Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου 2009

Ηλεκτρονικό ψήφισμα ΑΠΟΕΛΛΑΣ

«ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ Ο ΘΥΡΕΟΣ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ».

Το Βασιλικό Εθνόσημο του Ηνωμένου Βασιλείου χρησιμοποιείται επίσημα από τη Βασίλισσα της Αγγλίας. Ο θυρεός χωρίζεται σε 4 μέρη, που απεικονίζουν το πρώτο και το τέταρτο τεταρτημόριο τα τρία λιοντάρια, που φρουρούν την Αγγλία, ενώ στο δεύτερο ένα λιοντάρι και ένα διπλό σύμβολο της Σκωτίας και στο τρίτο μία άρπα, για την Ιρλανδία. Στο πάνω μέρος του θυρεού βρίσκεται ένα λιοντάρι που φοράει το αυτοκρατορικό στέμμα, ενώ στα αριστερά του θυρεού βρίσκεται ένα λιοντάρι, σύμβολο της Αγγλίας, με στέμμα, και στα δεξιά ένας μονόκερως, σύμβολο της Σκωτίας. Και τα δύο ζώα κρατούν το θυρεό.

ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΣ ΗΓΕΣΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟ ΕΜΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗΣ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΑΣ.

50 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΕΠΟΠΟΙΙΑΣ ΤΗΣ ΕΟΚΑ 1955-1959, Η ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΣΤΕΓΑΖΕΤΑΙ ΥΠΟ ΤΟΝ ΙΣΚΙΟ ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ ΛΕΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ.

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΝΔΕΙΚΝΥΟΜΕΝΟΣ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΟΚΑ, ΤΟΥΣ ΑΠΑΓΧΟΝΙΣΘΕΝΤΕΣ ΗΡΩΟΜΑΡΤΥΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΜΕΤΡΗΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΣΤΥΓΝΗΣ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΑΣ;

Η ΕΣΤΩ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΘΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΘΡΥΛΙΚΗΣ ΕΟΚΑ, ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΚΟΡΜΟ. Η ΑΓΓΛΟΔΟΥΛΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ, ΠΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΩΣ ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗΣ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ:

-Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΕΓΕΙΡΟΥΝ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΣΥΡΗΣ ΤΩΝ ΒΡΕΤΑΝΙΚΩΝ ΒΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΒΡΕΤΑΝΩΝ.
-Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΡΡΟΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΟΥΝ «ΛΥΣΕΙΣ» ΤΥΠΟΥ «ΑΝΑΝ».
-Η ΒΡΕΤΑΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΥΜΠΑΙΓΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΗΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΤΥΧΕΣ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ, ΑΦΟΥ ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΥΣ, ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΙΣ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΕΙΣΒΟΛΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ.

Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ, ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΕΠΙΒΟΥΛΕΣ.

Η ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΥ ΘΥΡΕΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ, ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ.


http://www.apoellas.com/main/article.php?id=2-1-1

Δεν υπάρχουν σχόλια: