Κυριακή, 10 Μαΐου 2009

Απαγωγή 16χρονης από έποικο στο Ριζοκάρπασο

Απελπισμένη, καθώς είναι η οικογένεια της 16χρονης μαθήτριας από το Ριζοκάρπασο, η οποία απήχθη από Τούρκο έποικο, ζήτησε χθες τη βοήθεια της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η οικογένεια της απαχθείσης μαθήτριας απευθύνθηκε χθες στην κυπριακή Κυβέρνηση. Η τελευταία, ενεργώντας μέσα στα πλαίσια που της επιτρέπουν οι δυνατότητές της, σε παρόμοιες περιπτώσεις, απευθύνθηκε στην Ειρηνευτική Δύναμη η οποία ανέλαβε την ευθύνη του εντοπισμού της 16χρονης μαθήτριας.

Η απαγωγή της 16χρονης έχει ενσπείρει το φόβο και τον πανικό στους εγκλωβισμένους που ζουν στα χωριά της κατεχόμενης Καρπασίας. Οι γονείς της μαθήτριας, έντρομοι μπροστά στο ενδεχόμενο το παιδί τους να έχει πάθει κακό, αναμένουν κάθε είδηση με δέος. Πάντως, μέχρι και αργά χθες βράδυ, δεν είχαν βρεθεί οποιαδήποτε ίχνη που να φανερώνουν πού κρατείται από τον απαγωγέα της.

Όπως έγραψε χθες η «Σημερινή», η 16χρονη μαθήτρια απήχθη από την Τρίτη του Πάσχα από 24χρονο Τούρκο έποικο, ο οποίος, όπως αποδείχθηκε από στοιχεία που βρέθηκαν στον ηλεκτρονικό υπολογιστή της απαχθείσης, εδώ και καιρό απειλούσε την 16χρονη ότι αν δεν τον ακολουθούσε εκεί που εκείνος ήθελε, θα την σκότωνε.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ενήμερο για την απαγωγή της απαχθείσης είναι και το Υπουργείο Παιδείας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Άρτεμης Ελένης Καζά
εφημερίδα «Σημερινή»


Με αυτούς τους έποικους του Ριζοκαρπάσου πραγματοποιεί τις ψευτοεπαναπροσεγγιστικές θεατρικές και τις μουσικές παραστάσεις του, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: