Δευτέρα 17 Αυγούστου 2009

Ρατσισμός ενάντια στους νομοταγείς πολίτες


Από την περίοδο του ανοίγματος των οδοφραγμάτων και μετά, βλέπουμε ένα πρωτάκουστο ρατσισμό της Κυπριακής Δημοκρατίας ενάντια στους νομοταγείς Έλληνες πολίτες της. Σε αυτό το συμπέρασμα μπορεί να καταλήξει ο καθένας αν παρακολουθήσει τι γίνεται στο νησί.

Περίπτωση 1: Η Κυπριακή Δημοκρατία εκδίδει διαβατήρια σε Τουρκοκύπριους πολίτες. Θα μου πείτε ότι καλά κάνει και δίνει διαβατήριο στους νόμιμους Τούρκους υπήκοους της. Είναι όμως νόμιμοι οι Τούρκοι υπήκοοι που λαμβάνουν διαβατήρια; Παραμένουν μετά την έκδοση του διαβατηρίου τους και "πολίτες" του ψευδοκράτους; Είναι παράνομο να είσαι "πολίτης" του ψευδοκράτους, συνεπώς και μέρος της ανταρσίας ενάντια στην Κυπριακή Δημοκρατία (γιατί μόνο ανταρσία μπορεί να θεωρηθεί η ίδρυση του ψευδοκράτους του Ντενκτάς).

Περίπτωση 2: Επειδή τυγχαίνει να οδηγώ αρκετές ώρες της μέρας στους αυτοκινητόδρομους της Κύπρου, είμαι σε θέση να γνωρίζω καλά ότι στους δρόμους της ελεύθερης Κύπρου κυκλοφορούν εκατοντάδες οχήματα που φέρουν τις παράνομες πινακίδες του ψευδοκράτους, τα οποία στο 90% τρέχουν με πολύ ψηλές ταχύτητες και κατά πολύ πιο πάνω από το επιτρεπτό όριο, με αποτέλεσμα να είναι επικίνδυνοι για τους υπόλοιπους οδηγους. Πρόσφατα έτυχε να βρεθώ σε τραπέζι με αστυνομικό που υπηρετεί στην τροχαία και όταν τον ρώτησα γιατί δεν τους ελέγχουν μου ανάφερε ότι δεν σταματάνε όταν κληθούν και δεν υπάρχει τρόπος να εντοπιστούν μετά!!! Αλήθεια πως προστατεύει η Δημοκρατία τους πολίτες της από τους Τούρκους οδηγούς; Ποια η εγγύηση ότι θα αποζημιωθούν οι Έλληνες οδηγοί σε περίπτωση ατυχήματος με Τούρκους, όταν τα οχήματα τους είναι ασφαλισμένα στο ψευδοκράτος;

Περίπτωση 3: Οι Τούρκοι υπήκοοι της Δημοκρατίας έχουν προτεραιότητα σε όλες σχεδόν τις δημόσιες υπηρεσίες και τα νοσοκομεία. Αυτό το μέτρο δεν είναι ρατσιστικό ενάντια στους Έλληνες πολίτες που σε πολλές περιπτώσεις χάνουν μεροκάματο για να μπορέσουν να τακτοποιήσουν κάποια εκκρεμότητα τους και βλέπουν τους Τούρκους συμπολίτες τους να παίρνουν την σειρά τους;

Όλες οι πιο πάνω ρατσιστικές ενέργειες της Κυπριακής Δημοκρατίας εις βάρος των Ελλήνων πολιτών της, δεν αποκλείεται να προκαλέσει την δικαιολογημένη καχυποψία των Ελλήνων πολιτών ενάντια στους Τούρκους πολίτες αλλά ακόμη και προσφυγές ενάντια στην Δημοκρατία στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο (έχει γίνει ήδη μια).

Δεν υπάρχουν σχόλια: