Σάββατο, 28 Μαρτίου 2009

Οι δικοινοτικές συνομιλίες απενεχοποιούν την ΤουρκίαΤην Πέμπτη ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοσέ Μανουέλ Μπαρόζο, σε κοινή συνέντευξη τύπου που είχε με τον Τούρκο Πρόεδρο Αμπτουλάχ Γκιουλ, στήριξε πλήρως τις θέσεις της Άγκυρας αναφέροντας μεταξύ άλλων και ότι «Ξέρει ότι η Τουρκία υποστηρίζει τις διαπραγματεύσεις και ελπίζει ότι η στήριξή της αυτή θα ενθαρρύνει την πρόοδό τους»!!! Αυτή η δήλωση του Μπαρόζο μπορεί να χαρακτηριστεί εύκολα και σαν απάντηση στο αίτημα του Προέδρου της Δημοκρατίας για άσκηση πιέσεων στην Τουρκία για συμβολή της στην επίλυση του Κυπριακού. Περισσότερα επί του θέματος μπορεί να βρει κανείς στο http://www.sigmalive.com/simerini/politics/137790.

Τα πιο πάνω είναι αποτέλεσμα του συνεχιζόμενου θέατρου του παραλόγου που λέγονται δικοινοτικές συνομιλίες και της πολιτικής της λύσης "από τους Κυπρίους για τους Κυπρίους". Αυτό καθιστά την Τουρκία απλό παρατηρητή και τρίτο μέρος στο Κυπριακό πρόβλημα και μάλιστα τους επικροτείται και η καλή τους θέληση για την βοήθεια στην διευθέτηση του.

Η απορία μας είναι πως θα δράσει τώρα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, μετά την αναφορά του Μπαρόζο για τις καλές προθέσεις της Τουρκίας; Θα είναι ευτυχισμένος για το νέο επίτευγμα του;

Δεν υπάρχουν σχόλια: