Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

Ατόπημα από τον Δήμο Λεμεσού


Έχω λάβει μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από αναγνώστη του ιστολογίου, το οποίο και καταγγέλει ένα σοβαρό λάθος που είναι προγραμματισμένο να γίνει από το Δημαρχείο Λεμεσού.

Σύμφωνα με την καταγγελία του αναγνώστη μας -την οποία επιβεβαιώσαμε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Δήμου-, ο Δήμος Λεμεσού διοργανώνει Πολιτιστική εκδήλωση με καλεσμένα τα Γεωργιανά μπαλέτα ανήμερα της επετείου της Τουρκικής εισβολής!!! Την πληροφορία μπορεί να την διαπιστώσει ο καθένας εδώ. Σύμφωνα με τον αναγνώστη μας, η εκδήλωση αυτή του Δήμου Λεμεσού είναι υπό την αιγίδα των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Θέση του ιστολογίου είναι ότι καλό είναι να διοργανώνουν οι διάφοροι Δήμοι εκδηλώσεις πολιτισμού. Εξάλλου ο Δήμος Λεμεσού έχει αποδείξει αρκετές φορές ότι είναι Δήμος με μεγάλη επιτυχία στις πολιτιστικές εκδηλώσεις. Όμως, είναι προκλητικό ανήμερα της εθνικής τραγωδίας να διοργανώνονται τέτοιες εκδηλώσεις και να αγνοούνται εκδηλώσεις μνήμης και τιμής προς τους πεσόντες της βάρβαρης τουρκικής εισβολής. Το ίδιο ισχύει και για το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, το οποίο αντί να διοργανώσει ή να στηρίξει αντικατοχικές εκδηλώσεις με μαθητές και φοιτητές, θέτει υπό την αιγίδα άλλου είδους εκδηλώσεις.

Αν είναι αργά για να αναβληθεί και να αλλάξει ημερομηνία αυτή η εκδήλωση, ευελπιστούμε όπως το φετεινό ατόπημα του Δήμου Λεμεσού και του Υπουργείου να μην επαναληφθεί...

Δεν υπάρχουν σχόλια: