Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Εκδηλώσεις καταδίκης του ψευδοκράτους


Την Κυριακή που μας πέρασε η νεολαία της Κύπρου με εκδηλώσεις της καταδίκασε την επέτειο ανακήρυξης του ψευδοκράτους. Δυστυχώς όμως από την επέτειο αυτή σημειώθηκαν και κάποια παρατράγουδα.

Πρώτη παραφωνία υπήρξε η απόφαση του κομματικού "δευτεροβάθμιου" φορέα φοιτητών ΠΟΦΕΝ και της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών (ΠΣΕΜ) να κάνουν την εκδήλωση τους στο κλειστό γήπεδο Ελευθερία (!!!) και όχι σε κάποιο οδόφραγμα. Καλό θα ήταν να εξηγούσαν τα μέλη της διοίκησης των δύο αυτών ενώσεων για το σκεπτικό της απόφασης τους. Και σαν να μην έφτανε αυτό η αντικατοχική (;) εκδήλωση είχε και συναυλία από τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να βλέπουμε εθνικά σύμβολα να ανεμίζουν στους ρυθμούς των τραγουδιών του καλλιτέχνη!!!

Ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη νοιώσαμε όταν είδαμε μαθητές και φοιτητές σε δηλώσεις τους σε ραδιοσταθμούς να μιλούν απαξιωτικά για τους συμμαθητές-συμφοιτητές τους που έφεραν την ελληνική σημαία (!!) αλλά και να καταδικάζουν γεγονότα άσχετα με το ψευδοκράτος όπως για παράδειγμα την αδικία που δέχονται οι Παλαιστίνιοι κλπ.

Εξαίρεση στην παραφωνία αυτή των κομματικών νεολαίων υπήρξε ευτυχώς ο Ενιαίος Φορέας Αυτόνομων Ενωτικών Φοιτητικών Παρατάξεων (ΕΦΑΕΦΠ) και η μαθητική Εθνική Φωνή Ελληνόψυχων Νέων (ΕΦΕΝ) που διοργάνωσαν ξεχωριστές και επιτυχημένες εκδήλωσεις με πραγματικό αντικατοχικό χαρακτήρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: