Σάββατο 1 Αυγούστου 2009

Σπάρτα Πράγας-Τεν Κάτε 3-1


Ο Παναθηναϊκός (αν μπορεί να χαρακτηριστεί Παναθηναϊκός) αυτό που είδαμε την Τρίτη στην οθόνη μας έχασε με κατεβασμένα τα χέρια από τους παθιασμένους Τσέχους. Το πρόβλημα της βραδιάς δεν ήταν σε τόσο μεγάλο βαθμό η ήττα καθώς μπορεί να ανατραπεί εύκολα από ένα σοβαρό Παναθηναϊκό στο Ολυμπιακό Στάδιο. Αυτό που ενόχλησε είναι το στήσιμο της ομάδας από τον προπονητή Τεν Κάτε, ο οποίος συνεχίζει να πειραματίζεται στο στήσιμο της ομάδας και το κακό αποτέλεσμα των πειραμάτων του βγαίνει στο γήπεδο.

Λάθος 1: Η μη επικοινωνία μεταξύ της αμυντικής γραμμής είναι ευθύνη του Τεν Κάτε, καθώς φάνηκε ότι δεν υπάρχει κάποια κατευθηντήρια γραμμή για τους αμυντικούς. Από αυτό το λάθος ήρθαν και τα τρία λάθη της Σπάρτα.
Λάθος 2: Χρησιμοποιήση ανέτοιμων παικτών σε σχέση με παίκτες που έδειξαν στα φιλικά ότι βρίσκονταν σε καλή κατάσταση. Δεν μπορεί να γίνει από κανένα κατανοητό πως ο Μάτος ο οποίος στην προετοιμασία έδειξε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση να μένει εκτός αποστολής και την θέση του να παίρνει ο σαφώς ανέτοιμος Ζιλμπέρτο Σίλβα. Αποτέλεσμα είναι να χαθούν σημαντικές μάχες στο κέντρο του γηπέδου.
Λάθος 3: Το στήσιμο της ομάδας σε μια διάταξη (4-4-2) που δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ σε κάποιο φιλικό μόνο ρίσκο μπορεί να χαρακτηριστεί καθώς η ομάδα δεν ήξερε πως να κινηθεί και δεν είχε κάποια φιλοσοφία στο παιχνίδι της.
Λάθος 4: Άφησε αβοήθητα τα ακραία μπακ, κυρίως τον Σπυρόπουλο από αριστερά με αποτέλεσμα η αριστερή πτέρυγα να είναι μια εστία κινδύνου σε πολλές φάσεις.

Ο προπονητής της ομάδας δυστυχώς δεν κατάλαβε ότι σε Ευρωπαϊκούς αγώνες νοκ άουτ δεν σηκώνει να γίνονται πειράματα. Ελπίζουμε να μην συναντήσουμε παρόμοια πειράματα στη συνέχεια αλλά και με σοβαρότητα να πάρουμε την πρόκριση την Τρίτη στον επαναληπτικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: