Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Τελικά δεν υπάρχει πιο ευνοημένη κατηγορία από τους Τ/κύπριους!!

Εκτός του ότι γδέρνουν το κυπριακό κράτος με τα επιδόματα, συντάξεις και λοιπά οικονομικοκοινωνικά πακέτα «στήριξης» των παρανομούντων Τ/κυπρίων, τα τουρκοσυντροφάκια του ΑΚΕΛ τα παίρνουν και από την Ε.Ε.

Στην επίσημή της ανακοίνωση, η Ε.Ε θα προχωρήσει στη χρηματοδότηση 26,5 εκατομμυρίων Ευρώ προς την «Τουρκοκυπριακή Κοινότητα» (στο αρχικό κείμενο η κατεχόμενη πατρίδα μας χαραχτηρίστηκε «Βόρεια Κύπρος») και κατά τα λεγόμενα του Επίτροπου αρμόδιου για θέματα Διεύρυνσης, Στέφαν Φούλε, η χρηματική βοήθεια «καταδεικνύει τη διαρκή δέσμευση της ΕΕ προς την τουρκοκυπριακή κοινότητα και την επίλυση του Κυπριακού».



Δεν καταλάβαμε δηλαδή, πώς βοηθά στην επίλυση του Κυπριακού, όταν οι παράνομοι και κατέχοντες τις περιουσίες μας, τα παίρνουν χοντρά από την Ε.Ε;
Φιλοτουρκικές θέσεις, που καλύπτονται από την ηλίθια θέση του ΑΚΕΛ και των λοιπόν ομοσπονδιακών περί «επαναπροσέγγισης», «επανένωσης» κλπ...

Το συγκεκριμένο οικονομικό πακέτο, αποσκοπεί στην ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, σχολικών υποδομών, αγροτών και οργανώσεων της «κοινωνίας των πολιτών».

Δε μας λες ρε Φούλε, Χριστόφια και λοιποί ομοσπονδιακοί,

Έχει καμιά τουρκοκυπριακή επιχείρηση που είναι εγγεγραμένη στον Έφορο Εταιρειών της Κυπριακής Δημοκρατίας;
- ΚΑΜΙΑ!

Έχει κανένα σχολείο στα κατεχόμενα που υπάγεται στο νόμιμο Υπουργείο Παιδείας ή που δε μαθαίνει στους έποικους και τους «συντρόφους» σας, πως η Κύπρος είναι τουρκική;
- ΚΑΝΕΝΑ!

Έχει κανένα χωράφι, από αυτά που τα αρπάξανε οι μόγγολοι το 1974, που δεν τυγχάνει εκμετάλλευσης από τους Τ/κύπριους και έποικους αγρότες;
- ΚΑΝΕΝΑ!

Και κάτι τελευταίο:

Υπάρχει κανείς που μας εγγυάται, πως αυτά τα χρήματα δεν θα κατευθυνθούν για ενίσχυση του κατοχικού στρατού και τον εκσυγχρονισμό των στρατιωτικών τους συστημάτων;
- ΚΑΝΕΝΑΣ!

Ε, τότε μή μας πουλάτε μούρη πως κόπτεστε για τη λύση του Κυπριακού.

Επειδή η μόνη λύση είναι η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ της Κύπρου από τους Τούρκους κατακτητές και η απόδοση του δικαιώματος της Αυτοδιάθεσης στους Έλληνες Κυπρίους, τους ιστορικά δικαιούχους τούτης της γης!


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η αχαπαροσύνη του συγγραφέα βγάζει μάτια.

Δεν ξέρει ότι η βοήθεια της Ε.Ε. μέσω της Κυπριακής Δημοκρατίας ξεκίνησε από το 2004;

Δεν ξέρει ότι τα προνόμοια των Τ/κ δόθηκαν το 2004 και όχι από τον Χριστόφια;

ΕΝΩΤΙΚΟΣ13 είπε...

Η χρηματοδότηση των κατεχομένων (και όχι βοήθεια όπως θες να την αναφέρεις) όντως ξεκίνησε πιο παλιά. Το θέμα δεν είναι όμως πότε ξεκίνησε αλλά το γεγονός ότι συνεχίζει να υπάρχει μέχρι και σήμερα, με την ανοχή και ίσως με την προτροπή της Κυβέρνησης. Σημειώνω ότι η Κυβέρνηση Χριστόφια την διετία 2009-2010 έδωσε 180 εκ. ευρώ για την δήθεν ενίσχυση των τουρκοκυπρίων!

Το ίδιο ισχύει και με τα προνόμια. Αν και στις μέρες μας, η Κυβέρνηση Χριστόφια έχει κάνει θεσμό εκδρομές στα κατεχόμενα κλπ (σύντομα θα έχω και σχετική ανάρτηση με στοιχεία και λεπτομέριες).

ΕΝΩΤΙΚΟΣ13 είπε...

Πρέπει επιτέλους να σταματήσετε να λέτε ότι το κάνουμε αυτό επειδή το έκαναν οι προηγούμενοι. Αφού είσαι κυβέρνηση σταματάς ότι θεωρείς λάθος από τους προκατόχους σου. Δεν το ενισχύεις. Άρα, συμπεριφερθείτε μια φορά υπεύθυνα και σταματάτε να ρίχνετε τις ευθύνες σας αλλού!

Ανώνυμος είπε...

Α μάλιστα, ξεκίνησε όντως πιο παλιά!

Μόνο που αν δεν το έγραφα δεν θα το έλεγες, αυτή είναι η αντικειμενικότητα.
Και πού ήσουν τότε που ξεκινούσε αυτή η ενέργεια που την ξεκίνησε ο αγωνιστής Τάσσος;
Και δεν ήταν με τη δική του ανοχή αλλά με τη δική του συμφωνία.
Γιατί άραγε δεν σταμάτησε αυτή την ενέργεια;
Η απάντηση ισχύει και για τη σημερινή κυβέρνηση.
Η απάντηση ισχύει επίσης και γιατί δεν το σταματά η σημερινή κυβέρνηση.

Περιμένω στοιχεία για τα υπόλοιπα σημεία, τα 180 εκ. και τις εκδρομές.

ΕΝΩΤΙΚΟΣ13 είπε...

Το ιστολόγιο ξεκίνησε τέλος του 2008. Τότε ο Τάσσος δεν ήταν στην εξουσία. Ο αρθρογράφος "Ελεύθερος" άρχισε να συνεργάζεται με το ιστολόγιο μου πολύ πιο μετά. Άρα, αυτό που λες είναι πολύ άστοχο. Πάντως μπορεί να βρεις πολλές τοποθετήσεις μου σε forum που κατηγορούν και τον Παπαδόπουλο όσο βρισκόταν στην Προεδρία. Άρα, είσαι αδιάβαστος εδώ.

Θα επαναλάβω πάντως ότι όσες ευθύνες και αν έχουν κάποιοι προκάτοχοι του Χριστόφια, αυτό δεν δικαιολογεί τον ίδιο να συνεχίσει να το κάνει! Ας αναλάβει και αυτός τις ευθύνες του!

ΕΝΩΤΙΚΟΣ13 είπε...

http://enwtikos-13.blogspot.com/2010/04/blog-post_30.html εδώ μπορείς να δεις πως η κυβέρνηση Χριστόφια αιμοδοτεί το παράνομο καθεστώς, εις βάρος πάντα των Κυπρίων κατοίκων του.

Σχετικά, με τις εκδρομές στα κατεχόμενα θα έχω σύντομα ανάρτηση με εικόνες και βίντεο που αποδεικνύουν όσα λέω. Υπομονή!

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ είπε...

Αν και δεν αξίζει να σπαταλάμε χρόνο για τους κομπλεξισμούς του "ανώνυμου" θα πω δυο κουβέντες:

1) είναι τοις πάσι γνωστό ότι από το 2004 άρχισε η χρηματοδοότηση, επί Τάσου. Γιατί όμως;
Ως προϊόν του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα και προκειμένου να μην ¨απομονωθούμε" όπως μας κατήγγελε ο Ανα(ν)στασιάδης. Επιπλέον, μετά πό πιέσεις του συγκυβερνούντως ΑΚΕΛ για να δικαιολογήσει του χαλαρό του ΟΧΙ απέναντι στους "συντρόφους" του (Ταλάτ κλπ).

2) Τί σημασία έχει που δεν ανέφερα το 2004; το ΑΚΕΛ ενσυνείδητα προσφέρει απλόχερα τα χρηματοδοτικά πακέτα βάσει της εσωτερικής/οικονομικής πολιτικής. Στο εν λόγω άρθρο καταγγέλω τη φιλοσοφία πως με την οικονομική βοηθεια προς του ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝΤΕΣ Τ/κύπριους εξυπηρετείται η σωστή λύση του Κυπριακού. Όχι φυσικά! την αποθαρρύνει επειδή οι Τ/κύπριοι χορταίνουν το στομάχι τους, και επειδή αναβαθμίζει της παράνομες δομές του ψευδοκράτους!

Αγαπητέ Ανώνυμε, δεν είμαστε ούτε Τασσικοί, ή δεξιοί ή φασίστες ή κατί άλλο. Προσδοκούμε στην Ελευθερία της Κύπρου, που σε τελευταία ανάλυση, εκφράζεται με τη δι' Αυτοδιαθέσεως Ένωση με την Ελλάδα!

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Ανώνυμος είπε...

@ ΕΝΩΤΙΚΟΣ13

Το πότε ξεκίνησε να λειτουργεί το ιστολόγιο δεν έχει καμία σημασία.
Από τη στιγμή που ασχολείσαι με ένα θέμα θα πρέπει να δίνεις σωστή πληροφόρηση και όχι να την προσαρμόζεις στα δεδομένα που θέλεις.

Έτσι από τη στιγμή που δεν αναφέρεις ότι το θέμα ξεκίνησε από το 2004 και δημιουργείς την εικόνα στον αναγνώστη σου ότι το θέμα ξεκίνησε επί Χριστόφια δίδεις λανθασμένη και παραπλανητική πληροφόρηση.
Αν άσκησες κριτική παλαιότερα στον Τάσσο και τώρα αποσιωπάς πράγματα δεν έχει καμιά σημασία.

Όσον αφορά τις ευθύνες προκατόχων και νυν κυβερνώντων, σκέψου τις συνέπειες από ένα πιθανό σταμάτημα της πολιτικής.
Και ένας υπεύθυνος πολιτικός δεν αναιρεί αποφάσεις προηγούμενων που θα φέρουν τη χώρα του σε δύσκολη θέση για να ικανοποιήσει κάποιους στο εσωτερικό θέμα.

Ανώνυμος είπε...

@ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Δεν ξέρω ποιος μπορεί να είναι ο κομπλεξικός αλλά το ζουμί δεν είναι εκεί.

1. Ξεκινάς σωστά αλλά καταλήγεις λάθος. Ναι, ο Τάσσος αναγκάστηκε να δώσει τα προνόμια λόγω του Όχι. Αυτή είναι η αλήθεια. Και σε αυτή την ιστορία η απόφαση ήταν ομόφωνη από πλευράς κομμάτων. ΚΑΝΕΝΑΣ δεν διαμαρτυρήθηκε.
Και ήταν κίνηση ανάγκης και γι’ αυτό σε καλώ να διαβάσεις τις επιστολές του προς τον Κ. Ανάν του Μαΐου και Ιουνίου του 2004.
Δεν είχε καμία σχέση ούτε με τον Αναστασιάδη ούτε με το «χλιαρό Όχι».

2. Έχει μεγάλη σημασία διότι αποκρύβεις πληροφορίες και δημιουργείς λανθασμένη εικόνα σε κάποιον που δεν γνωρίζει το θέμα.
Και ακριβώς το ότι αποκρύβεις πληροφορίες καθοδηγείς τον αναγνώστη σου να νομίζει ότι αυτά που αναφέρεις τα εισήγαγε ο Χριστόφιας.
Το ένα ψέμα πάνω στο άλλο δηλαδή.
Αν έλεγες ότι συνεχίζει την πολιτική του προκατόχου του και να ασκήσεις κριτική σε αυτή την πολιτική δεν θα σε κατέκρινε κανένας.

Δεν με ενδιαφέρει τι είσαστε, ούτε με απασχολεί αν η άποψη σας για λύση του κυπριακού είναι η ένωση. Είναι δικαίωμα σας να την έχετε.
Αυτό όμως δεν σας νομιμοποιεί να λέτε ψέματα και να λοιδορείτε όσους δεν συμφωνούν μαζί σας.

ΕΝΩΤΙΚΟΣ13 είπε...

Το ιστολόγιο αυτό αναφέρεται στην σημερινή κατάσταση. Όταν γίνονται ιστορικά αφιερώματα γίνονται αναφορά και σε συνθήκες του παρελθόντος. Επαναλαμβάνω ότι από το ιστολόγιο αυτό έχει ασκηθεί έντονη κριτική και σε όλους τους προηγούμενους Προέδρους ανεξαιρέτως αλλά και σε όλα τα πολιτικά κόμματα. Μια απλή βόλτα σε παλαιότερες αναρτήσεις μου θα σε πείσει.

Ένας ικανός πολιτικός μπορεί να αντιμετωπίσει την αλλαγή πολιτικής. Το πρόβλημα είναι ότι όχι μόνο δεν θεωρεί λανθασμένα όσα ανάφερα πιο πάνω, αλλά τα θεωρεί ότι είναι σε μικρό βαθμό και συνεχίζει να τα αυξάνει.

Ανώνυμος είπε...

##((((( ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΣΟΝΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ)))))
ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΦΟΒΟΥ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΒΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΑ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ, ΤΑ ΓΡΑΦΩ ΣΤΑ (ΣΧΟΛΙΑ) ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΤΑ BLOGS ΠΑΡΑΚΩΛΟΥΘΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΑΝΤΙΚΟ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ.
ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ. ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ 177 ΣΤΟ 14ο ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΕΝΟΣ ΕΚΛΕΚΤΟΥ ΑΠ ΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΙΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΟΠΟΙΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΘΕΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΙΩΑΝΝΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΦΟΒΙΑ ΟΤΑΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΟΥ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΟΥΝ ΜΕ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΙΚΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΗ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΤΑ ΜΑΘΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΑΜΟΣ. ΣΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΝΙΚΟΥΣΕ ΠΟΛΕΜΟΝΤΑΣ ΠΡΩΤΑ ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΙΔΟΣ. Η ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ ΔΙΑΔΙΔΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ ΤΟ ΒΡΟΜΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΜΑΣΟΝΩΝ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 550 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠ ΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΩΣ ΜΑΡΜΑΡΩΜΕΝΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΧΑΛΕΠΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΚΑΙ Η ΔΟΞΑ ΤΗΣ ΚΩΝ/ΛΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ 3 ΦΟΡΕΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ. ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΕΧΟΥΝ ΤΩΡΑ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ