Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2009

Η "αντίσταση" του ΑΚΕΛΤο ΑΚΕΛ έχει σαν παντιέρα του όλα αυτά τα χρόνια την αντίσταση του κατά της Χούντας των Αθηνών. Βέβαια αυτό που δεν αναφέρουν ποτέ είναι για τα στελέχη του που κερνούσαν τους εκπροσώπους της Χούντας γλυκό καρυδάκι αλλά και για την αναρτημένη τότε φωτογραφία του Υφυπουργού Αθλητισμού επί Χούντας Ασλανίδη στο οίκημα του κομματικού σωματείου Ομόνοια Λευκωσίας.

Σαν να μην έφτανε αυτό η "αντίσταση" του ΑΚΕΛ ενάντια στην Χούντα συνεχίζεται μέχρι και τις ημέρες μας. Πιο συγκεκριμένα το Υπουργεία Παιδείας και Πολιτισμού γνωστοποίησε στις 11 Ιουνίου του 2008 την σύσταση του Επιστημονικού Συμβουλίου το οποίο θα μελετήσει την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση. Ανάμεσα στα ονόματα των ατόμων που απαρτίζουν την επιτροπή αυτή βρίσκεται και αυτό του Καθηγητή Παιδαγωγικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γιώργου Μαυρογιώργου.

Η εφημερίδα το Κυπριακό Ποντίκι σε δημοσίευμα της την Παρασκευή 9 Ιανουαρίου παρουσιάζει έγγραφα που αποδεικνύουν ότι ο κύριος Μαυρογιώργος κατά τα φοιτητικά του χρόνια και συγκεκριμένα κατά τον Νοέμβριο του 1967 κατάθεσε σε στρατοδικείο της Χούντας στο οποίο είχαμε 11 κατηγορούμενους (φοιτητές και μη). Όλοι οι κατηγορούμενοι εκείνη την μέρα καταδικάστηκαν και σε αυτό συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό και η κατάθεση του μέλους της επιτροπής που διόρισε το "αντιστασιακό" ΑΚΕΛ.

Σε επιστολή του κυρίου Μαυρογιώργου στις 13 Ιανουαρίου 2009 που δημοσιεύεται στον Φιλελεύθερο παραδέχεται ότι υπήρξε μάρτυρας κατηγορίας στο στρατοδικείο της Χούντας και προσπαθεί να δικαιολογηθεί λέγοντας ότι εκείνη την εποχή δεν υπήρξε αντίσταση!!! Αλήθεια κύριε Μαυρογιώργο αφού δεν υπήρξε αντίσταση γιατί καταδικάστηκαν τα άτομα που δικάστηκαν;

Η προσπάθεια για παραχάραξη της ιστορίας μας που έχει αρχίσει τον τελευταίο καιρό συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό. Αυτό που δεν έχει αλλάξει είναι οι "αντιστασιακές" ενέργειες του κόμματος του ΑΚΕΛ.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φίλε μου το ιστολόγιο διαθέτει αρκετές δυναμικές και πατριωτικές τοποθετήσεις

Θα ήταν ακόμη καλύτερη αν υπήρξε διαχωρισμός των εθνικών θεμάτων σε ξεχωριστή σελίδα απο τα οπαδικά

Φιλικά
Ένας συναγωνιστής

ΕΝΩΤΙΚΟΣ13 είπε...

Φίλε στην διπλανή στήλη υπάρχει ξεχωριστά η θεματολογία και έτσι μπορείς να επιλέξεις τα θέματα που θα ήθελες να διαβάσεις. Συγκεκριμένα υπάρχει θεματολογία για το Κυπριακό, την Παιδεία, την Ιστορία, το Πατριωτικό Κίνημα ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ κλπ.
Μπορείς να βρίσκεις από εκεί τα θέματα που σε ενδιαφέρουν.
Ευχαριστώ για την υπόδειξη σου.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε, μήπως έχεις το άρθρο από το Ποντίκι; Όπως και το άρθρο-απάντηση στον "Φ";

ΕΝΩΤΙΚΟΣ13 είπε...

Φίλε τα έχω αλλά δυστυχώς το Ποντίκι δεν έχει ηλεκτρονικά το κείμενο του που εμφανίζει τις φωτογρααφίες. Και δυστυχώς δεν έχω ούτε scanner να μπορέσω να το βάλω.
Η απάντηση του Μαυρογιώργου στον Φιλελεύθερο είναι σε αυτή την διεύθυνση.
http://www.phileleftheros.com/main/main.asp?gid=481&id=601737