Κυριακή 16 Μαΐου 2010

ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Την Παρασκευή είχαμε την επίσημη επίσκεψη του Πρωθυπουργού της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα, όπου και τον υποδέκτηκε η πολιτική ηγεσία με πολλές τιμές παρά το γεγονός ότι η Τουρκία από το 1974 και μετά έχει πάνω από 40.000 ένοπλους στρατιώτες στο νοτιότερο άκρο του Ελληνισμού την Κύπρο και παρά τις συνεχείς προκλήσεις των Τούρκων σε Αιγαίο και Θράκη.

Η επίσκεψη αυτή έγινε μετά από αίτημα του Ερντογάν, ο οποίος δήλωσε ότι σκοπός της επίσκεψης του είναι να βοηθήσει μέσω επενδύσεων οικονομικά την Ελλάδα!!! Και μάλιστα συνέχισε αυτή την δήλωση δηλώνοντας ότι οι επενδύσεις αυτές θα γίνουν στην μέχρι σήμερα ελεύθερη (δυτική) Θράκη!

Σε καμμιά περίπτωση όμως δεν μας προκαλεί έκπληξη το θράσος του Τούρκου Πρωθυπουργού καθώς έχουμε συνηθίσει τις προκλήσεις της χώρας του αλλά και την επεκτατική της πολιτική εις βάρος του ελληνισμού. Αυτό που μας προκάλεσαι έκπληξη ήταν η αποδοχή του αιτήματος του Ερντογάν από τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος Γιώργο Παπανδρέου. Αλήθεια στην τραγική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα τόσο σε οικονομία όσο και σε διεθνείς σχέσεις είναι σε θέση να διαπραγματευτεί με μια χώρα η οποία έχει κλέψει και προσπαθεί να κλέψει και άλλα κομμάτια ελληνικής γης; Ή μήπως είναι εθνικά σωστό να επιτραπεί στην χώρα που δημιουργεί προβλήματα στην Θράκη μας να επενδύει αρκετά εκατομμύρια σε αυτή;

Ή μήπως πρέπει να ξεχάσουμε για λίγα εκατομμύρια την κατοχή του 37% της έκτασης της Κύπρου από την Τουρκία και την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των Κυπρίων από το 1974 και μετά; Να ξεχάσουμε τις συνεχείς παραβιάσεις του εναέριου μας χώρου από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη; Να ξεχάσουμε τον Κώστα Ηλιάκη; Ή να ξεχάσουμε το casus beli των Τούρκων αν η Ελλάδα ασκήσει το κυριαρχικό της δικαίωμα και αυξήσει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια;

Όλα αυτά μπορούν να αποκτήσουν κάποια λογική μόνο εάν ο Πρωθυπουργός κύριος Γιωργάκης Παπανδρέου παραδεκτεί ότι για εκείνο δεν έχει καμμιά απολύτως σημασία ούτε η Κύπρος αλλά ούτε και η ακεραιότητα του κράτους που ηγείται εδώ και κάτι μήνες ή εκτός και αν παραδεκτεί ότι τα λεφτά μπορούν να εξαγοράσουν την εθνική του υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια.

Το τουρκικό κεφάλαιο δεν έχει καμμιά θέση στον ελληνικό χώρο. Όπως καμμιά θέση δεν μπορούν να έχουν οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις στα ελληνικά χώματα, ύδατα και στον ελληνικό εναέριο χώρο. Καμμιά συνεργασία με τον εχθρό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από κανένα Έλληνα. Δεν μπορεί κανένας Έλληνας να ανεκτεί τουρκικές επενδύσεις που στο μέλλον ίσως οδηγήσουν και στον ακρωτηριασμό της πατρίδας του.

ΥΓ. Προς Πρωθυπουργό Παπανδρέου: Την προσπάθεια εξαγοράς συνειδήσεων με εκατομμύρια δολλάρια χρησιμοποιήσαν και οι Αμερικανοί το 2004 στην Κύπρο. Οι Έλληνες της Κύπρου όμως δεν έχασε την αξιοπρέπεια του και απέρριψε το εφιαλτικό σχέδιο Ανάν. Την ίδια στάση θα δείξουν τώρα και οι Ελλαδίτες αδερφοί κύριε Παπανδρέου.