Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2009

ΞΕΦΥΤΡΩΝΟΥΝ ΝΕΕΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΣ ΤΟΥ «ΝΑΙ»Σε πρόσφατή συνέντευξη Τύπου, ανακοινώθηκε η ίδρυση της «υπερκομματικής» οργάνωσης «Λύση-Επανένωση-Ειρήνη», που στόχο έχει τη στήριξη των διεργασιών ομοσπονδιακής λύσης στο Κυπριακό. Ο πυρήνας της εν λόγω οργάνωσης είναι στη Λεμεσό και οι δρώντες ευελπιστούν στην διαρθρωτική εξάπλωση στις άλλες πόλεις, καθώς και στα κατεχόμενα. Σε δηλώσεις τους, τα μέλη του Συντονιστικού Συμβουλίου της «Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης» αναφέρονται στην αναγκαιότητα κινητοποίησης της κυπριακής κοινωνίας εν όψει των εξελίξεων στο Κυπριακό και την «ανακοπή του εθνικισμού και του αρνητισμού».

Την Κίνηση την οποία υποστηρίζουν δεκάδες επώνυμοι πολιτικοί, τοπικοί άρχοντες και επιχειρηματίες (εφημ. Πολίτης) είναι οι ίδιοι άνθρωποι, που στις τελευταίες Προεδρικές τάχθηκαν υπέρ της υποψηφιότητας Χριστόφια (εφημ. Χαραυγή). Αιχμή του δόρατος της «υπερκομματικής» οργάνωσης είναι ο Ακελικός δήμαρχος Λεμεσού Ανδρέας Χρίστου και ο επιχειρηματίας Άκης Λόρδος.

Οι ιδεολογικές βάσεις της νέας αυτής πλατφόρμας του ΝΑΙ είναι γνωστές: υποβαθμίζοντας την ελληνική εθνική μας ταυτότητα και προβάλλοντας τη ψευδο-νεο-κυπριακή συνείδηση, προσπαθούν να επιβάλουν στην κυπριακή κοινωνία τη λασπολογία της επαναπροσέγγισης, με στόχο την εδραίωση της ομοσπονδίας στην κοινή γνώμη και την τελική διευθέτηση του εθνικού μας θέματος στα μέτρα των Αγγλοαμερικανών.

Πώς ερμηνεύουν αυτοί οι άνθρωποι τις λέξεις ΛΥΣΗ - ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ – ΕΙΡΗΝΗ;

Είναι Δίκαιη, Βιώσιμη και Λειτουργική Λύση του Κυπριακού η εφαρμογή της Ομοσπονδίας στην Κύπρο; Κάθε άλλο: παραβιάζει τις βασικές αρχές Δικαίου και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ενώ είναι πασιφανές ότι τέτοια διευθέτηση δεν θα αντέξει στο χρόνο: εξ ού και η τουρκική απαίτηση για εγγυήσεις! Η Ομοσπονδία αποτελεί προσωρινή διευθέτηση για διευκόλυνση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκία στην Ε.Ε. και προϋπόθεση για τη νόμιμη άσκηση ελέγχου σε όλη την κυπριακή επικράτεια από τους Τούρκους.

Επανενώται στα αλήθεια η πατρίδα μας; Όχι, επειδή η διζωνικότητα ενισχύει και νομιμοποιεί τη διαχωριστική γραμμή. Γι’αυτό και οι μειωμένες ελευθερίες στη διακίνηση, περιουσία και εγκατάσταση των Ελλήνων στο βόρειο τμήμα. Ούτε διοικητικά, ούτε γεωγραφικά η Κύπρος επανενώνεται βάσει του ομοσπονδιακού μοντέλου, καθώς το τουρκικό συνιστών κρατίδιο είναι παντοδύναμο συνταγματικά, και ελεγχόμενο από την Άγκυρα πολιτικοστρατιωτικά. Οι διάφοροι ανανιστές, αντικατέστησαν το σύνθημα της μόνης δίκαιης λύσης του Κυπριακου, την έννοια της ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ, με αυτήν της «Επανένωσης», για να εδραιώσουν την επαναπροσεγγιστική αντίληψη στους Έλληνες Κύπριους με τον εξής τρόπο: όποιοι δεν επιθυμούν τη Διζωνική και Δικοινοτική Επανένωση, είναι «εθνικιστικές – σωβινιστές, αρνητές της λύσης, που επιδιώκουν τη διχοτόμηση και εξυπηρετούν την τουρκική πολιτική!!».

Φέρνει την Ειρήνη στην Κύπρο η Ομοσπονδία, κύριοι της πλατφόρμας του ΝΑΙ; Μα ΟΧΙ φυσικά! Την πραγματική ειρήνη, οι ομοσπονδιακοί, τη συγχύζουν με το καθεστώς της αγγλοτουρκικής επικυριαρχίας! Πραγματική ειρήνη σε ένα κράτος, υπάρχει όταν το κράτος είναι κυρίαρχο, και οι πολίτες του είναι ελεύθεροι. Ούτε στον παρόν στάδιο υπάρχει ειρήνη, καθώς ο τουρκικός στρατός έχει επιβάλει την ειρήνευση του ισχυροτέρου (άρα η διχοτόμηση δεν μπορεί να αποτελεί εναλλακτική πρόταση της Ομοσπονδίας). Η μόνη οδός για την εδραίωση της Ειρήνης, της Δικαιοσύνης και ευημερίας στην Κύπρο, είναι η εφαρμογή του Δικαιώματος της Αυτοδιάθεσης στους ιστορικά δικαιούχους κατοίκους της.

Για το κατά πόσον υπερκομματικές και πατριωτικές είναι τέτοιες πλατφόρμες προώθησης της λύσης «από τους Κυπρίους για τους Κυπρίους», υπενθυμίζω τα εκατομμύρια δολλάρια των ΗΠΑ που διοχετεύθηκαν από το 1997 ως το 2004 σε «Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις», που υποστήριζαν τις αγγλοαμερικανικές λύσεις στο Κυπριακό και ειδικότερα το Δικοινοτικό Πρόγραμμα Βοηθείας (Bicommunal Aid Program) με τελευταία προσπάθεια αυτήν του σχεδίου Ανάν (σχετικό τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας στη Λ/σία προς τον Υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ και την Αμερικανική Αντιπροσωπεία στον ΟΗΕ – σχετική αποκάλυψη στην εφημ. Φιλελεύθερος – Αύγ. 2008).

Τα επιχειρήματα των οπαδών της Ομοσπονδίας είναι αστεία, και τα συνθήματά τους διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα. Εδώ και τριάντα πέντε χρόνια οι «ηγέτες μας», μας βομβαρδιζουν για την ανάγκη του ιστορικού συμβιβασμού και της συνθηκολόγησης στα Διζωνικά και Δικοινοτικά τους πλαίσια. Και παρ’ όλ αυτά ο λαός καταψήσισε το σχέδιο Ανάν. Εδώ και 2 χρόνια το καθεστώς Χριστόφια παρακολουθεί και καταδιώκει τους αντι-ομοσπονδιακούς. Και παλιν όμως η κοινή γνώμη αρνείται την ταπεινωτική συνθηκολόγηση.

Η ατομική και εθνική μας αξιοπρέπεια δεν αντέχει στην ντροπή της Ομοσπονδίας.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ!

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

4 σχόλια:

Lexi_penitas είπε...

Με ποιο που τα τρία έχεις πρόβλημα. Τη λύση; Την επανένωση; ή την Ειρήνη; Σκεφτηκες καμιά φορά πόσο τυφλά εναντιώνεσαι στα υψηλότερα ιδανικά;

ΕΝΩΤΙΚΟΣ13 είπε...

Αν και το άρθρο δεν το έχω γράψει εγώ αλλά ο Ελεύθερος, θα απαντήσω στα ερωτήματα σου.

Το άρθρο του Ελεύθερου λοιπόν δεν είναι ενάντια ούτε στην ειρήνη αλλά ούτε στην λύση του Κυπριακού. Είναι ενάντια στους σκοπούς που εξυπηρετεί η κίνηση αυτή.

Όσο αφορά τα ερωτήματα σου τώρα:
1ο Δεν είμαι ενάντια στην λύση. Είμαι εναντίον όμως στην κακή λύση. Και η ΔΔΟ είναι πολύ κακή λύση. Αν έρθει κάποιο δίκαιο σχέδιο λύσης που να διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι επιθυμητή.

2ο Η ΔΔΟ δεν ενώνει αλλά διχοτομεί οριστικά το νησί (δύο ζώνες).

3ο Είμαι υπέρ της ειρήνης. Η ειρήνη όμως δεν εξασφαλίζεται μέσα από ρατσιστικά σχέδια τύπου Άπαρντχαϊντ.

4ο Το άρθρο και το ιστολόγιο μου δεν είναι αντίθετα στα ιδανικά της ελευθερίας, της ειρήνης. Είναι αντίθετα όμως στην αδικία, την διχοτόμιση και στον ρατσισμό. Και η κίνηση αυτή που εμφανίζεται στο άρθρο εξυπηρετεί (ελπίζω από αφέλεια) όλα τα πιο πάνω.

ΥΓ. Ευχαριστώ που το σχόλιο σου δεν παρεκτράπηκε, σε αντίθεση με κάποια άλλα σχόλια που λαμβάνω τις τελευταίες μέρες.

προσφυγοπούλα είπε...

Γράφεις "Είναι αντίθετα όμως στην αδικία, την διχοτόμιση και στον ρατσισμό".
Η ομπρέλλα του "η Κύπρος είναι Ελληνική" είναι κατά την άποψη σου δίκαιη, αντιδιχοτομική τζε αντιρατσιστική? Τζε μπορεί ποττέ να μας φέρει λύση?

ΕΝΩΤΙΚΟΣ13 είπε...

Το "η Κύπρος είναι Ελληνική" σαφώς και είναι και δίκαιο (ιστορικά και με βάση την πλειοψηφία του πληθυσμού του νησιού), δεν έχει κάτι το ρατσιστικό γιατί δεν λέει σε κανένα σημείο να απαξιώσουμε τους Τούρκους της Κύπρου, ούτε τους διαχωρίζει σε όλους τους τομέις αναλογικά σε αντίθεση με την δικοινοτική ομοσπονδία. Ακόμη δεν χωρίζει σε κανένα σημείο την Κύπρο σε "δύο ζώνες".
Σε αντίθεση με την ΔΔΟ, πιστεύω ότι μπορεί να μας φέρει μια πραγματική λύση και ευημερία στον τόπο.