Παρασκευή 1 Μαΐου 2009

Ζήτω η 1η Μαϊου


Την 1η Μαϊου 1886 στο Σικάγο των ΗΠΑ, τα εργατικά συνδικάτα βγήκαν στους δρόμους απαιτώντας από την Κυβέρνηση της χώρας το δικαίωμα των τριών οκταώρων. Δηλαδή απαίτησαν ο κάθε εργάτης σε μια μέρα να δουλεύει 8 ώρες, να ψυχαγωγείται 8 ώρες και να κοιμάται 8 ώρες.

Η αστυνομία αντέδρασε και ενώ έριξε μια βόμβα προς το πλήθος, άρχισε να κτυπά χωρίς έλεος τους διαδηλωτές. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο και τον τραυματισμών εκατοντάδων τραυματιών. Για αυτό και εμείς τιμούμε την ημέρα αυτή σαν σημαντική για την ανθρωπότητα.

Κατά τα τελευταία χρόνια στην Κύπρο βλέπουμε μια προσπάθεια, από το ΑΚΕΛ και των ελεγχομένων προς αυτό οργανώσεις για να οικειοποιηθούν την Εργατική πρωτομαγιά σαν μια καθαρά "αριστερή" επέτειο και να προσπαθούν να αποκλείσουν όσους διαφωνούν με την ιδεολογία τους. Η γνωστή πάγια τακτική του ΑΚΕΛ όμως δεν έχει καμμιά ανταπόκριση μέσα στον κόσμο καθώς όλοι οι απλοί ανθρώποι τιμάμε την επέτειο αυτή και δεν δεχόμαστε υποδείξεις από το ΑΚΕΛ.


ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!!!
ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΟΙΚΕΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΚΕΛ!!!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Tι ζητω η 1η Μαιου γραφεις ;
Εισαι αναρχοκομουνιστης;
Αυτην ειναι γιορτη των αναρχοκομουνιστων!
Να προσεχουμε τι γραφουμε!

Ανώνυμος είπε...

http://les-malakies.blogspot.com/2009/05/blog-post_03.html

ΕΝΩΤΙΚΟΣ13 είπε...

Προς Ανώνυμο 1
Στο κείμενο μου αυτό αρχικά δεν εξυμνώ καμμιά αναρχοκομμουνιστική θεωρία ή γιορτή όπως λες.
Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι ο αγώνας που έγινε στο Σικάγο τότε κατάφερε να κερδίσει ένα σημαντικό δικαίωμα για όλους τους εργάτες και όχι μόνο για τον χώρο που αναφέρεσαι.

Προς Ανώνυμο 2 (1;)
Ευχαριστώ για την διαφήμιση που κάνεις στο Ιστολόγιο μου με το κείμενο σου.