Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

Παραβίασε απόφαση της ΕΦΕΚ Η.Β. η Προοδευτική του ΑΚΕΛ Απουσίαζε προκλητικά από την κατάθεση στεφάνων για την 1η Απριλίου



Ίσως να θέλει να τιμά τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις η Προοδευτική Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς τους αντιμπεριαλιστικούς αγώνες τους έχει σίγουρα γραμμένους στα παλαιότερα των υποδημάτων της. Ο ξεσηκωμός των Κυπρίων στον απελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ φαίνεται ήταν «πολύ μικρός» για να σηκώσει κάποιο στέλεχος της Προοδευτικής από το κρεβατάκι του, για να κάνει το καθήκον του και να τιμήσει τους ήρωες μας.

Παρά την σχετική συμφωνία της ΕΦΕΚ Η.Β. όπως την 1η Απριλίου 2009 κατατεθεί στεφάνι εκ μέρους όλων των Κυπρίων φοιτητών στο Ηνωμένο Βασίλειο, από αντιπροσωπεία που θα αποτελείτο από ένα άτομο από το κάθε παράταξη με έδρα στην ΕΦΕΚ, η Προοδευτική του ΑΚΕΛ ήταν προκλητικά απούσα. Ο Ταμίας του ΜΕΤΩΠΟΥ Κ.Φ.Η.Β., μαζί με εκπρόσωπο της Αναγέννησης και της Πρωτοπορίας, έδωσαν το «παρόν» τους στο επίσημο μνημόσυνο και ακολούθως κατέθεσαν το στεφάνι της ΕΦΕΚ Η.Β. στα Φυλακισμένα Μνήματα, αποτείνοντας φόρο τιμής γι' αυτούς που θυσίασαν τη ζωή τους για την απελευθέρωσή μας από τον αποικιακό ζυγό.

Η Προοδευτική όμως, η οποία, κατά τα φαινόμενα, ενοχλείται από αυτούς που επαναστατούν κατά των δυνατών και υποτιμά τους βασανισμένους λαούς που ζητούν δικαίωση, επέλεξε να απέχει. Ίσως η απόφαση αυτή να συνδέετε με την γενικότερη γραμμή σύμπλευσης του ΑΚΕΛ με τον Ιμπεριαλισμό, αφού το υποτιθέμενο «κόμμα του εργαζομένου λαού», από την μέρα εκλογής Χριστόφια, έχει διαβεβαιώσει την Βρετανία πως δεν θα θέσει θέμα Βρετανικών Βάσεων, επιτρέπει στον Ύπατο Αρμοστή της χώρας αυτής να παρεμβαίνει στα της Παιδείας μας και ανέχεται αμερικανικά πλοία και υποβρύχια στα λιμάνια μας.

Το ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου είναι πεπεισμένο ότι οι 932 φοιτητές, που μόλις πριν λίγες εβδομάδες εξέλεξαν την Προοδευτική Ηνωμένου Βασιλείου πρώτη δύναμη στην ΕΦΕΚ, δεν ήξεραν ότι ψήφιζαν υπέρ της υποτίμησης των εξεγέρσεων των προγόνων μας. Δεν γνώριζαν ότι οι ιεροί αγώνες του λαού μας θα τύγχαναν αυτής της συμπεριφοράς από τους αντιπροσώπους τους. Δεν αντιλήφθηκαν ότι υπερψήφισαν την ανοχή προς τις δυνάμεις που διαμέλισαν την πατρίδα μας. Και είμαστε σίγουροι ότι τώρα που ξέρουν ντρέπονται για την ψήφο τους.

Γραφείο Τύπου
ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου

press@metopo.org.uk
www.metopo.org.uk

Δεν υπάρχουν σχόλια: