Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

Η "επιτυχημένη" επίσκεψη στην Συρία


Διαβάζοντας σήμερα το εκφραστικό όργανο του κυβερνώντος κόμματος διακρίναμε ότι υπάρχει ικανοποίηση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα αποτελέσματα που είχε η επίσημη επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Συρία. Αναλυτικά όπως αναφέρει η εφημερίδα Χαραυγή ο Πρόεδρος Χριστόφιας δήλωσε ότι πιστεύει ότι αναθερμάνθηκαν οι σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Συρίας.

Παρά την προσπάθεια των Κυβερνώντων να περάσει προς τα έξω ότι η επίσκεψη αυτή ήταν πλήρως επιτυχημένη, διαβάζοντας κάποιος σήμερα τις εφημερίδες "η Σημερινή" και "η Αλήθεια" αλλά και την ηλεκτρονική εφημρίδα "offside" μόνο επιτυχία δεν μπορεί να δει από την επίσκεψη αυτή. Πιο συγκεγκριμένα "η Σημερινή" αντιγράφει από τις Τουρκικές εφημερίδες ότι ο Πρόεδρος της Συρίας Ασάντ σε ερώτηση σχετικά με τα Συριακά στρατεύματα στον Λίβανο δήλωσε ότι: «Σίγουρα εσείς δεν γνωρίζετε γιατί οι ένοπλες δυνάμεις της Συρίας βρίσκονταν στο Λίβανο και πώς αποσύρθηκαν. Η Συρία βρέθηκε εκεί μετά από αίτημα του Λιβάνου. Επιπλέον, στο Λίβανο υπάρχει ένα μόνο κράτος. Στην Κύπρο όμως η κατάσταση είναι διαφορετική».

Το δημοσίευμα της "Σημερινής" επιβεβαιώνει και η εφημερίδα "Αλήθεια", η οποία συμπλήρωσε ότι ο Πρόεδρος Ασάντ ανάφερε σχετικά με το κατεχόμενο κομμάτι της Κύπρου "για τουρκοκυπριακές σχέσεις" αλλά και ότι αρνήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα αν πρέπει να αποχωρήσουν τα στρατεύματα του Αττίλα από το νησί. Ακόμη "η Αλήθεια" αναδεικνύει την αποτυχία σχετικά με το θέμα της ακτοπλοϊκής γραμμής κατεχομένων-Συρίας και με την σφράγιση "διαβατηρίων" του ψευδοκράτους από τις Συριακές αρχές.

Σήμερα εξάλλου η ηλεκτρονική εφημερίδα "offside" επιβεβαιώνει τα όσα γράφτηκαν αναφέροντας μάλιστα ότι ο Πρόεδρος Ασάντ απάντησε τα πιο πάνω σε ερώτηση του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου, το οποίο και δεν έκανε καμμιά αναφορά στην δήλωση αυτή!!! Μάλιστα αφήνεται να νοηθεί ότι το θέμα φιμώθηκε από την ίδια την Κυβέρνηση.

Το γεγονός ότι υπάρχουν οι δηλώσεις αυτές ο καθένας μπορεί να το διαπιστώσει και σε Συριακά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Πιο συγκεκριμένα οι δηλώσεις εμφανίζονται στο Syrian Arab News Agency (SANA).

Το ιστολόγιο μας αφήνειτον κάθε αναγνώστη ελεύθερο να κατανοήσει από μόνος του πόσο πετυχημένη υπήρξε η επίσκεψη του Προέδρου Χριστόφια στην Συρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: