Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

ΜΗΝ ΤΟ ΠΕΙΤΕ ΣΤΟ ΛΑΟ!!!


Με ιδιαίτερη απορία είδαμε στις τηλεοράσεις και τις εφημερίδες τον διαξιφισμό μεταξύ του Προέδρου Δημήτρη Χριστόφια και του Βουλευτή των Οικολόγων Γιώργου Περδίκη που έγινε κατά την χθεσινή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου. Η νέα αυτή κόντρα ήρθε να επιβεβαιώσει για ακόμη μια φορά την άποψη του ιστολογίου αυτού, ότι το Εθνικό Συμβούλιο θυμίζει κάτι σαν περιοδεύον θίασο. Σχετικό κείμενο μπορείτε να βρείτε αν ανατρέξετε εδώ.

Πιο συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατηγόρησε τον Γιώργο Περδίκη ότι ευθύνεται για τις διαρροές προς τα ΜΜΕ των προτάσεων του για το περιουσιακό, τις οποίες χαρακτήρισε και ως απόρρητες. Ο Βουλευτής των Οικολόγων απάντησε ότι ο Πρόεδρος συκοφαντεί με κύριο στόχο την πολιτική εξόντωση του Κινήματος που εκπροσωπεί!

Η διαμάχη αυτή, αφήνει εντελώς αδιάφορο το ιστολόγιο αυτό, καθώς είναι σε όλους μας συνηθισμένο να βλέπουμε τέτοιες κόντρες από την πολιτική μας ηγεσία. Εξάλλου στην περίπτωση αυτή, είναι εμφανής η προσπάθεια του Προέδρου Χριστόφια να αποπροσανατολίσει τα φώτα της δημοσιότητας προς τη διαμάχη αυτή, ξεχνώντας τον πραγματικό λόγο της συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου. Μάλιστα ο Χριστόφιας σε μεγάλο ποσοστό πέτυχε τον στόχο του αυτό.

Προσωπικά, δεν ανησυχώ για την κόντρα Περδίκη-Χριστόφια αλλά για το γεγονός ότι η πολιτική ηγεσία του τόπου θεωρεί τις προτάσεις Χριστόφια ως απόρρητες και πρέπει να μείνουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας!!! Είναι αδιανόητο να γίνεται προσπάθεια για μη ενημέρωση του κυπριακού λαού για προτάσεις που μπαίνουν στο τραπέζι από τον εκπρόσωπο του και αφορούν άμεσα το ίδιο του το μέλλον!!!

Αλήθεια κύριοι της πολιτικής ηγεσίας του τόπου, γιατί δεν θέλετε να ξέρει ο λαός τι διαπραγματεύεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας (που υποβαθμίζεται και σε κοινοτάρχη); Τι ακριβώς φοβάστε από τον λαό και του κρύβετε την αλήθεια;

Ο λαός πλέον δεν μπορεί να αναιχτεί την άγνοια που του προκαλούν οι πολιτικοί και απαιτεί να μάθει τι μαγειρεύει η πολιτική ηγεσία του τόπου. Έχει κάθε δικαίωμα εξάλλου να γνωρίζει το μέλλον το δικό του και των παιδιών του. Είναι καιρός οι αξιωματούχοι του κράτους να ενεργήσουν σαν πραγματικοί αντιπροσώποι του λαού, ενημερώνοντας πλήρως τον κυρίαρχο λαό και να σταματήσουν να παίζουν κρυφτό. Αλλιώς, ο Κύπριος έχει κάθε δικαίωμα να τους μαυρίσει στις επόμενες εκλογές.

ΥΓ. Για τον Πρόεδρο Χριστόφια οι σφετεριστές των ελληνικών περιουσιών στα κατεχόμενα ονομάζονται χρήστες. Με την ίδια λογική ένας ληστής σε μια τράπεζα που επενδύει όσα έκλεψε είναι χρήστης και όχι κλέφτης... Σωστά Πρόεδρε;

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ναι ρε φίλε μου, σίγουρα ο λαός έχει το δικαίωμα να ενημερώνεται.
Ο Περδίκης όμως, δήλωνε και κατηγορούσε το προεδρικό και την κυβέρνηση ότι ήταν αυτοί τάχα, που διέρρεαν έγγραφα του εθνικού συμβουλίου στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Και έλεγε κι' όλας ότι αυτό ισοδυναμεί με προδοσία.
Ε με βάσιν τα λόγια και τις πράξεις του, είναι προδότης φίλε μου. Προδότης.
Το γελοίο της υπόθεσης είναι ότι αυτός ο άνθρωπος, λόγω του ότι έκανε δυό θητείες στη βουλή, ακόμα και αν χάσει τη βουλευτική του έδρα στις επόμενες εκλογές, που θα τη χάσει σίγουρα, θα παίρνει εφ' όρου ζωής την παχουλή βουλευτική του σύνταξη. Με μόνη προσφορά στον τόπο, την προδοσία.

Ανώνυμος είπε...

Μια και μιλάμε για το δικαίωμα ενημέρωσης, αν εγώ, ένας απλός πολίτης, ζητούσα να ενημερωθώ πόσα τανκς, πόσα ελικόπτερα, πόσα κανόνια, πόσα στοίχησαν, από πού τα αγοράσαμε, πού τα έχουμε εγκατεστημένα, έπρεπε να . . . . ενημερωθώ;
Ελπίζω να συνεννοηθήκαμε.

ΕΝΩΤΙΚΟΣ13 είπε...

1. Το κείμενο μου αυτό δεν προσπαθεί να στηρίξει τον Περδίκη. Είναι φανερό ότι υπεύθυνη για την κατάσταση αυτή είναι όλοι, ανεξαρτήτως από κομματική προέλευση. Οπόταν τις απορίες σου περί Περδίκη δεν μπορώ να τις λύσω.
2. Αν ζητούσες να μάθεις μια πληροφορία που θα έθετε σε κίνδυνο την ασφάλεια του κράτους ασφαλώς και δεν θα έπρεπε να την γνωρίζεις. Στην περίπτωση που αναφέρω μιλάμε για την πρόταση την οποία έχουν ήδη στα χέρια τους Τούρκοι και ΟΗΕ. Όπως και το γεγονός ότι ο στρατιωτικός εξοπλισμός δεν επηρεάζει άμεσα την ζωή του πολίτη.

Ανώνυμος είπε...

Καλά αφού η δημοσίευση των εγγράφων δεν είναι επιλήψιμη πράξη, τότε γιατί ο Περδίκης προσπαθεί μάταια να μας πείσει ότι δεν είναι αυτός που την έκανε;
Γιατί κατηγορούσε άλλους τόσον καιρό; Και πού ξέρουμε εμείς τί άλλο διέδιδε από τις συνεδρίες του εθνικού συμβουλίου αυτός ο άνθρωπος; Που μας κάνει και τον πατριώτη; Διότι και ο Παπαδόπουλος παραπονιότανε για διαρροές. Άρα αυτή η συνήθεια του Περδίκη κρατάει πολύ καιρό.
Εγώ ως απλός πολίτης έχω την απαίτηση να καθήσει στο σκαμνί.

ΕΝΩΤΙΚΟΣ13 είπε...

Θα επαναλάβω ότι στο κείμενο μου κάνω αναφορά για την αναγκαιότητα να ενημερώνεται ο λαός της Κύπρου για το τι μαγειρεύεται για το μέλλον του.

Και για την άγνοια του λαού ευθύνονται όλοι όσοι συμμετέχουν στο Εθνικό Συμβούλιο και αποκαλούν το μέλλον μου απόρρητη πληροφορία!!!

Ανώνυμος είπε...

Το μέλλον σου φίλε μου, και η βούληση σου γι αυτό, έχει άμεση σχέση με το μέλλον και την βούληση (και) των άλλων Κυπρίων. Το ίδιο και το δικό μου και όλων μας.
Θα αποφασίσουμε όλοι μαζί κατά πλεοψηφίαν στο δημοψήφισμα, αφού ενημερωθούμε όλοι πλήρως.
Είναι πρακτικά αδύνατον να ενημερωνόμαστε όλοι κατά τη διάρκεια των συνομιλιών. Μέχρι να μας εξηγήσει ο εκάστοτε πρόεδρος μας, τί προτάσεις έδωσε και γιατί τις έδωσε, και γιατί δέκτηκε αυτό και απέρριψε εκείνο θα μας βρεί το 2030.

ΕΝΩΤΙΚΟΣ13 είπε...

Ναι όμως, κανένας δεν έχει το δικαίωμα να στερεί τις βασικές ανθρώπινες ελευθερίες από κανένα.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απολύτως.