Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2008

Ποιος αλλάζει την ιστορία μας;

Πρόσφατα παρακολουθήσαμε σε καθημερινή απογευματινή εκπομπή της τηλεόρασης του Sigma τον καθηγητή Ανδρέα Καζαμία (φώτο) επικεφαλή της αυτοαποκαλούμενης επιτροπής των σοφών για εκπαιδευτική μεταρρύθμιση στην Κύπρο.

Πριν αρχίσουμε να σχολιάζουμε τις θέσεις του εν λόγω κυρίου για την Παιδεία στην Κύπρο καλά θα ήταν να τονίσουμε ότι η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση έχει επικεφαλή ένα άνθρωπο που δεν μιλά σωστά την Ελληνική γλώσσα!!!

Στην συνέντευξη του ο Καζαμίας έκανε μεγάλα και σημαντικά ιστορικά λάθη κάνοντας τον κόσμο να αγανακτά και δίκαια να διαμαρτύρεται. Πιο συγκεκριμένα ανάφερε για τον αγώνα της ΕΟΚΑ που άρχισε το 1956 αλλά και για την εκδίωξη των Ελλήνων από την Κωνσταντινούπολη που έγινε το 1957!!! Περιμένουμε αλλαγή της ιστορίας από ένα άνθρωπο που αγνοεί ότι ο τελευταίος μεγάλος αγώνας που έγινε στην σύγχρονη ιστορία του Ελληνισμού ξεκίνησε την 1η Απριλίου 1955 και τα γεγονότα στην Κωνσταντινούπολη έγιναν τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους. Ακόμη επικίνδυνος και ανησυχητικός ήταν ο ισχυρισμός του ότι ο Ελληνικός στρατός έκανε σφαγές στην Άγκυρα κατά την Μικρασιατική εκστρατία. Αγνοεί δηλαδή ότι ο Ε.Σ. δεν μπήκε ποτέ στην Άγκυρα.

Ακόμη προσπαθεί ο άνθρωπος να αλλάξει τον ορισμό της ιστορίας λέγοντας ότι με τον όρο αυτό δεν εννοούμε την καταγραφή γεγονότων αλλά την ανάλυση και την επεξήγηση των γεγονότων. Μάλιστα τόνισε ότι η αλλαγή επιβάλλεται από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρώπη και στην ανάγκη να υιοθετήσουμε πάνω από όλα την ευρωπαϊκή ταυτότητα.

Στην ίδια συνέντευξη δήλωσε ότι είναι υπέρμαχος να καταγράφεται στα βιβλία της ιστορίας και η Τουρκική άποψη ότι η εισβολή του 1974 ήταν ειρηνευτική επέμβαση παράλλημα με την άποψη ότι έγινε εισβολή και θα το αφήνουμε στην κρίση των μαθητών!!!

Το πιο απίστευτο ήταν οι ισχυρισμοί του "αρχισοφού" ότι τα βιβλία της ιστορίας που διδάσκονται στα σχολεία μας είναι εθνικιστικά και σοβινιστικά. Σε ερώτημα που του τέθηκε αργότερα ο κύριος Καζαμίας απάντησε ότι δεν γνωρίζει τι λένε τα βιβλία της ιστορίας στην Κύπρο. Αλήθεια πως γίνεται ένας που δεν γνωρίζει τι λένε τα βιβλία να ισχυρίζεται ότι δεν είναι καλό το περιεχόμενο τους. Μήπως τελικά είναι απλά εντολοδόχος;

Η συνέντευξη του Καζαμία στο Sigma ήρθε να συμπληρώσει και την υπογραφή μνημονίου συναντίληψης μεταξύ του Υπουργού Παιδείας Ανδρέα Δημητρίου μαζί με τον Βρετανό Ύπατο Αρμοστή. Αλήθεια από πότε οι Υπουργοί Παιδείας κάποιου κράτους υπογράφουν μνημόνια με ξένες πρεσβείες; Ακόμη η στάση του ΑΚΕΛ ενάντια στον αγώνα της ΕΟΚΑ και την Ελλάδα συμπληρώνουν το παζλ για το τι μαγειρεύεται από την Κυβέρνηση του ευέλικτου;

Θα το επιτρέψουμε;

2 σχόλια:

andkand είπε...

Ακούγεται εξωφρενικό αλλά είναι αλήθεια! Έτυχε να παρακολουθήσω και εγώ τη συγκεκριμένη εκπομπή και δεν πίστευα στα αυτιά μου!!!
Διαβάστε: http://antiparakmi.blogspot.com/2009/01/blog-post_13.html

ΕΝΩΤΙΚΟΣ13 είπε...

Φίλε έχω δει το κείμενο σου. Δυστυχώς όμως όσοι είδαμε την εκπομπή επιβεβαιωθήκαμε για τις ανησυχίες που είχαμε για την λεγόμενη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που προτείνουν οι υβριστές του αγώνα της ΕΟΚΑ.