Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου 2010

Υποστολή της Ελληνικής Σημαίας στην Εθνική Φρουρά... Πού πάμε;

Πολιτική υπόσταση έλαβε το ζήτημα των καταγγελιών της επαναλαμβανόμενης υποστολής της ελληνικής σημαίας από στρατόπεδα της Εθνικής Φρουράς και πεδία βολής. Ακόμα, άλλες καταγγελίες αφορούν την αφαίρεση των διακριτικών εθνικών συμβόλων από τα σακίδια ασκήσεων των ΛΟΚ. Το θέμα ηγέρθη κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού του Υπουργείου Άμυνας.

Από ανάληψης της εξουσίας Χριστόφια, οι κυβερνώντες τρέμουν κάθε τί προάγει την ελληνική εθνική ταυτότητα των Κυπρίων, μεθοδικά δε, δρουν στο στράτευμα με την αφαίρεση των εθνικών συμβόλων, την απαγόρευση αντικατοχικών συνθημάτων (με το χαρακτηρισμό ως «ρατσιστικά») και την κατάπτωση του εθνικού και ηθικού φρονήματος των κληρωτών στρατιωτών και μόνιμων στελεχών της Εθνικής Φρουράς.

Αλήθεια, πού πάμε; Από την Παιδεία, μέχρι τη δημόσια ραδιοτηλεόραση και την Άμυνα της πατρίδας μας, το ΑΚΕΛ εδραιώθηκε τόσο, που περνά τα ψευδοεπαναπροσεγγιστικά του ιδεολογήματα. Με ποιο φρόνημα θα πολεμήσουν οι φαντάροι μας, όταν το κατεστημένο έχει επιβάλει στη συνείδησή τους το βόλεμα, τις πελατειακές σχέσεις και την καθίζηση των εθνικών ιδεών;

Η κυβέρνηση δε σέβεται ούτε τους αγώνες της Εθνικής Φρουράς, ούτε το ρόλο που επιτελεί.

Για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι η Ε. Φ, την οποία το ΑΚΕΛ καθυβρίζει με την καθημερινή του πολιτική πρακτική, ιδρύθηκε το 1964, κατά την περίοδο της στρατιωτικής τουρκανταρσίας των «αδελφών» Τουρκοκυπρίων και στα πλαίσια του Σχέδιου Αμύνης Κύπρου υπό τον Αρχηγό της ΑΣΔΑΚ (Ανωτάτη Στρατιωτική Διοίκηση Αμύνης Κύπρου), Στρατηγό Γεώργιο Γρίβα.

Η μαχητές της Εθνικής Φρουράς και της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου έδωσαν το αίμα τους για την Ελευθερία της Κύπρου, τόσο στις μάχες του 1964, όσο και στην τουρκική εισβολή του 1974. Η Ιδέα της Ελλάδος και της Ενώσεως ήταν ο καθοδηγητικός φάρος των σύγχρονων ηρώων του Κυπριακού Ελληνισμού, απέναντι στα διχοτομικά σχέδια της Τουρκίας.

Ντροπή στο ΑΚΕΛ και σε όσους ανέχονται την υποστολή της σημαίας μας από τα στρατόπεδα. Γι΄αυτούς, έχει έτοιμη και διαχρονική απάντηση ο Στρατηγός Γεώργιος Γρίβας:

«Θέλωμεν την Ένωσιν, διότι είμεθα Έλληνες την συνείδησιν και την καταγωγήν. Θέλωμεν την Ένωσιν, διότι αυτό ήτο το όραμα ολοκλήρων γενεών. Αυτό όμως δεν είναι απλώς ιδεαλισμός, αλλά κάτι το οποίον εμπίπτει και εις τον ρεαλισμόν. Διότι οι λαοί, οι οποίοι λησμονούν τα εθνικάς υποθήκας, λησμονούν την καταγωγήν των, σιγά σιγά φθίνουν, μαραίνονται και υποκύπτουν εις την δύναμιν του ισχυροτέρου, του κατακτητού...» (ομιλία στη Βουλή των Αντιπροσώπων, 06 Ιουλίου 1964).

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ρε μαλάκα προβοκάτωρα, ψεύτη παλιάνθρωπε, ο Χριστόφιας στις επίσημες υποδοχές ξένων ή στις επίσημες του επισκέψεις σε ξένες χώρες, παίζει τον Ελληνικό εθνικό ύμνο. Τον έδειξε η τηλεόραση χίλιες φορές. Τί μαλακίες μας τσαμπουνάς εδώ πέρα ρε χαφιέ;
Άτε γαμήσου γουρούνι. Φάε σκατά ρε σπίουνε.

Ανώνυμος είπε...

ntropiii re!!! ntropiii!! gia onoma tou theou! ma ekaman etsi praman sti ethniki froura?? amannn!! oiii re peleee mou oiii!!!

ATE RE AMPALATE POUSHTOFASISTA! NA PAEIS ST ANATHEMA STON AGYRISTO, NA PIAEIS KARKINO JE NA MEN GIANISKEIS JE SI JE TA KOPELLOUTHKIA SOU. EN NA RTEI I WRA SAS OULLOUS, MEN FOASE. JE SENA TOU MPASTARTOU POU SE ESHESE I POUTANA I MANA SOU JE TOU KOULIA JE TOU AVERWF JE OULLIN TIN SINOPARTZIA!!

ΕΝΩΤΙΚΟΣ13 είπε...

Η έλλειψη επιχειρημάτων οδηγεί στις ύβρεις, τις απειλές και το θράσος. Μπορείτε να θαυμάσετε το ήθος τους!

Συγχαρητήρια σε όσους συντηρούν αυτό το άτομο! Είναι εκπληκτικά τα αποτελέσματα τους!

Ανώνυμος είπε...

"ο Χριστόφιας στις επίσημες υποδοχές ξένων ή στις επίσημες του επισκέψεις σε ξένες χώρες, παίζει τον Ελληνικό εθνικό ύμνο. Τον έδειξε η τηλεόραση χίλιες φορές."

Τούτον ίνταμπονι; Έννεν επιχείρημα;

δεν θα περάσει ο κόκκινος φασισμός! είπε...

Ρε ανώνυμε μα σοβαρομιλάς τωρά; Ο ενωτικός γράφει για την ΕΦ. Τι γράφεις άλλα ντ' άλλων; Ενηξέρεις στις επίσημες επισκέψεις συνηθίζετε να παίζει ο Εθνικός Ύμνος;

Γιατί εν λαλείς που "εχάθηκε" η σημαία που το ούτω καλούμενο προεδρικό μέγαρο (το οποίο έχει τα σύμβολα της βασίλισσας της Αγγλίας!!!), γιατί εν λαλείς για τα υπουργεία, γιατί εν λαλείς για το φυλάκιο στην Λήδρας; Γιατί εν λαλείς για την παρέλαση; Ούλλα τούτα εξαφανίσαν τις Ελληνικές σημαίες.

Αλλά εσείς στην ΕΔΟΝ μόνο να ξιτιμάζετε και να απειλείτε ότι εν συμφωνεί μαζί σας ξέρετε... Ανοίξετε τα μάτια σας να δείτε τι πραγματικά γίνεται στον τόπο μας!

Sssssiktir είπε...

Μαλάλα άνθρωπε τούτα ούλλα εν ο Τάσσος Παπαδόπουλος που τα καθιέρωσεν. Σσιηλλόστραβοι.
Ακόμα τζιαί στην Ελλάδαν την ίδιαν αφαιρέθηκαν κάποια εθνικά σύμβολα που πολλούς τόπους (Σχολεία, Αστυνομία, Ένοπλες δυνάμεις, Κυβερνητικά κτήρια κλπ). Το ίδιον σε όλες τες χώρες της Ε.Ε.
Ούλλοι ακολουθούν οδηγίες της Ε.Ε.

δεν θα περάσει ο κόκκινος φασισμός είπε...

1ο. Στην Ελλάδα σε όλα τα κτίρια τα δημόσια υπάρχει η σημαία! Μεν λαλείς ψέματα. Μάθετε να ψάχνετε πριν να επαναλαμβάνετε τζιείνα που σας λαλούν στην ΕΔΟΝ!
2ο. Η υποστολή σημαιών στην Εθνική Φρουρά και σύντομα και στα σχολεία εν καθαρά προϊόν του Χριστόφκια! Το ίδιον τζιαι στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας. Όπως, τζιαι η εξαφάνιση των φωτογραφιών των αγνοουμένων για να μεν ξεχνούμε.
3ο. Μάθε να είσαι άνθρωπος. Τούτο το λεξιλόγιο που χρησιμοποιείς και οι ευχές σου να αρρωστήσουν άλλοι άνθρωποι επειδή πιστεύκουν κάτι διαφορετικό που σένα μόνο στο ανθρώπινο γένος εν μπορούν να σε βάλουν.
4ο. Η προσπάθεια να κάμεις ένα άτομον να σταματήσει να λαλεί την άποψη του, επειδή δεν ανήκει στο κόμμα σου είναι φασιστικό. Εν γελοίο εσύ ο αρχιφασίστας να λαλείς φασίστα όποιοδηποτε άλλον!
5o. Ενωτικέ απορώ πως τον αντέχεις ακόμη. Πραγματικά θαυμάζω την υπομονήν σου.

ΕΝΩΤΙΚΟΣ13 είπε...

Φίλε "δεν θα περάσει...",
σε τέτοιες περιπτώσεις όπως το γνωστό τρολ του ιστολογίου μου,απλά αγνοείς και προχωράς παρακάτω. Στόχος αυτών των στοιχείων, είναι να οδηγήσουν όσα άτομα έχουν ιστολόγια με αντίθετη άποψη προς το "ΚΟΜΜΑ" να χάνουν συνεχώς από τον πολύτιμο χρόνο τους, για να απαντούν στις "βαλτές" δημοσιεύσεις τους, οι οποίες στην ουσία δεν λένε τίποτα το ουσιαστικό παρά μόνο επικεντρώνονται ύβρεις και απειλές.
Πολλές φορές μάλιστα το ίδιο άτομο χρησιμοποιεί διαφορετικό "όνομα" αγνοώντας ότι το ΙΡ παραμένει το ίδιο!
Στα υπόλοιπα που αναφέρεις συμφωνώ μαζί σου και προσθέτω ότι πρέπει να σταματήσει αυτό το παραμύθι σχετικά με την Ε.Ε.. Τα ίδια μας έλεγαν και για την δήθεν χρηματοδότηση της Κύπρου από την Ε.Ε. για τους πολιτικούς πρόσφυγες, κάτι το οποίο αποδείκτηκε τεράστιο ψεύδος.
Κατά τα άλλα ευχαριστώ για την στήριξη σου αλλά επαναλαμβάνω ότι δεν αξίζει να ασχολείσαι με τέτοια άτομα!

Ανώνυμος είπε...

deytere anwnyme exeis rwtisei pote kanena synan8rwpo soy pws einai na xaneis kapoio diko soy atomo me karkino? 3ereis ti einai ayto poy eyxesai re paliopaido?