Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου 2011

Βιασμός του ελληνικού ποδοσφαίρου

Το προηγούμενο Σάββατο όλοι είδαμε τα αίσχη που έγιναν στο γήπεδο Καραϊσκάκη πριν, κατά την διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός. Ενώ σήμερα όλοι έπρεπε να μιλάμε για μια δίκαιη, καθαρή και πανάξια νίκη του Παναθηναϊκού, είμαστε αναγκασμένοι να μιλάμε για όλα τα υπόλοιπα.

Αρχικά, είδαμε ένα διαιτητικό τρίο να δίνει με το ζόρι την νίκη στον Ολυμπιακό δίνοντας πράγματα και θαύματα. Μάλιστα, δεν δίστασαν να κάνουν και ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ ακυρώνοντας γκολ ως οφσάιντ, ενώ ο Κατσουράνης καλυπτόταν καθαρά από 4 αντιπάλους σε μια πολύ αργή όπως εξελίχθηκε φάση!

Εξωαγωνιστικά είδαμε, εκατοντάδες καπνογόνα να καθυστερούν την έναρξη του αγώνα και να διακόπτουν την εξέλιξη του. Προσωπικά, δεν θεωρώ απαραίτητα κακό να ανάβουν καπνογόνα οι οπαδοί, από την στιγμή που δεν θα τα ρίξουν στον αγωνιστικό χώρο. Όμως, ήταν ακόμη μια πρωτοτυπία να μην γίνει καμιά σύσταση για τα καπνογόνα και να μην υπάρξει τιμωρία όπως συνέβη με άλλες ομάδες παλαιότερα!

Στο τέλος του αγώνα οπαδοί του Ολυμπιακού μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου και μαζί με άτομα της ασφάλειας του γηπέδου προπηλάκισαν και κτύπησαν ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού. Το ίδιο συνέβη και στον χώρο των αποδυτηρίων αυτή την φορά από τον Πρόεδρο του Ολυμπιακού και της διοργανώτριας αρχής, ο οποίος έβριζε και έσπρωχνε ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, μερικοί εξ αυτών διεθνείς Έλληνες!

Και σαν να μην έφτανα όλα αυτά ο Πρόεδρος της Σούπερλιγκ συνέχισε να βρίζει μέσα από τις δηλώσεις του, λέγοντας ότι η ομάδα του δίδαξε ήθος την μέρα εκείνη. Παρόμοιες δηλώσεις έκανε και την επόμενη μέρα. Μετά την γενική κατακραυγή και μαθαίνοντας ότι το θέμα θα πήγαινε σε δικαστήρια αλλά και στην UEFA και την FIFA αποφάσισε να ζητήσει συγγνώμη μόνο για τις δηλώσεις του όμως και όχι για την όλη συμπεριφορά τόσο αυτού όσο και των οπαδών της ομάδας του.

Το θέατρο του παραλόγου όμως συνεχίστηκε και τις επόμενες μέρες. Ο αθλητικός δικαστής επέβαλε μόλις 1 αγωνιστική τιμωρίας της έδρας του Ολυμπιακού, δείχνοντας απίστευτη ανοχή και δημιουργώντας ένα σημαντικό δικαστικό προηγούμενο! Εξάλλου ο ΠΑΣ Γιάννενα τιμωρήθηκε πριν 1 μήνα με 2 αγωνιστικές με είσοδο ενός οπαδού στο γήπεδο!

Χθες βράδυ είχαμε την ολοκλήρωση του βιασμού του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σε πρόταση μομφής κατά του προέδρου της Σούπερλιγκ μόνο Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και Άρης ζήτησαν την απομάκρυνση του Μαρινάκη και την κάθαρση του ποδοσφαίρου. Οι υπόλοιποι 13 είναι συνένοχοι και να μην έχουν κανένα παράπονο για όλα όσα τους συμβαίνουν. Είτε αυτό λέγεται φτιαχτή διαβάθμιση, είτε ελικόπτερα πάνω από τα γήπεδα τους είτε οτιδήποτε άλλο!

ΥΓ. Σήμερα η ειρηνική παρουσία όλων των οπαδών στο ΟΑΚΑ επιβάλλεται! Μονάχα ενωμένοι γράφουμε ιστορία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: