Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2008

25 χρόνια περάσαν...

Σαν σήμερα πριν από 25 χρόνια η Τουρκία μαζί με το εδώ ανδρείκελο της παραβιάζοντας για ακόμη μια φορά τους Διεθνείς κανόνες νομιμότητας ίδρυσε στην Βόρεια Κύπρο την παράνομη Τουρκική Δημοκρατία της Βορείας Κύπρου.

Η ίδρυση του εκτρώματος αυτού είναι ακόμη ένα βήμα προς την επίτευξη του τελικού στόχου της Τουρκίας(taksim=διχοτόμιση). Κατά τα πρώτα χρόνια οι Έλληνες της Κύπρου καταδίκασαν και αντέδρασαν σωστά στην ενέργεια αυτή της Τουρκίας. Κατά τα τελευταία χρόνια όμως κάτι αλλάζει και το ψευδοκράτος συνεχώς αναβαθμίζεται. Και όλα αυτά δυστυχώς έχουν την δική μας συμβολή.

Το άνοιγμα των οδοφραγμάτων έδωσε μεγάλη οικονομική ανάσα στα ψευδοκράτος, κυρίως από τους ασυνείδητους συμπατριώτες μας που τρώνε μια ολόκληρη περιουσία στα καζίνο και στα πορνεία των κατεχομένων. Το άνοιγμα των οδοφραγμάτων κάνει τον Κύπριο πολίτη να συμβιβάζεται με την κατοχή και την ύπαρξη ενός νέου "κράτους" καθώς επιδεικνύει διαβατήριο για να επισκεφθεί την Βόρεια Κύπρο και υπακούει σε νόμους και την αστυνομία του παράνομου καθεστώτος.

Παράλληλα οι δηλώσεις πολιτικών μας Αρχηγών για διαλακτικό και σύντροφο "Ταλάτ" ο οποίος δεν έχει καμμιά σχέση με τον προκάτοχο του Ταλάτ, δίνει ένα άλλοθι στην Τουρκία και ταυτόχρονα αναβαθμίζει τον ρόλο του. Παράλληλα η Τουρκία εμφανίζει τον εγκάθετο της Ταλάτ παντού σαν αρχηγό κράτους. Παράδειγμα αποτελεί το περσινό γκραν πρι της Φόρμουλα 1 που έδωσε τα κύπελλα των νικητών σαν αρχηγός κράτους. Όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα ο Ταλάτ ένας παράνομος Αρχηγός κράτους και εγκληματίας πολέμου έχει καταφέρει πλέον να εμφανίζεται σαν ισότιμος με τον νόμιμα εκλελεγμένο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Και όλα αυτά με την δική μας συνδρομή.

25 χρόνια πέρασαν από την μέρα που ιδρύθηκε το ψευδοκράτος. Οι Κύπριοι πλέον τείνουν να ξεχάσουν. Ελάχιστοι πλέον συμμετέχουν στις εκδηλώσεις καταδίκης του ψευδοκράτους. Και όσοι κάνουν αρκετές φορές προσέχουν να μην διαταράξουν τάχα τις σχέσεις με τους Τουρκοκυπρίους. Πάντα όμως θα υπάρχει ένα μέρος του λαού που δεν ξέχνα. Γιατί σχετικά με την ιστορία του τόπου τίποτα δεν ξεχνιέται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: