Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ : ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ;

Μέσω αυτού του ιστολογίου αρκετές φορές κατά το παρελθόν κατήγγειλα πως η ηρωϊκή Εθνική Φρουρά -η οποία έχει αναλάβει την προάσπιση των ιερών χωμάτων της ιδιαίτερης μας πατρίδας- βρίσκεται στα πρόθυρα της οριστικής της διάλυσης. Αυτό είναι αποτέλεσμα της πολιτικής του Δημήτρη Χριστόφια, η οποία οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο αποτέλεσμα αυτό. Και η πολιτική αυτή είναι ή πολιτική σκοπιμότητα ή πολιτική ανικανότητα από μέρους των Κτβερνώντων.

Πιο αναλυτικά στις 19 Δεκεμβρίου 2008 το ιστολόγιο έκανε αναφορά στο γεγονός ότι σχεδιάζεται στρατόπεδο στο κέντρο της ημικατεχόμενης Λευκωσίας να μετατραπεί σε ξενοδοχιακή μονάδα. Την ανησυχία μας αυτή την επιβεβαίωσε μήνες μετά η συμφωνία της Κυβέρνησης με τον εμίρη του Κατάρ. Ταυτόχρονα δημοσιεύτηκαν και άλλα στοιχεία που αποδεικνύουν το ισχυρισμό ότι η Εθνική Φρουρά από τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησης Χριστόφια έχανε από την μάχιμη αξιοπιστία της. Το πλήρες κείμενο μπορεί κάποιος να το διαβάσει εδώ.

Στις 17 Ιουλίου 2009 κατήγγειλα της αποδόμηση της Εθνικής Φρουράς μετά την παραβίαση και αποψίλωση του κεντρικού στρατηγείου του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς, το οποίο σε περίπτωση σύρραξης είναι και το Αρχηγείο του στρατού μας! Στο ίδιο κείμενο έγινε ιδιαίτερη αναφορά και στο υψηλό ποσοστό της φυγοστρατίας, η οποία αυξάνεται αδικαιολόγητα σε ρυθμούς γεωμετρικής προόδου. Για περισσότερες λεπτομέρειες αρκεί μια απλή επίσκεψη στο σύνδεσμο αυτό.

Την 1η Αυγούστου 2009 αναρτήθηκε κείμενο από το εξαιρετικό ιστολόγιο Epirus-Hellas (το οποίο διαχειρίζονται Έλληνες αδερφοί από την Ήπειρο), το οποίο καταδικάζει την τιμωρία στελεχών της Εθνικής Φρουράς τα οποία έβαλαν τους οπλίτες να φωνάξουν συνθήματα ανύψωσης του ηθικού. Το σύνθημα "Ελλάς Ελλάς σκέπασε και εμάς.." και άλλα παρόμοια ήταν αυτά που ενόχλησαν το Υπουργείο Άμυνας της Κύπρου.

Μέσω αυτού του ιστολογίου, η πιο πρόσφατη καταγγελία για τις συνθήκες στην Εθνική Φρουρά έγινε από τον συνεργάτη του ιστολογίου Ελεύθερο, ο οποίος έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες στο θέμα της φυγοστρατίας που συνεχίζει να επιδεινώνεται. (Τρίτη 6 Ιουλίου 2010).

Στις πιο πάνω ανησυχίες του ιστολογίου μας ήρθαν να προστεθούν και δύο ακόμη γεγονότα των τελευταίων ημερών. Το πρώτο γεγονός είναι η κλοπή 170 κιλών εκρηκτικής ύλης από στρατόπεδο της Εθνικής Φρουράς! Σύμφωνα με καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας το στρατόπεδο ήταν έκτασης 7 στρεμάτων και είχε μόλις δύο σκοπιές να το φρουρούν. Η έλλειψη σκοπιών ασφαλώς και είναι αποτέλεσμα της μη σωστής επάνδρωσης των μονάδων της Εθνικής Φρουράς λόγω της φυγοστρατίας αλλά και η μη ύπαρξη σύγχρονων μέσων προστασίας των εγκαταστάσεων του στρατεύματος (πχ κάμερες ασφαλείας) λόγω υποχρηματοδότησης της Εθνικής Φρουράς.

Σημαντική ευθύνη για την υποστελέχωση των μονάδων φέρει και η μείωση της θητείας στους 24 μήνες, η οποία και αφήνει τις μάχιμες μονάδες για περίοδο πέραν του ενός μήνα με μειωμένο αριθμό στρατιωτών λόγω της απόλυσης της παλιάς σειράς και της εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων της νέας σειράς. Και όμως, κυβέρνηση και αντιπολίτευση υποσχέθηκαν προεκλογικά την περαιτέρω μείωση της στρατιωτικής θητείας. Ελπίζουμε τώρα να δουν πραγματικά τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν από μια τέτοια απόφαση.

Το δεύτερο σημαντικό γεγονός των τελευταίων ημερών είναι το σκάνδαλο που ξέσπασε με τον Διευθυντή του γραφείου του Προεδρικού Μεγάρου Βάσου Γεωργίου, ο οποίος και έχει εμπλακεί σε ρουσφέτι σχετικά με τις μεταθέσεις που γίνονται στην Εθνική Φρουρά. Το πρόβλημα της προνομιακής μεταχείρισης που τυγχάνουν διάφοροι πολίτες εις βάρος άλλων είναι χρόνιο και δεν είναι προνόμιο του ΑΚΕΛ. Όμως από την στιγμή που αποδεδειγμένα υπάρχει ζήτημα και περνάει στο ντούκου τότε ο λαός της Κύπρου μόνο αισιόδοξος δεν μπορεί να είναι.

Στο σκάνδαλο του κυρίου Γεωργίου ήρθε να προστεθεί και η δήλωση του Υπουργού Άμυνας, στην οποία "απείλησε" τα υπόλοιπα κόμματα ότι αν τον αναγκάσουν θα δώσει στην δημοσιότητα ονόμα βουλευτών που με επιστολές τους ζήτησαν ευνοϊκή μεταχείριση οπλιτών και στελεχών της Εθνικής Φρουράς. Αυτή η τοποθέτηση του Υπουργού είχε ως αποτέλεσμα να σιγήσουν και τα κανόνια της αντιπολίτευσης. Γιατί άραγε;

Έχοντας λάβει σοβαρά υπόψη όλα τα πιο πάνω οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι το τέλος της ένδοξης Εθνικής Φρουράς δεν είναι μακριά. Δυστυχώς η μεταχείριση που τυγχάνει το στράτευμα μας είναι πολύ λίγη σε σχέση με τις ανάγκες ενός σύγχρονου στρατεύματος. Ίσως κάποιοι να προσπαθούν να εφαρμόσουν από τώρα τον πάγιο στόχο τους για αποστρατιωτικοποίηση του τόπου διαλύοντας αρχικά την Εθνική Φρουρά. Αγνοώντας πάντα τους κινδύνους που κρύβει μια τέτοια ενέργεια.

ΥΓ. Τελικά ποιος πρεσβεύει καλύτερα τις διαχρονικές θέσεις του κόμματος; Το "επίσημο" ή το "ανεπίσημο" ΔΗΚΟ;
ΥΓ2. Σε ποιο πολιτικό ανήκει η φράση "Γ..ω την ράτσα τους, εν οικόπεδα που πουλούσιν;" και κάτω από ποιες συνθήκες το αναφώνησε;