Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

ΚΑΛΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ(;)



Θα ξεκινήσω με τις ευχές μου για χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους μιας και πρόκειται για την πρώτη ανάρτηση του ιστολογίου μετά τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Κάθε προσωπική και οικογενειακή ευτυχία στον καθένα από εμάς και να δούμε τις αλύτρωτες μας πατρίδες πραγματικά ελεύθερες.

Πόσο αισιόδοξοι μπορούμε να είμαστε όμως ότι το 2012 θα είναι καλύτερο και θα μπορεί να μας ανεβάσει ψηλά σαν ελληνισμό; Κατ' αρχάς στο Αθηναϊκό κράτος έχουμε την παρουσία ενός διορισμένου πρωθυπουργού-τραπεζίτη, ο οποίος δεν έχει σαν στόχο να κρατήσει την αξιοπρέπεια του ελληνισμού ψηλά αλλά να τον πιέσει ακόμη περισσότερο στον οικονομικό όλεθρο, ούτως ώστε να είναι εύκολα ελεγχόμενος από τα ξένα οικονομικά κέντρα. Ο Έλληνας για αυτούς πρέπει να ξεχάσει πατρίδα και θεσμούς και να παραμείνει μόνο καταναλωτής. (Ανάλογες περιπτώσεις συμβαίνουν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ιταλία)

Στην ιδιαίτερη πατρίδα μας την Κύπρο τα πράγματα δείχνουν να συνεχίζουν να οδεύουν προς το χειρότερο. Από την μια ο Πρόεδρος Χριστόφιας -με την ανοχή ή την παρότρυνση και των κομμάτων του τόπου- παρακαλεί να Ερντογάν να πιούνε μαζί ρακί, παραχωρεί τα πάντα πριν καν καθήσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Δεν φτάνουν όλα αυτά, κυβέρνηση και αντιπολίτευση στην Κύπρο, με την υποστήριξη πάντα των ελεγχόμενων ΜΜΕ, αφήνουν του Βρετανούς να συμπεριφέρονται σαν αποικιοκράτες και να ασκούν υπέρμετροι βία σε πολίτες της αλλά ακόμη και σε γυναικόπαιδα, πέρνωντας μάλιστα και το μέρος τους.  Πιστοί όλοι στην υπόσχεση του Δημήτρη Χριστόφια προς τους Βρετανούς ότι το θέμα βάσεων θα το δουν οι δύο επόμενες γενιές!

Ταυτόχρονα, η οικονομία του κόσμου χειροτερεύει συνεχώς με την συνεχιζόμενη ραγδαί αύξηση  της ανεργείας, τις μειώσεις των μισθών και της αστάθειας της αγοράς. Μαζικές απολύσεις υπαλλήλων και πάγωμα μισθών είναι πλέον μέσα στην καθημερινότητα του Κυπρίου στη δίκαιη κοινωνία του ΑΚΕΛ. Επιπλέον, τα παχυλά επιδόματα που δίνονται σε Τούρκους και λαθρομετανάστες δήθεν πολιτικούς πρόσφυγες, με την ταυτόχρονη μείωση των επιδομάτων σε φοιτητές και πολυτέκνους δείχνει ότι κάποιοι θέλουν την εξαφάνιση του Ελληνισμού από τον τόπο μας.

Η δικαιοσύνη δείχνει να μην μπορεί να τιμωρήσει τους ενόχους στα σοβαρά ζητήματα, αψηφώντας πορίσματα (υπόθεση Μαρί), αθωώντας τους πάντες (Υπόθεση Helios), επιτρέποντας το ρουσφέτι (Μολέσκης, Άντρος Κυπριανού, Βάσος Γεωργίου κλπ) και αφήνοντας ελεύθερους μεγαλοεγκληματίες (περίπτωση μεγαλέμπορου ναρκωτικών). Ο Γενικός Εισαγγελέας δείχνει να συμπεριφέρεται σαν δικηγόρος του ΑΚΕΛ και όχι σαν ανεξάρτητος θεσμός του κράτους.

Μοναδική φωτεινή ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον στον τόπο αποτελούν οι Έλληνες Κύπριοι που στις μέρες μας συμβάλλουν στην προσπάθεια στήριξης των Ελλαδιτών αδελφών, συμμετέχοντας στους διαφόρους εράνους, οι 150 νεαροί που βρέθηκαν προχθες στις βάσεις και απαίτησαν την απομάκρυνση του βρετανικού κατοχικού στρατού από την Κύπρο, αλλά και οι πολίτες που σε κάθε ευκαιρία διαδηλώνουν ενάντια στην κατοχή (τουρκική και βρετανική) και ενάντια στο πολιτικό κατεστημένο του τόπου.

Ας γιγαντώσουμε όλοι μας αυτές τις φωνές ελπίδας και ας ενταχθούμε στους κόλπους τους, γιατί μόνο με αγώνα μπορεί να αλλάξει αυτή η κατάσταση.
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: