Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

Oξεία καταγγελία του Συλλόγου Βετεράνων Κύπρου: Ανθελληνικό το περιεχόμενο βιβλίου Γιαννιώτη συγγραφέα!


Σάλος για το μυθιστόρημα «Κόκκινο στην Πράσινη Γραμμή» του Βασίλη Γκουρογιάννη για την τουρκική εισβολή του 1974.

Σάλος έχει προκληθεί στην Ελλάδα και στην Κύπρο από το βιβλίο - μυθιστόρημα «Κόκκινο στην Πράσινη Γραμμή» του Γιαννιώτη (από την Γρανίτσα του Δήμου Μολοσσών) Βασίλη Γκουρογιάννη, που αναφέρεται στον πόλεμο της Κύπρου το 1974.

Σύμφωνα με οξεία καταγγελία του Συλλόγου Βετεράνων Κύπρου «τόσο οι διάλογοι μεταξύ των Ελλήνων Βετεράνων, όσο και οι αφηγήσεις τους, έχουν κύριο χαρακτηριστικό τους την χυδαιότητα και την βωμολοχία, σε τόσο μεγάλο βαθμό και έκταση, ώστε να πείθεται ο αναγνώστης...

ότι το επίπεδο τους είναι όχι μόνο εξαιρετικά χαμηλό αλλά και ελεεινό. Αναφερόμενοι στους πεσόντες συμπολεμιστές τους, λένε περιφρονητικά για τα ιερά λείψανα τους: «...τα κοψίδια των καταδρομέων...», ενώ σε άλλες σελίδες η καθαρή βλασφημία χρωματίζει ...δυναμικά! τις εκφράσεις τους».
Μέσα από διάφορες συζητήσεις και αφηγήσεις μελών του Συλλόγου και του Προέδρου (πριν από την κωμική αυτοκτονία του), μαθαίνουμε ότι ο Ελληνικός Στρατός που βρέθηκε στην Κύπρο το 1974, «ήταν ντουμάνι στην πρέζα, στα χάπια και στα ναρκωτικά. Βίαζαν Τουρκάλες και σκότωναν αμάχους Τουρκοκύπριους. Και ενώ ήταν δειλοί και φοβισμένοι στον πόλεμο, συγχρόνως ήταν και εγκληματίες πολέμου και πολλά άλλα, ικανά για να εξισώσουν τον θύτη με το θύμα»!
Από το βιβλίο πληροφορούμαστε ότι ... ο Ελληνικός Στρατός έκανε εθνοκαθαρση στη Μακεδονία και την κατέκτησε(!), ότι ...πρέπει να είμαστε ευγνώμονες στην Μικρασιατική καταστροφή και να πάψουμε να την λέμε μέγιστη Εθνική συμφορά(!), ότι ...ο Διονύσιος Σολωμός ήταν τελικού σταδίου αλκοολικός, φιλάργυρος, φιλόδικος, εβραίος και εγωμανής και πολλά άλλα ...τροφοδοτικά της εθνικής μας υπερηφάνειας!
Στην καταγγελία εκφράζεται η πεποίθηση «ότι δεν είναι μακριά η στιγμή που θα δούμε το εν λόγω ανθελληνικό βιβλίο, που παραχαράσσει φρικτά κάθε αλήθεια, να γεμίζει τις βιβλιοθήκες των σχολείων, με σκοπό να αποτελέσει για τις επόμενες γενιές των παιδιών μας, δια της μεθόδου των λογοτεχνικών αναλύσεων, την κύρια, αν όχι αποκλειστική, πηγή ιστορικών πληροφοριών για τον πόλεμο στην Κύπρο το 1974 και για όσους συμμετείχαν σ' αυτόν».

Η ΥΠΟΘΕΣΗ
Τα μέλη του Συλλόγου (οι βετεράνοι πολεμιστές) ταξιδεύουν στην Κύπρο, όπου στην Τουρκοκρατούμενη Κυρήνεια συναντούν (χωρίς να το ξέρουν προηγουμένως οι ίδιοι, εκτός από το διοικητικό συμβούλιο) Τούρκους βετεράνους πολεμιστές της Κύπρου του 1974!
Αυτούς, τους Τούρκους, δεν τους ονομάζει εισβολείς, κατακτητές, φονιάδες αμάχων, βιαστές, πολεμοχαρείς και άρπαγες, όπως τους Έλληνες. Στο ταξίδι τους αυτό, που το οργάνωσαν τα διοικητικά συμβούλια των Συλλόγων τους συνοδεύονται από καθηγητές Παν/μίου της Ιστορίας.
Οι καθηγητές παρακολουθούν αυτή την ...απρόοπτη συνάντηση των "πρώην" εχθρών, καταγράφουν τις συνομιλίες τους που γίνονται σε Αγγλικά, Ελληνικά και Τούρκικα και έτσι προκύπτει, κατά τον συγγραφέα, η ...πραγματική αλήθεια(!) για το τι συνέβη στην Κύπρο το 1974, την οποία πλέον αποτυπώνουν ως την πραγματική και αδιαμφισβήτητη Ιστορία.

Το διαβάσαμε στο εξαιρετικό ιστολόγιο Epirus-Ellas.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
ΕΝΩΤΙΚΟΣ13 είπε...

Τα υβριστικά σχόλια διαγράφονται... Καλοδεχούμενη η κριτική φτάνει να είναι κριτική και να μην στηρίζεται μόνο στα υβριστικά σχόλια...

ΕΝΩΤΙΚΟΣ13 είπε...

Πραγματικά εξαιρετικό το άρθρο της Νοητικής Αντιστάσεως. Δυστυχώς αυτοί που πρέπει να το δουν κάνουν την πάπια σε τέτοιες περιπτώσεις. Και μάλιστα παρομοιάζουν τα 3/4 του Κυπριακού λαού που είπε ένα βροντερό ΟΧΙ με τον Ντενκτάς (http://enwtikos-13.blogspot.com/2009/08/blog-post_6659.html).

Vazelo-onos είπε...

To na se leo Fasista einai ivristiko? Giati i profasi oti evrisa sto proto mou post..einai PSEMA kai deigma fasistikis nootropias..pou svinei oti diafona

ΕΝΩΤΙΚΟΣ13 είπε...

για θυμήσου καλά τι έγραψες...

όταν μιλάς και συμπεριφέρεσαι σαν άνθρωπος τότε τα σχόλια σου θα μένουν...

και ελπίζω κάποια στιγμή να δώσεις έστω και ένα αντεπιχείρημα σε όσα λέω... χλωμό το βλέπω βέβαια.

υγ. το τελευταίο κείμενο σου το αφήνω για να μπορεί να δει ο καθένας το πραγματικό σας πρόσωπο.

Vazelo-onos είπε...

KAI IDOY TO DIKO SOY PROSOPO

Επίθεση ακροδεξιών σε παρουσίαση βιβλίου για το Κυπριακό
Πολυμελής ομάδα ακροδεξιών στοιχείων επιτέθηκε χθες βράδυ στη Στοά του Βιβλίου στην Αθήνα και διάλυσε την παρουσίαση του μυθιστορήματος του Βασίλη Γκουρογιάννη «Κόκκινο στην Πράσινη Γραμμή» για το Κυπριακό. Οι 60 περίπου διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα, προκάλεσαν φθορές και έσκισαν βιβλία. Ορισμένοι άρπαξαν επιδεικτικά αντίτυπα του βιβλίου, τα οποία και έσκισαν, διέλυσαν και πέταξαν κάτω, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Ελλάς - Ένωση - ΕΟΚΑ Β'», εκδιώκοντας από το χώρο της εκδήλωσης τους ομιλητές και τον συγγραφέα. Μεταξύ των ομιλητών συγκαταλέγονταν και δύο βετεράνοι της ΕΛΔΥΚ.

ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟ

ΕΝΩΤΙΚΟΣ13 είπε...

Πρώτο αν έγινε όντως επίθεση προς τον συγγραφέα και τους παρεβρισκομένους είναι καταδικαστέο και δεν με βρίσκει σύμφωνο.

Δεύτερο κάποιες άλλες πηγές εκτός από την δική σου (καλό θα ήταν να την ανάφερες κιόλας) απλά αναφέρουν ότι έγιναν αλλιώς τα γεγονότα http://egersis.blogspot.com/2009/11/blog-post_8895.html.
Θα αναμένουμε και για τις φωτογραφίες που υποσχέθηκε να αναρτήσει ο συγγραφέας της πηγής που προανάφερα.

Όπως και να έχει ακόμη και αν έγινε αυτή η καταδικαστέα πράξη ππου αναφέρεις, αυτό δεν σημαίνει ότι έχει το δικαίωμα ο κάθε ένας να αποκαλεί τους στρατιώτες του 1974 μεθύστακες και χασικλήδες.

ΕΝΩΤΙΚΟΣ13 είπε...

Και επειδή εκτός από υβριστής είσαι και ένας κοινός συκοφάντης, μπορείς να παρακολουθήσεις το βίντεο για το τι πραγματικά έγινε στην εκδήλωση.

Αυτοί που μιλάνε είναι ο κ.Νίκος Αργυρόπουλος, πρόεδρος του συλλόγου "ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ 74" και η κ. Μαίρη Κουρουπή, πρόεδρος του συλλόγου αγνοουμένων Κύπρου 74'.

Και αυτοί έχουν ένα παραπάνω λόγο για να νοιώθουν ότι τα όσα γράφει ο Γουρογιάννης θίγουν τόσο τους νεκρούς, όσο και τους αγνοούμενους και τους φαντάρους της ηρωϊκής ΕΛΔΥΚ...