Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2008

Η Κύπρος είναι Ελληνική

Ο λαός με την βοήθεια των Αγγλοαμερικανών τον Φεβρουάριο αποφάσισε να βγάλει στην εξουσία τον Δημήτρη Χριστόφια, Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ. Αποτέλεσμα των εκλογών αυτών, εκτός από τους κακούς χειρισμούς του και τα δυσμενή αποτελέσματα στο Κυπριακό, είναι και η προσπάθεια απεθνικοποίησης των Ελλήνων της Κύπρο. Αυτή η προσπάθεια συνηθίζεται από το ΑΚΕΛ(όπως και από τον προκάτοχο του ΚΚΚ) εδώ και δεκαετίες.
Παρακάτω θα παρουσιάσω πως ιστορικά το ΑΚΕΛ ήθελε την απενεθνικοποίηση μας και πως προσπαθεί σήμερα να πετύχει αυτό που άρχισε το 1925!!!

Ιδρυτικό συνέδριο ΚΚΚ(1925): "Για μια ανεξάρτητη και ελεύθερη Κύπρο μέσα εις τα πλαίσια της Σοβιετικής Σοσιαλιστικής Βαλκανικής Ομοσπονδίας". Σε περίοδο που όλοι στην Κύπρο μιλούσαν για Ένωση οι φωστήρες του ΚΚΚ προσπαθούσαν να κόψουν τους δεσμούς με την Ελλάδα. Παρόμοια φυλλάδια του ΚΚΚ κυκλοφόρησαν πολλά!

Κείμενο από εφήμεριδα προσκείμενη στο ΚΚΚ αναφέρει στις 18.11.1929: "Ποιοι φωνάζουν σήμερα στην Κύπρο για την Ένωση; Φωνάζουν όλοι οι εκμεταλλευτές, εμποροτοκογλύφοι, πλούσιοι χωριάτες, δεσποτάδες και τα τσιράκια τους ψευτοδημοσιογράφοι. Και φωνάζουν γιατί έχουν οικονομικά συμφέροντα από την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα. Να που βρίσκεται η μια από αυτές τις δυο αυτές αιτίες που κάνουν τους Λανίτηδες και τους άλλους ενωτικούς τσαρλατάνους να φωνάζουν. Οι Κύπριοι φτωχοί εργάτες και αγρότες πρέπει να αγωνιστούν κατά των ντόπιων Κύπριων εκμεταλλευτών τους, κατά των ενωτικών που τους καταπιέζουν και τους ληστεύουν και που αγωνίζονται για την παράδοση τους υποχειρίων στον Ελληνικό ιμπεριαλισμό."

Εφημερίδα "Ελευθερία"(18.3.1931): "Την στιγμή κατά την οποία εζητοκραύγαζον ενθουσιοδώς υπέρ του Έθνους και της Ενώσεως, κομμουνισταί τίνες οι οποίοι λίαν πρωί και λάθρα ύψωσαν κομμουνιστική σημαία επί του ιστού του Γυμνασίου, ήρχισαν να φωνάζουν <<κάτω η Ελλάς, κάτω η Ένωσις>>(στα πλαίσια εκδήλωσης για την 25η Μαρτίου στην Λεμεσό).

Κατά την περίοδο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και μετά την επίθεση της Ιταλίας στην Ελλάδα, ενώ στην Κύπρο μαζεύτηκαν για την ενίσχυση του αγώνα 100.000 λίρες(τεράστιο ποσό για την εποχή) σε τοπικούς εράνους, το ΚΚΚ καλεί τον κόσμο του να μην δώσει ούτε ένα γρόσι!!!

"Θεωρητικός Δημοκράτης"(εκφραστικό όργανο ΑΚΕΛ) (τεύχος 11-12,Δεκέμβριος 1952): "Ο καλύτερος τρόπος να γνωρίσουμε τον εχθρό στο κόμμα είναι η στάση του απέναντι στη μεγάλη χώρα του Σοσιαλισμού, τη Σοβιετική Ένωση. Ο λαός μας αγαπά την Σοβιετική Ένωση σαν την μεγάλη του πατρίδα."

Η δράση του ΑΚΕΛ ενάντια στον ενωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ το 1955-59 είναι λίγο πολύ γνωστή σε όλους μας. Από τις ανακοινώσεις του ΑΚΕΛ σε ψευτοδιγενήδες μέχρι τις αμέτρητες προδοσίες αγωνιστών.

Η ανθελληνική του δράση ενισχύθηκε πολύ ειδικά μετά το 1974, όπου πατώντας πάνω στις προδοτικές ενέργειες της Χούντας των Αθηνών προσπαθεί να συνδέσει όλο τον Ελληνικό λαό με αυτή. Και έτσι με αυτό το επιχείρημα προσπαθεί ακόμη και σήμερα να κόψει οποιαδήποτε σχέση με την Ελλάδα. Ποιος ξεχνάει το περιβόητο "Η Ελλάδα είναι σαν τον ξιπετσισμένο κουρκουτά" που είπε πιο παλιά ο Δημήτρης Χριστόφιας.

Οι προσπάθειες του ΑΚΕΛ για αγελληνισμό του νησιού ενισχύθηκαν από τον καιρό που ανέλαβα την εξουσία ο Δημήτρης Χριστόφιας. Πιο συγκεκριμένα:
1. προσπάθειες της υποβάθμισης της Ελληνικής γλώσσας, και υιοθέτησης της Αγγλικής, με το κόλπο της εισαγωγής στο πανεπιστήμιο Κύπρου με αγγλικό πιστοποιητικό εξετάσεων (”G.C.E.”).
2.υποστολή της Ελληνικής σημαίας στο Ρ.Ι.Κ.
3.λίγες μέρες μετά την εκλογή του Χριστόφια, με εισήγησή τους, οι αντιπροσώποι της ‘Εφορίας Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Λεμεσού’ του ΑΚΕΛ «έθεσαν θέμα διαγραφής από το επίσημο όνομα της λέξης “Ελληνικών”, ζητώντας να μετονομαστεί σε Σχολική Εφορεία Λεμεσού».
4.Στην ταράτσα του σταθμού(σημείωση:αστυνομικός σταθμός 0δού Λήδρας) είναι τοποθετημένοι τρεις ιστοί, επί των οποίων είναι αναρτημένες μία σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας, μία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μία ελληνική. Και ιδού το αξιοπερίεργο και ακατανόητο. Η κυπριακή και η ευρωπαϊκή σημαίες είναι ελεύθερες να κυματίζουν, ενώ η ελληνική είναι δεμένη, ναι, δεμένη με σχοινί στον ιστό! »Όταν ρωτήσαμε αστυνομικούς, που επανδρώνουν το σημείο ελέγχου, να μας εξηγήσουν την ασέβεια, όπως αναμενόταν απέφυγαν να απαντήσουν, περιορισθέντες να πουν ότι η απόφαση είναι «πολιτική».
5.κατάργηση της ανάκρουσης του Εθνικού Ύμνου σε εκδηλώσεις ξένων Πρεσβειών που είναι επίσημος καλεσμένος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
6.η Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου μετονομάστηκε στο ξενόφερτο CYTA καταργώντας το ελληνικό του όνομα.
7.κάνουν την εμφάνιση τους τα ιστορικά εγχειρίδια για εκπαιδευτικούς, υπό τον γενικό τίτλο Εναλλακτικό Εκπαιδευτικό Υλικό Για Τη Διδασκαλία της Νεότερης Ιστορίας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, που έχουν εκδοθεί στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινής Ιστορίας (Joint History Project, JHP), το οποίο καθοδηγείται από το Κέντρο για τη Δημοκρατία και τη Συμφιλίωση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη - CDRSEE. Αποδεδειγμένα τα βιβλία αυτά έχουν ανθελληνικές ιστορικές ανακρίβειες!!!
8.η επιτροπή των 7 αυτοαποκαλούμενων σοφών που προσπαθούν να αλλάξουν τα βιβλία της ιστορίας μας.

Οι προσπάθειες του Χριστόφια για αφελληνισμό του νησιού έχουν εντατικοποιηθεί. Αγνοεί όμως κάτι ο Πρόεδρος. Αγνοεί ότι η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ και αυτό δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να το αμφισβητήσει!!!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
ΕΝΩΤΙΚΟΣ13 είπε...

Να παρακαλέσω να μην ξεφεύγουν τα σχόλια σας από το επιτρεπτό όριο.