήταν ο κορμός της τα τελευταία χρόνια την οδηγεί στο κτίσιμο καινούριας ομάδας. Παρόλα αυτά μέχρι την φάση των 16 πιστεύω θα πατάει καλύτερα.

Ρεάλ Μ.: Στο πρωτάθλημα δεν πραγματοποιεί και τις καλύτερες εμφανισεις. Στο Τσάμπιονς Ληγκ έχασε δύο φορές από την Γιουβέντους. Όμως η ΡΕΑΛ ακόμη και αν σέρνεται στο πρωτάθλημα αποτελεί υπερδύναμη και το μεγαλύτερο όνομα του Τσ.Λ. για αυτό καλό θα ήταν να αποφύγουμε την διασταύρωση μαζί της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: