Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2009

ΘΕΣΗ Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ Κ.Ε.Σ. ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ


Το ΔΡΑΣΙΣ Κ.Ε.Σ. πιστό στην ιδέα της αυτονομίας τόσο του φοιτητικού κινήματος όσο και της προσωπικής αυτονομίας του κάθε φοιτητή δεν πρόκειται να προβεί σε οποιαδήποτε υπόδειξη ψήφου για τις επερχόμενες Ευρωεκλογές. Ωστόσο ως κίνημα με τεράστια πολιτική (και ΟΧΙ κομματική) δραστηριότητα νιώθουμε την υποχρέωση να θέσουμε τα ερωτήματα και τις θέσεις μας για ακόμα μια φορά ενώπιον του φοιτητικού κινήματος και όχι μόνο έτσι ώστε να κρίνει ορθολογιστικά και πατριωτικά τι θα στηρίξει στις 7 Ιουνίου.

Θεωρούμε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μια ευκαιρία για να προβάλουμε το εθνικό μας πρόβλημα και να το ξαναθέσουμε στις ορθές του βάσεις δηλ. ως προβλήματος εισβολής και κατοχής. Πιστεύουμε ότι η λύση του Κυπριακού δεν πρόκειται να επιτευχθεί μέσω των συνομιλιών με τον παράνομο ψευδοηγέτη των Τ/Κ αφού το πρόβλημα έτσι ανάγεται σε δικοινοτικό και παρεκτρέπεται από τις ορθές του βάσεις. Οι συνεχείς υποχωρήσεις της πλευράς μας και η αποδοχή του Ταλάτ ως ισότιμου συνομιλητή θα οδηγήσουν σε μια λύση τύπου Ανάν με κυρίαρχο Τ/Κ κρατίδιο παραμονή των εποίκων, μη επιστροφή όλων των προσφύγων νομιμοποιώντας έτσι τα τελετεσμένα της εισβολής. Απαιτούμε από τους Ευρωβουλευτές που θα εκλεγούν:

1. Να θέσουν ζήτημα στο κοινοβούλιο με το οποίο να δεσμεύουν την Ε.Ε να προωθήσει το Κυπριακό ως Ευρωπαϊκό πρόβλημα αφού η Τουρκία πλέον κατέχει Ευρωπαϊκό έδαφος. Ως εκ τούτο η Ε.Ε είναι υποχρεωμένη να απαιτήσει την «ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ» της κατεχόμενης μας πατρίδας αφού πρέπει να διασφαλίσει τα σύνορά της, που για εμάς είναι η μόνη δίκαια λύση.


2. Να κάνουν κατανοητό σε ολόκληρη την Ευρώπη πως δεν θα ανεχθούμε την συνεχιζόμενη στάση της Τουρκίας να αρνείται να συμμορφωθεί προς το Ευρωπαικό κεκτημένο καθώς επίσης να μην σέβεται τα κράτη μέλη της Ε.Ε συνεχίζοντας να προκαλεί με συνεχή κατοχή στην Κύπρο και παραβιάσεις στο Αιγαίο. Ως εκ τούτο απαιτούμε όπως η Κυπριακή Δημοκρατία χρησιμοποίηση το δικαίωμα της για άσκηση Βέτο φράσοντας έτσι το δρόμο ενός μη Ευρωπαικού κράτους προς την Ευρώπη προστατεύοντας τόσο τα συμφέροντα της χώρας μας όσο και τα συμφέροντα όλων των Ευρωπαίων.

Με αυτά τα δυο κριτήρια καλούμε τους φοιτητές αλλά και όλους τους πολίτες να κατέλθουν στις κάλπεις ψηφίζοντας για το συμφέρον της Κύπρου και ολόκληρου του Ελληνισμού.


«ΚΟΜΜΑ ΜΑΣ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: