Σάββατο 11 Ιουλίου 2009

Κλείστε τα οδοφράγματα

Ντόπα από τα κατεχόμενα
10/07/2009 | ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

Γυναίκα φαρμακοποιός φέρεται να ομολόγησε στην Αστυνομία ότι προμηθεύτηκε από τα κατεχόμενα αναβολικά για αθλητές και άλογα του ιπποδρόμου, τα οποία πωλούσε στις ελεύθερες περιοχές. Η φαρμακοποιός προφυλακίστηκε χθες για περίοδο τεσσάρων ημερών και εναντίον της διερευνώνται τα αδικήματα συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, αδικήματα που αφορούν το νόμο για τη χρήση και πώληση κτηνιατρικών και φαρμακευτικών προϊόντων και τη νομοθεσία για παρεμπόδιση και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες πράξεις. Τα υπό διερεύνηση αδικήματα φαίνεται ότι διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια του 2009.
Συγκεκριμένα, προχθές εξασφαλίστηκε πληροφορία ότι η ύποπτη που είναι ιδιοκτήτρια φαρμακείου στον Άγιο Παύλο εισάγει και πωλεί παράνομα μεγάλες ποσότητες αναβολικών απαγορευμένου τύπου τόσο για αθλητές όσο και για άλογα του ιπποδρόμου. Μέλη του ΟΠΕ Λευκωσίας και του Αστυνομικού Σταθμού Αγίου Δομετίου, σε συνεργασία με λειτουργούς των κτηνιατρικών υπηρεσιών, προέβησαν σε έρευνα στο φαρμακείο και κατέσχαν 276 φιαλίδια με περιεχόμενο σε υγρή μορφή, τα οποία, σύμφωνα με τις κτηνιατρικές υπηρεσίες, είναι αναβολικές ουσίες. Παράλληλα, κατέσχαν μια σύριγγα που περιέχει πάστα η οποία χορηγείται από το στόμα, δύο καταλόγους με αποδείξεις και ένα τετράδιο με συνταγές κτηνιατρικών φαρμάκων του 2008. Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα κατασχεθέντα δεν έχουν άδεια κυκλοφορίας στην Κύπρο.
Μετά τη σύλληψη της υπόπτου ακολούθησε έρευνα στο σπίτι της αλλά δεν βρέθηκε οτιδήποτε. Η ύποπτη οδηγήθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Αγίου Δομετίου, αρνήθηκε, όμως, να συνεργαστεί με την Αστυνομία. Το μόνο που ομολόγησε η συλληφθείσα στην Αστυνομία ήταν ότι προμηθεύτηκε μέρος των αναβολικών από τα κατεχόμενα.
Στο πλαίσιο των ερευνών οι ανακριτές αναζητούν προμηθευτές και άτομα που πιθανόν να είναι ιδιοκτήτες αλόγων, ενώ οι εξετάσεις της Αστυνομίας θα επεκταθούν σε αριθμό συνεργατών της ύποπτης, οι οποίοι την προμήθευαν με διάφορα φάρμακα. Σύμφωνα με την Αστυνομία, σε ορισμένα από τα σκευάσματα δεν υπάρχει καθόλου σήμανση για το είδος του φαρμάκου και ως εκ τούτου θα σταλούν στο κυβερνητικό χημείο για εξετάσεις. Ακόμα δεν αποκλείεται να κληθούν για καταθέσεις και ιδιοκτήτες αλόγων.

http://www.sigmalive.com/simerini/news/police%20and%20courts/171328

Τα γεγονότα δυστυχώς επιβεβαιώνουν για ακόμη μια φορά την θέση της Παναθηναϊκής και Ελληνικής Φωνής ότι το μόνο που προσφέρει το άνοιγμα των οδοφραγμάτων είναι η χρηματοδότηση του Αττίλα από τους Έλληνες της Κύπρου που πηγαινοέρχονται στα κατεχόμενα, αλλά και τα ναρκωτικά και τα διεγερτικά φάρμακα που πλέον διακινούνται πολύ άνετα.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΑ, ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: