Πέμπτη, 2 Απριλίου 2009

Ανακοίνωση ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.


ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΠΛΑ ΥΠΑΚΟΥΟΥΝ... ΟΙ ΑΥΤΟΝΟΜΟΙ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ...
Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2009

Αγαπητοί συμφοιτητές,

Την Κυριακή 30 Μαρτίου διεξάχθηκε η καθιερωμένη Γενική Συνέλευση του Μαρτίου που πραγματοποιείται κάθε χρόνο μία βδομάδα πριν από τις εκλογές της ΕΦΕΚ Αθήνας. Οι φοιτητές του ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ για ακόμη μία φορά τάχθηκαν απέναντι στις κομματικές υποδείξεις. Οι αυτόνομοι φοιτητές για ακόμη μία φορά κατάθεσαν με σαφήνεια τις θέσεις και τις απόψεις τους. Απόψεις για το εθνικό μας θέμα και για τα φοιτητικά ζητήματα των φοιτητών που τεκμηριώθηκαν με ξεκάθαρα πολιτικά επιχειρήματα.

Η Προοδευτική με το γνωστό της ψεύτικο ρόλο, τον ρόλο της φοιτητομάνας προσπάθησε να πείσει όλους πως είναι η μόνη που νοιάζεται για τους φοιτητές. Οι μάσκες όμως έπεσαν όταν το ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ ρώτησε την Προοδευτική γιατί ενώ στην Αθήνα διαλαλεί τους αγώνες που κάνει, στην έδρα του κόμματος τους στην Κύπρο με σημαντικά ποσοστά της Προοδευτικής και με προεδρία του κ. Χριστόφια αποδέχονται την πληρωμή συγγραμμάτων και την ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων. Το μόνο που είχαν να πουν είναι ότι το πρώτο μέλημα της κυβέρνησης τους δεν είναι τα φοιτητικά ζητήματα αλλά το κυπριακό πρόβλημα. Δηλαδή ποιο είναι; Η επίλυση του κυπριακού με την διχοτομική λύση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας; Η αποδοχή 50 και πλέον χιλιάδων εποίκων από την κυβέρνησή τους; Η αποδοχή της εκ περιτροπής προεδρίας; Η στήριξη του αχυράνθρωπου της Άγκυρας, του Ταλάτ σε παράνομες (!!!) εκλογές των κατεχομένων; Έδειξαν όμως το πραγματικό τους πρόσωπο όταν απέρριψαν όλα μας τα ψηφίσματα. Απέρριψαν ακόμη και ψήφισμα για άσκηση πιέσεων προς την Τουρκία για να λογοδοτήσει στο Διεθνές Δικαστήριο για όλα τα εγκλήματα που διέπραξε στην Κύπρο με αφορμή τις αποτρόπαιες αποκαλύψεις του Τούρκου ηθοποιού Αττίλα Ογκάλτς και για πρόταση ενίσχυσης και στήριξης όλων των προσπαθειών των συγγενών των αγνοουμένων για εξεύρεση της τύχης των. Γιατί κύριοι; Δεν σας ενδιαφέρουν τα εγκλήματα της Τουρκίας; Ξεχνάτε τι έγινε τον μαύρο Ιούλιο του 74; Βάζετε τα μικροκομματικά σας συμφέροντα και την επιδίωξη της ομοσπονδίας πάνω από την πατρίδα μας; ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!!!

Η Πρωτοπορία ούτε και φέτος ξεκαθάρισε τις θέσεις της για το κυπριακό. Από την μία μίλησε για δίκαιη και βιώσιμη λύση και από την άλλη η λύση που θέλουν είναι βασισμένη στις συμφωνίες υψηλού επιπέδου του 77 και του 79 και στην 8η Ιουλίου 2006. Από την μία λένε ότι «Τα Σύνορα μας είναι στην Κερύνεια» και από την άλλη η λύση που θέλουν χωρίζει την Κύπρο μας σε δύο εδαφικές περιοχές. Τοποθετεί τα σύνορά μας αντί για την Κερύνεια στην Δερύνεια. Η μήπως δεν γνωρίζεται τι προνοούν οι συμφωνίες αυτές; Από την άλλη αρνήθηκαν να απαντήσουν γιατί στηρίζουν τον ηγέτη τους Νίκο Αναστασιάδη ενώ αυτός συνεχίζει τα επαναπροσεγγιστικά του πανηγύρια με τους κατοχικούς «ηγέτες». Δεν απάντησαν όταν εμείς αποκαλύψαμε με αποκόμματα εφημερίδων ότι συμμετείχαν και οι ίδιοι σε επαναπροσεγγιστικές συναυλίες ούτε στο γιατί συμμετέχουν στην επιτροπή επαναπροσέγγισης της ΕΦΕΚ Αθήνας με την παράνομη Τουρκοκυπριακή νεολαία της Κωνσταντινούπολης. Όχι μόνο δεν αρνήθηκαν ότι στις συνεδριάσεις της ΕΦΕΚ Αθήνας στηρίζουν τις θέσεις της Προοδευτικής και του ΑΚΕΛ αλλά κατά την πρώτη τους ομιλία στο κυπριακό δήλώσαν ότι αυτοί και το κόμμα τους διατηρεί επιφυλακτική στήριξη προς την Κυβέρνηση και ότι ο στόχος τους δεν είναι να ασκήσουν αντιπολίτευση. Μετά από τις αποκαλύψεις του ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ προσπάθησαν και πάλι να φορέσουν την μάσκα του αντικομμουνισμού αλλά και πάλι διεψεύσθησαν από τα γεγονότα. Δεν κατέθεσαν ψηφίσματα σε μείζον πολιτικά ζητήματα ενώ ακόμα και τα ελάχιστα που κατέθεσαν δεν κατάφεραν να τα υπερψηφίσουν αφού και πάλι οι περισσότεροι έφυγαν πριν την κατάθεσή τους. Δεν θεωρείται σημαντικά τα ψηφίσματα που δεσμεύουν τον σύλλογο για την επόμενη χρονιά;


Όσο για την Αναγέννηση δεν έκρινε σημαντικό να καταθέσει κάποιο ψήφισμα όπως έπραξε και σε προηγούμενες συνελεύσεις. Δεν έχουν άλλωστε απόψεις και θέσεις σε κανένα σοβαρό θέμα. Καλοί είναι μόνο στην προσπάθεια για κομματικοποίηση του φοιτητικού κινήματος. Τόσο αυτοί τόσο και οι παράταξη του Αγώνα ξεχνώντας τις άριστες σχέσεις των παρατάξεών τους με την παράταξη της Προοδευτικής στον σύλλογο καθώς και το ότι τα κόμματα τους (ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ) συγκυβερνούν στην διακυβέρνηση Χριστόφια, προσπάθησαν να πείσουν ότι διαφωνούν με τους χειρισμούς του στο κυπριακό. Δεν έπεισαν όμως κανέναν, ούτε καν τον ίδιο τους τον εαυτό. Γιατί συνεχίζεται τότε μαζί τους ως συγκυβέρνηση; Γιατί συνεχίζεται να στηρίζεται τα ψηφίσματα της Προοδευτικής στο σύλλογο; Ή απλά θέλετε να διαχωρίσετε τους ψήφους σας ενόψει των φοιτητικών εκλογών.

Η Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ καταθέτοντας τα περισσότερα ψηφίσματα στη συνέλευση από όλες τις παρατάξεις δείχνει ότι θα συνεχίσει να διεκδικεί τα δίκαια του φοιτητή και της πατρίδας μας με μόνο όπλο του την αυτονομία. Έδειξε ότι αποτελεί την μόνη κίνηση που ασκεί αντιπολίτευση στη διακυβέρνηση του ΑΚΕΛ και ότι είναι η μόνη που μπορεί να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά της πολιτικής ζωής στην Κύπρο. Όλοι οι άλλοι απλά είναι ένα ακόμα γρανάζι στη λειτουργία του συστήματος.

Παραθέτουμε τα ψηφίσματα που κατάθεσε το ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ:
1) Ψήφισμα για το Κυπριακό ώστε να απεγκλωβιστούμε από τα πλαίσια της ομοσπονδίας και να επανατοποθετήσουμε το πρόβλημά μας όπως πραγματικά είναι, εισβολή και κατοχή. ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ! ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΥΠΡΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!
2) Ψήφισμα για πλαίσιο συνθημάτων στις αντικατοχικές με συνθήματα όπως «Η Κύπρος είναι Ελληνική» και «Ισαάκ, Σολωμέ δεν θα σας ξεχνώ ποτέ!»
3) Ψήφισμα σχετικά με τα Σκόπια. «Καμιά ανοχή σε ονομασία που να έχει τον όρο Μακεδονία.
4) Ψήφισμα για τις Βρετανικές Βάσεις όπου ζητούμε την αποχώρηση και του τελευταίου Βρεττανόυ στρατιώτη.
5) Ψήφισμα για ανάρτηση των φωτογραφιών των ηρώων της ΕΟΚΑ στο οίκημα της ΕΦΕΚ.
6) Ψήφισμα για τον Συνεταιρισμό για την Ειρήνη.
7) Ψήφισμα καταδίκης της σύστασης επαναπροσεγγιστικής επιτροπής από την ΕΦΕΚ Αθήνας.
8) Ψήφισμα καταδίκης της Τουρκίας για τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξε.
9) Ψήφισμα σχετικά με τα γεγονότα που διαδραματίζονται τον τελευταίο καιρό στην Ελλάδα σχετικά με τους βανδαλισμούς που συμβαίνουν από τον αναρχικό χώρο.
10) Ψήφισμα σχετικά με το δικαίωμα προσφυγικής ταυτότητας από τα εκ μητρογονίας τέκνα.
11) Ψήφισμα καταδίκης πρόθεσης του Βασιλικού ναυτικού της Βρετανίας να συμμετάσχει σε ναυτική άσκηση ξηράς των Βρετανικών Βάσεων στην Κύπρο.
12) Ψήφισμα όπου χαιρετίζουμε την απόφαση έλευσης κάλπης για τις ερχόμενες ευρωεκλογές σε φοιτητικά κέντρα του εξωτερικού.
13) Ψήφισμα σχετικά με τα γεγονότα στην Παλαιστίνη.
14) Ψήφισμα σχετικά με την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που προωθείται στα σχολεία στην Κύπρο.
15) Ψήφισμα για την αυτονόμηση του συλλόγου.
16) Ψήφισμα για την ΠΟΦΕΝ όπου ζητούμε την αποχώρηση της ΕΦ.Ε.Κ. από την κομματοκρατούμενη και ομοσπονδιακή ΠΟΦΕΝ.
17) Ψήφισμα για μείωση αεροπορικών ναύλων.
18) Ψήφισμα για την επίλυση του στεγαστικού προβλήματος.
19) Ψήφισμα για αύξηση και επέκταση της φοιτητικής χορηγίας.
20) Ψήφισμα σχετικά με τα δρομολόγια των Κυπριακών Αερογραμμών (Αθήνας-Πάφου).
21) Ψήφισμα σχετικά με την άδικη μεταχείριση που τυγχάνουν οι συμφοιτητές μας που φοιτούν στο Πανεπιστήμιο Κύπρου με την πληρωμή των συγγραμμάτων τους.

ΣΤΙΣ 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: